Rainbow Six Siege – erikoisoperaatioiden veteraani toi sotapeliin realismia

17.11.2015 17:00 | Jukka O. Kauppinen

Miten tehdään peli terroristien ja terrorisminvastaisten yksiköiden taisteluista? Ihan hatustako heittämällä? No, kyllähän siitä voi aina jokin Counter-Strike-syntyä, mutta jos nimenomaan aitoa fiilistä ja realismin hönkäystä halutaan, niin sitten pelintekoon otetaan mukaan myös ihan oikeita ammattilaisia.

Rainbow Six Siegessä ammattilaisen viitta nostettiin BIG Phil Campionin niskaan. Campion on erikoisjoukkojen veteraani, joka teki pitkään töitä maailman kovimman iskuryhmän riveissä: brittien SAS:n. Sen jälkeen hän toimi palkkasoturina muun muassa Irakissa ja Afganistanissa. Jos tällä taustalla ei tiedä jotain sotahommista, niin ei sitten millään.

 

Etulinjassa operoimisen jälkeen Campion siirtyi sotakirjeenvaihtajaksi ja kirjailijaksi, ja viimeisimpänä uutena keksintönä sotapelikonsultiksi.

”Minusta lehdistön ja erikoisjoukkojen työ ei ole kovinkaan erilaista: molemmat menevät paikkoihin ja raportoivat sieltä, tuovat tietoja. Sitä mekin teimme SAS:ssa”, Campion muistelee maailmanmatkojaan.

Viimeksi herra muuten oli Kurdistanissa raportoimassa ISIS-terroristeja vastaan käytävästä sodasta. Kovin, kovin ajankohtaista.

Sitten soi puhelin ja Ubisoft pyysi töihin.

”Olin innoissani! Siege on hyvä projekti ja jos joku tekee pelin siitä mitä minä tein töikseni, niin haluan että se tehdään hyvin. Kun annan peliin omaa kokemustani ja ammattitaitoani, niin pelaajatkin saavat paremman kokemuksen.”

Eli yksi tärkeimmistä syistä, miksi liityit mukaan pelintekoon, oli että ammattisi ja osastosi esitetään oikein?

”Aivan! Niin iso osa asioita mitä ihmiset luulevat tietävänsä on oikeasti ihan roskaa.”

rainbowsixsiege_campion_01

Miten realistisesti Siege sitten kuvaa erikoisjoukkojen toimintaa?

”No. Sotilashommista 90 prosenttia on koulutusta ja odotusta. Vain 1% on toimintaa. Te saatte pelissä enempi toimintaa kuin minä ikinä. Sotiminen itse on vain jäävuoren huippu”, Campion valaa realismin öljyä toimintapelaajien laineille.

Mutta ei siinä kaikki:

”Tykkään skenaarioista. Etenkin lentokone on minulle tosi hyvä tehtävä. Tykkään mys hahmoista, varusteista ja siitä miten pelissä voi tehdä juttuja ja pelata tiiminä. Kokonaisuutena se on tehty hyvin realistisesti.”

 

Haastattelu keskusteluineen löytyy kokonaisuudessaan alapuolelta:

 

BIG Phil Campion, SAS-veteraani ja palkkasoturi Rainbow Six Siegestä: historia, pelihommiin, reaktiot, peli vs todellisuus ja pelin uskottavuus ylipäätään, Siegen sisältö ja tehtävät, työskentely projektissa, jääkaappi piraattien niskaan, aseet ja elämänmuutos palkkasoturista PR-mieheksi.

 

Rainbow Six Siege

Tekijä:  Ubisoft Montreal

Julkaisija: Ubisoft

Testattu: PC

Tulossa: PC, PlayStation 4, Xbox One – 1.12.2015

Pelin kotisivu: http://rainbow6.ubi.com/siege/

Jukka O. Kauppinen

 

Reissublogia

 

Lisää aiheesta

Rainbow Six Vegas (PC, PS3, Xbox 360)

Tom Clancy’s Rainbow Six 3 (Xbox)

Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas 2 (PC, PS3, 360)

Wiikon wanha: Tom Clancy’s Rainbow Six

 

Muropaketin uusimmat