Race Online –haastattelu – kunnon kotimaista top down racer -hurvittelua

30.01.2015 16:39 Jukka O. Kauppinen

Suomalaiset tykkäävät autoista. Etenkin lystin hauskoista autopeleistä. Slicks’n Slide, Turbo Sliders, Death Rally, Rally Trophy, Flatout, Wreckfest – ei tälle todistusaineistolle voi kukaan täysipäinen sanoa mitään vastaan.

Ja kohta rän rännnnnn –pelien ystäville riittää lisää iloittelun aihetta, sillä tamperelainen Iceflake Studios  työstää kerrassaan lystin näköistä Race Online –ajopeliä. Peli näytti niin kivalta, että kaverithan piti ihan haastatella.

Iceflaken Lasse Liljedahl on ehtinyt olla monessa mukana. Hänen ja muiden iceflakelaisten ura urkeni aikoinaan Battlefield 1942:lle tehdystä FinnWars-modista, jota pelataan itse asiassa yhä edelleen, vaikka modilla onkin jo ikää jo 11 vuotta. Sen jälkeen pelifirma on kokeillut tehdä yhtä sun toista, kuten ison mittakaavan nettipelattavaa toisen maailmansodan sotapeliä ja villin lännen räiskintää, mutta nyttemmin tähtäin on asetettu realistisemmalle tasolle.

Viime vuodet firma onkin tehnyt kasvavassa määrin näyttävämpiä ja korkeammalle tähtääviä mobiilipelejä, mutta ensi kesänä julkaistaan jotain astetta jännempää ja hauskempaa. Nimittäin suomalaista top down –ajopeligenreä jatkava Race Online.

Ja kyllähän Suomessa on aina osattu ajopelejä tehdä. Lisätään vielä jutun alussa olevaan listaan Drift’n’Drive, niin lista näyttää jo kovin kivalta – ja moderniltakin. Turbo Slidersistakin tuli äsken uusi versio, Drift’n’Drive heitti Slicksin idean hienosti edelleen kehitettynä iOS-alustalle ja Bugbear tekee PC:lle rankkaa Wreckfest-romutusralliaan.

Nyt Race Online tekee klassisesta top down –näkökulman ajopelistä internetissä kisattavan, hyvin nätin ja hauskan modernin pelin PC:lle – alkuun Windowsille, sitten muillekin tietokoneille ja sen perään mobiilialustoille.

 

Päästetäänpä ääneen Lasse Liljedahl, Iceflake Studios.

 

 

Osa 1: Lasse Liljedahl kertoo Iceflaken historiasta, firman synnystä FinnWars-modista, FinnWars 2:sta, Battlefields of the West –länkkäriräiskinnästä ja firman uudesta synnystä mobiilipelikehittäjänä. Jutustelua myös firman uusimmasta pelistä Target Horizon sekä Japanin palopommituksista.

 

 

Haastattelun osa 2: Race Online. Mikä se on, miksi, millainen, mille laitteille, mitä painotuksia ja minkä takia?

Toim. huom: taustalla näkyvä pelikuva on vielä erittäin keskeneräisestä alpha-versiosta.

 

Race Online

Tekijä: Iceflake Studios

Julkaisija: Iceflake Studios

Tulossa: PC kesällä 2015 – Linux, Mac, Android ja iOS myöhemmin

Pelaajia: 1, 2-?

Muuta: Peli parhaillaan Greenlight-äänestyksessä

Pelin kotisivu: http://iceflake.com/

Jukka O. Kauppinen

 

Lisää aiheesta

Bugbearin Next Car Game sai vihdoin oikean nimen 

Death Rally (iPad, iPhone) 

Drift’n’Drive – sattumalta kuin Slicks’n’Slide  

Drift’n’Drive (iOS) 

Kaikkien aikojen paras autopeli täyttää 20 vuotta –Slicks’n’Slide! 

New Star Grand Prix (PC) 

Next Car Game on riemastuttavaa romurallia

 

PC:n Death Rally julkaistiin Steamissa, hae omasi alennuksella! 

Turbo Sliders sai kymmenvuotisjuhlapäivityksen – ilmaista top down –kilpa-ajoa parhaimmillaan