UUSIMMAT

Resident Evil: Operation Raccoon City -haastattelussa tuottaja Masachika Kawata

25.03.2012 19:42 | Jason Ward

Resident Evil -pelisarja on yksi toiminta- ja kauhupelifanien kestosuosikeista. Uudessa Operation Raccoon City -pelissä mennään kuitenkin totutusta erilaiseen suuntaan. Miksi ja miten? Pelin tuottaja Masachika Kawata, joka on työstänyt myös Resident Evil 5:n, kertoo haastattelussa uudesta teoksestaan.

Pelissä on kuusi pelattavaa hahmoa. Kuka näistä on suosikkisi ja miksi?

Oma suosikkini on Vector. Hahmon ulkoasu on upea läpileikkaus Umbrella Security Service -tiimin tyylistä ja Vector tarjoaa naamioitumiskykynsä ansiosta kokemattomille pelaajille erinomaisen ensikosketuksen peliin.

Kuuleman mukaan lopullisessa pelissä on lisää vihollistyyppejä. Voitko valottaa asiaa?

En voi paljastaa tarkkoja yksityiskohtia, mutta pelissä saattaa tulla vastaan olentoja, jotka ovat tuttuja Resident Evil 4:stä…

Millaisen loven pelinne leikkaa Resident Evil -pelien aikajanaan?

Pelin alkuasetelman keskiössä on Raccoon City, joka on Resident Evil -sarjan tunnetuimpia paikkoja. Näin ollen pelimme tapahtumat sujahtavat luontevasti kakkos- ja kolmososien väliin.

Käytittekö sarjan aiempia osia suunnittelun tai käsikirjoituksen innoituksena?

RE:ORC keskittyy paljon enemmän räiskintään kuin yksikään aiempi Resident Evil. Tiesimme, että tämä ei miellytä kaikkia sarjan faneja, joten suunnittelimme pelin juonen rinnakkaistarinaksi RE2:n ja RE3:n tapahtumille.

Julkistitte Resident Evil 6:n hiljattain, mikä sai monet fanit hyppimään riemusta. Millä houkuttelisit sellaiset pelaajat Operation Raccoon Cityn pariin, jotka aikovat raottaa lompakkoaan vasta kuudennelle Ressulle?

Resident Evil: Operation Raccoon City tarjoaa omalaatuisen vinkkelin RE-maailmaan. ORC ei ole se tavanomaisin räiskintäpeli, sillä lähdemateriaalin ansiosta olemme voineet ammentaa Resident Evil -maailmasta tuttuja hahmoja maustamaan taistelutantereen tapahtumia. Pelaaja pidetään jatkuvasti varpaillaan, sillä koskaan ei tiedä odottaako seuraavan nurkan takana ihmisvastustaja vai jokin viruksen runtelema olento.

Peli tarjoaa myös laajamittaisen moninpelikokemuksen. Kampanjan voi tahkoa neljän pelaajan kimppapelinä ja tiimitaisteluun keskittyvään versus-tilaan mahtuu kahdeksan pelaajaa. Sisältöä piisaa reilusti pitämään pelaajat tyytyväisinä RE6:n julkaisuun asti ja se myös tarjoaa aivan uudenlaisen kokemuksen sarjan faneille.

Resident Evil: Operation Raccoon Cityn tarina kulkee RE2:n ja RE3:n juonikuvioiden sivuraiteilla. Siintääkö tulevaisuudessa muitakin tämän tyylisiä pelejä, jotka kertovat tarinoita myöhempien Resident Evilien laitamilta? Entäpä täysverinen jatko-osa Operation Raccoon Citylle?

Mikäli RE:ORC saa hyvän vastaanoton, harkitsemme toki sekä uusia rinnakkaispelejä että suoraa jatko-osaa ORC:lle.

Muista sarjan peleistä tuttujen hahmojen lisäksi ORC esittelee uuden hahmon nimeltä Lone Wolf. Minkälainen hahmon taustatarina on?

Lone Wolf on U.S.S:n helikopteripilotti. Hän on mukana ainoastaan Heroes Mode -pelitilassa. Resident Evil -sarja ei ole koskaan kohdellut helikopteripilotteja järin helläkätisesti, mutta Lone Wolfin tapaus? Jää nähtäväksi.

Tuleeko mieleen kiintoisia anekdootteja pelin kehitystyön tiimoilta?

Työskentelin ensimmäistä kertaa länsimaisen tiimin kanssa ja kokemuksen jälkeen näen monet japanilaisen pelinkehityksen hyvät ja huonot puolet uusin silmin. Toivon mukaan vien uuden näkökantani mukanani kotipuoleen ja kokemus näkyy parempina peleinä tulevaisuudessa.

 

Resident Evil: Operation Raccoon City

Tekijä: Slant Six Games & Capcom

Julkaisija: Capcom

Saatavilla: PlayStation 3, Xbox 360

Tulossa: PC – 18.5.2012

Pelaajia: 1-?

Pelin kotisivuhttp://www.residentevil.com/reorc/

XCN & Jason Ward

 

Lisää aiheesta

Resident Evil: Operation Raccoon City -ensikosketus – selviytymiskauhusta zombieräiskeeksi

Resident Evil: Operation Raccoon City – zombieräiskinnän uudet tuulet

Lue myös

Assemblyn järjestäjät saivat suomalaisen pelialan kunniamaininnan

I Am Alive – uskottava, aikuismainen selviytymisseikkailu

Rift – vuotta myöhemmin

Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier -ensikosketus: uskalla olla erilainen

uDraw GameTablet on susi lelun vaatteissa

Witcher 2 Enhanced Edition – CD Projekt hellii roolipelaajia

Witcher 2 Enhanced Edition -ensikosketus: kaunis hardcore-rpg myös konsoleilla