UUSIMMAT

Roccat Kulo -kuulokkeet ovat epämukavat

25.06.2011 15:00 | Eric Hartin

Oudon suomalaisista laitenimistä luulisi, että Roccat olisi suomalainen firma. Yllätyksekseni huomasin, että paketissa listattu firman konttori sijaitsikin jossain Hampurin perukoilla. Oli miten oli, uusi Kulo Stereo -kuulokesetti on keskihintainen stereokuulokesetti pelaajalle. Se tarjoaa mielenkiintoisia ominaisuuksia, mutta kriittisiä vikojakin löytyy.

Lähdetään liikkeelle mainostetuimmasta ominaisuudesta: mikkiä ei tarvitse erikseen pistää päälle napista, vaan sen saa päälle yksinkertaisesti laskemalla sen suutasolle. Ominaisuus liikkuu siellä metkan ja vähemmän käytännöllisen välillä, mutta ainakaan ei ikinä ole epäselvää, onko mikki päällä vai ei. Jos pystyt mikkiä käyttämään, on se jo valmiiksi päällä.

Valmistusmateriaalit ovat oletetun muovisia, eikä 50 euron hintahaarukkaan sijoittuvilta kuulokkeilta kannata odottaa ihmeitä. Ihan halvimmassa muovirimpulaluokassa ei kuitenkaan liikuta. Kuulokkeet ovat myös yllättävän painavat ulkonäköönsä verrattuna. Ainakaan ne eivät tunnu siltä, että sangat katkeaisivat heti ensimmäisestä lattialle mätkähtämisestä.

Irtoilevat osat

Plussaa tulee myös helposti irroitettavista korvakupeista. Hyvä uutinen niille siis, jotka pelkäävät naapurille lainattujen kuulokkeiden sisältävän pöpöjä ja tykkäävät putsata kuulokkeensa moisen kauhun jäljiltä. Toisaalta kupit lähtivät irti jo heti paketista poistettaessa.

Kuulokkeiden äänet ovat yllättävän bassovoittoiset. Ikään kuin äänitaajuudet olisivat tiivistetyt ja suurin osa äänistä kuuluu reunoilta. Tämä ei niinkään haittaa pelatessa, mutta esimerkiksi musiikin tai leffojen kuunteluun uudet Kulot eivät välttämättä oikein sovellu. Pelitilanteessa tätä ei kuitenkaan oikein huomaa, eikä varsinkaan tiukassa tilanteessa käytettäessä Ventriloa tai Mumblea viestintään pelitovereiden kanssa.

Kulot eivät kuitenkaan ole ne mukavimmat kuulokkeet, varsinkaan silloin, kun pitää laseja päässä. Eniten epämukavuutta aiheuttavat selkeästi oudon kokoiset korvakupit. Ne ovat kyllä paksut, mutta kuppien halkaisija ei ole kovinkaan suuri. Lisäksi kupit ovat ainakin alkuun suhteellisen kovat.

Roccatin Kulo -pelikuuloke on äänenlaadultaan hintaluokassaan yllättävän kovalaatuinen, mutta valitettavasti mukavuusongelmat estävät suosituksen antamista. Se on sääli, sillä muutoin noin 50 euron stereokuulokkeet olisivat varsin käyttökelpoiset ja hintaisekseen laadukkaat.

 

Roccat Kulo Stereo Gaming Headset

Valmistaja: Roccat

Hinta: noin 50 euroa

Lisätietoja:Roccat Kulo Stereo Gaming Headset

Eric Hartin

 

Tekniset tiedot

  • Kuulokkeiden taajuudet: 20Hz~20kHz
  • Kuulokkeiden elementit: 40mm neodymium-magneetit
  • Mikrofonin taajuudet: 70Hz~20kHz
  • Paino: noin 200g
  • Kaapeli: 2,5m, 2 x 3.5mm plugit
  • Taittamalla aktivoituva mikrofoni
  • 1 vuoden laitetakuu

Lue myös

Arkistojen aarteita: Vaporwarekuningas Duken Nukem Foreverille povataan jo jatkoa

Call of Duty Elite on Activisonin lisäpalvelu nettisotureille

Gatling Gears -haastattelu – steampunk-räiskintää kahdella sauvalla

iPad 2 pelimiehen perspektiivistä

Logitech F540 – pelikuulokkeet konsolipelaajille

Palautetta lukijoilta – kiintoisimpia Domen peliarvosteluja

Roccat Kova[+] – pelihiiri täynnä Lapin taikaa

Steelseries Shift Cataclysm Keyset – rahat pois WoWittajilta?

 

Muropaketin uusimmat