Razer Hammerhead Pro V2 – bassovoittoista nappipeliääntä

26.08.2016 20:00 Eric Hartin

Näppiksistä ja hiiristä ponnistanut Razer on pikkuhiljaa laajentanut pelitarvikevalikoimaansa, ja firma tarjoaa tätä myötä lähes kaiken pelaamiseen tarvittavan, jopa peliläppärit. Matkaavalle pelaajalle tarkoitettu Hammerhead Pro on setti korvatulppia, joiden on tarkoitus korvata isommat pelikuulokkeet.

Hammerheadit tekevät selväksi, että nyt on kyseessä Razer-tuote. Ensimmäinen selkeä vihje on hinta: Razerin korvatulpat maksavat tällä hetkellä noin 80 euroa. Designiltaan muuten minimalistiset tulpat on yhdistetty kirkkaan vihreään kaapeliin. Se ei ole ehkä tyylikkäin valinta, mutta toisaalta se erottuu muista vastaavista nappikuulokkeista.

Razer Hammerhead Pro V2

Tulppien mukana tulee kotelo sekä kasa erilaisia silikonipäitä. Tämä ja 3,5-millimetrin y-jakaja ovat pitkälti ainoat asiat, jotka kotelon mukana tulevat. Ekstroja ei siis ole aivan hirveästi, joka ei haittaa, jos paketti on muuten kunnossa.

Edellisiin Hammerhead Pro -nappikuulokkeisiin eroa on hyvin vähän. Versionumeron kasvaminen tarkoittaa lähinnä sitä, että tällä kertaa kuulokkeiden mukana tulee oma äänenvoimakkuussäädin. Tämä on pitkälti suurin kuulokkeiden tarjoama muutos.

Vaikka Hammerheadeja mainostetaan pelikuulokkeina, olisi toki hyvä, että ne toimisivat muussakin kontekstissa kuin vain peleissä. Iso osa ajasta kuulokkeita testatessa kuluikin pelien lisäksi podcasteja sekä musiikkia kuunnellessa.

Valitettavasit Hammerheadit tekevät peleille suunniteltujen äänijärjestelmien päämokan. Äänenlaatu on hyvin, hyvin bassovoittoista. Niin bassovoittoista, että basso tuntuu joissain tapauksissa hukuttavan muut äänet alleen. Toisaalta tulppien mukana tuleva mikrofoni kuulostaa jopa paremmalta kuin monissa isommissa pelikuulokkeissa. Outoa, että kuulokkeiden äänenlaatuun ei ole panostettu samaan malliin kuin mikrofoniin.

Razer Hammerhead Pro V2

Kuten Razerin tuotteissa yleensä, Hammerheadit Pro V2 on kilpailijoihinsa verrattuna kallis, eikä hinta ole tällä kertaa välttämättä perusteltu. Äänenlaadullisesti vaisut tulpat eivät kannusta maksamaan lähes 80 euroa siitä, että saa värikkään piuhan. On todettava, että parempaa saa halvemmallakin. Mutta ehkä Razer menee takaisin suunnittelupöydälle ja saamme viimeinkin kolmannen ja toimivamman version.

 

Razer Hammerhead Pro V2

Valmistaja: Razer

Hinta: noin 80 euroa

Lisätietoja: http://www.razerzone.com/gaming-audio/razer-hammerhead-pro-v2

Eric Hartin

 

Tekniset tiedot:

  • Taajuusvaste 20 – 20 000 Hz
  • Impedanssi: 32 ohmia
  • Mikrofonin taajuusvaste: 50 – 10 000 Hz
  • Mikrofonin S/N-suhde: 55 dB
  • Analoginen 3,5mm yhdistelmäliitin (kuuloke + mikrofoni)

 

Razer Hammerhead Pro V2

 

Lisää aiheesta

Steelseries julkaisi entistäkin ehommat Siberia-pelikuulokkeet

Marshall Major II Bluetooth – Rakkaudesta musiikkiin

Razer Man O’War – mainiot luurit, suolainen hinta

Steelseries Siberia 350 Gaming Headset – ajatukset ihan muualla kuin äänenlaadussa

Sound BlasterX H7 – ” loistava valinta laadukkaita kuulokkeita etsiville”