Remedy jakoi vinkin Controlia odottaville faneille: ”Katso tämä Netflix-elokuva ennen pelin julkaisua”

13.08.2019 08:10 | Ilari Hauhia | 3

Muropaketti vieraili Max Payneistä, Alan Wakesta ja Quantum Breakista tutun Remedyn studiolla testaamassa tulevaa Controlia. Haastattelussa Controlin juonesta vastanneisiin kehittäjiin kuuluva Brooke Maggs jakoi vinkkejä toimintapeliä odottaville faneille.

Suomalaistudio Remedyn Control ilmestyy PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle 27. päivä elokuuta. Muropaketin ensituntumissa peli keräsi runsaasti kiitosta, joten peli on ehdottomasti odottamisen arvoinen. Odotusajan voi kuitenkin käyttää hyväkseen. Maggsin mukaan Controlia muistuttavaan hämmentävään ja outoon tunnelmaan voi virittyä etukäteen katsomalla Netflixistä löytyvän Annihilation-elokuvan. Sen arvostelu löytyy täältä:

Netflixin Annihilation-scifi-elokuva on lumoava mestariteos

Kirjojen puolesta pelaajien kannattaa tutustua Annihilationin pohjana toimivaan Jeff VanderMeerin Eteläraja-trilogiaan sekä Mark Z. Danielewskin House of Leaves- ja The Whalestoe Letter -kirjoihin. TV-sarjoista suosituksina annettiin erityisesti Twin Peaks ja alkuperäiset X-Filesit.

Kun fanit saavat pelin Controlin kuun lopulla käsiinsä, kehottaa Maggs pelaajia erityisesti seikkailemaan ja nauttimaan pelimaailmasta.

“Controlin kehityksessä olemme menneet pelimaailma edellä. Juoni, ympäristö, grafiikat, soundtrack ja pelimekaniikat muodostavat yhdessä kiehtovalla tavalla vieraalta tuntuvan kokonaisuuden, joka toivottavasti innostaa pelaajia”, Maggs toteaa.

Pelimaailmaan on kätketty useita salaisuuksia ja sivutehtäviä, joiden löytämisestä ja suorittamisesta palkitaan erilaisilla päivityksillä ja parannuksilla. Sen lisäksi löydettävissä olevat muistiinpanot ja videopätkät kertovat lisää Controlin taustatarinasta. Näin ollen pelimaailman tutkiminen todella kannattaa.

Maggsin mukaan suoraviivaisesti pelattuna Controlin päätarina kestää noin 10-15 tuntia. Kehittäjä lupaa tarinan sitovan eri juonenpätkät yhteen pelaajia tyydyttävällä tavalla, eikä lopetus ole yhtä avoin ja epämääräinen kuin esimerkiksi Alan Wakessa.

Pelattava ei kuitenkaan lopu tarinan päätepisteeseen. Controlin pelaamista voi jatkaa myös tarinan päätyttyä, mikä mahdollistaa lisätuntien upottamisen peliin. Sen lisäksi Control tulee saamaan kaksi lisäosaa, joista ensimmäinen ilmestyy näillä näkymin joko kuluvan vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa.

Keskustelu
Atros

Ihan paska. Uskomatonta ettei tuotakaan parituntista palaista elämästä saa ikinä takaisin.

Ei se nyt niin huono ollut. Moni on pitänytkin, ihan ok omasta mielestä.

Ei se nyt niin huono ollut. Moni on pitänytkin, ihan ok omasta mielestä.

Ja moni on myöskin hullu tai idiootti. Pahempaa kuraa en ole katsonut pitkään aikaan ja sitä Revenant-karhun veljeä lukuunottamatta elokuvassa ei ollut oikein mitään pointtia tai omaperäistä.

Aika tasapaksua uskovaisten tiedepornoa, jossa pyritään selittelemään jotain yhteyttä tieteen ja jumalan välille, jotta jo vuosia sitten vanhentuneet paimentolaisten fiktiot saataisiin pidettyä voimissaan.

Itse söisin mielummin lasinsiruja kun suostuisin katsomaan kyseisen elokuvan uudestaan.

Muropaketin uusimmat