Uusimmat

Roccat Nyth MMO Mouse – pelikenttien kuningastiikeri

04.02.2016 19:00 Matti Leinonen

Oi niitä aikoja, kun tietokone ja näyttö olivat harmaita muovipönttöjä ja niiden kantamiseen tarvittiin Suomen vahvin mies-titteli. Oi niitä aikoja kun näppis oli tylsän harmaa lankku, jonka takovasta äänestä voi eläytyä olevansa metalliseppä pittsburghilaisessa terästehtaassa, tai keskellä tykistökeskitystä Verdunissa.

PC-hiiri, masterrace mus musculus. Evoluutio on jättänyt jälkensä, mutta jokaisen herrarotu-heimon suosikkieläin on pysynyt tunnistettavana vuodesta toiseen. Aikojen alussa se oli pelkkä muovikimpale, pitkällä hännällä, kahdella painikkeella ja latausaikoja varten ajan tappamiseen tarkoitetulla pallolla, jonka saattoi pohjasta irroittaa ja sitten hävittää. Roccatin uutuushiiri Nyth on jäänyt evoluution hampaisiin isommalla kädellä. Pallo on pudotettu, ja kylkeen on kasvanut mittava näppäinarsenaali.

roccat_nyth_pelihiiri_peliohjain_201602_2

Skviik skviik!

Itse kuulun siihen ryhmään joka on tottunut hiireen, jossa on pari kolme painiketta ja rulla. Siksi Roccat Nyth onkin uusi tuttavuus. Pakkauksen mukana tulee itse siimahäntä (daah?), pieni helpottava manuaali, kaksi erilevyistä grip-osaa, jokunen tarra sekä pieni musta rasia. Rasian sisältä löytyvät sievästi järjestetyt vaihtopainikkeet sekä oma pieni kolo hiiren vaihdettavalle grip-osalle.

Hiiren käyttöönotto on suhtkoht vaivatonta, tosin Roccatin Swarm-ohjelmiston käyttöönotto vaati jokusen tovin ja muutaman tupakanmittaisen pohdinnan. Tarpeeksi monen ”oletko irrottanut johdon ja laittanut takaisin koneeseen kiinni”-kysymyksen jälkeen ohjelmisto alkoikin pelittää. Ilman ohjelmistoa hiiren valaistusta tai näppäinten konfigurointia ei voi muuttaa.

Kun Roccat Swarm aukeaa vihdoin ja viimein, paljastaa Nyth todellisen itsensä. Paljastuu että kyseessä hiireksi naamioitunut autobotti.

roccat_nyth_pelihiiri_peliohjain_201602_1

Nythin ulkonäkö on tyylikkään hillitty. Mustaharmaan ulkokuoren rikkoo valaistu Roccat Nyth -logo ja hiiren alaosassa oleva valaistu osio. Nämä eivät pahasti silmille hypi, minun kourani peittää valot tehokkaasti. Värejä ja vilkkumistahtia pystyy muokkaamaan ja säätämään, ja saa ne poiskin. Hiiren päältä löytyy DPI-painike, laadukkaan oloinen rulla sekä erillinen painike sivuttaisvierittämiseen. Vaikka sivuvierittämisnappi muistuttaakin hain evää, ei se käden asentoa haittaa.

Lisänäppäimet ja sivugrippi voi vaihtaa helposti. Hiiren alapuolelta löytyy liukunäppäin, jota painamalla ja hiirtä kallistamalla näppäimet tippuvat pois. Sivugripin kiinnitys on ratkaistu magneeteilla, jotka pitävät gripin paikallaan kovassakin pelisessiossa. Vanha grippi kiskotaan pois ja uusi loksahtaa itsestään tilalle. Roccatin mukaan 3D-tulostimen omistajat voivat itse printtailla omia näppäimiä, mikäli mukana tulevat painikkeet eivät miellytä.

Ensimmäinen käsituntuma antoi hyvän vaikutelman. Entiseen Gigabyteen verrattuna Nyth tuntuu paljon jämäkämmältä. Leveämmällä grippiosalla nimetön ja pikkusormi lepäävät rauhassa leppoisan morppailun ohessa, ja tiukempaa menoa varten kapeampi grippi vaihtuu lennosta. Lisänäppäimet ovat hyvin peukalon ulottuvilla ja tottelevat ohjelmoituja komentoja mukavasti. Hiiri liikku Roccatin Taito-matolla mukavasti, sekä myös paljaalla alustalla. Vanhoilla hiirimatoillani meno oli hieman kitkaisempaa, joten matolla on väliä.

Useamman totutteluhetken ja pelisession jälkeen näppäinten käyttö tarttui jykevästi selkäytimeen ja aseiden lataus, loitsujen viskely ja teepussittaminen alkoivat sujua kuin itsestään pienellä peukalon heilautuksella. Suorastaan ihmettelen, että miksi olen aiemmin kiusannut itseäni olemalla epäammattimainen pelaaja ja käyttämällä pelikomentoja näppiksen kautta.

roccat_nyth_pelihiiri_peliohjain_201602_4

roccat_nyth_pelihiiri_peliohjain_201602_5

Hiiri jota ei halua saada hengiltä.

Monasti ihmettelen miksi ihmiset ovat valmiita maksamaan omaisuuksia hiiristä, näppiksistä sun muusta pelaamiseen liittyvästä oheistuotteista. Mutta Nythin ansiosta sain vastauksia siihenkin. Ero taskurahalla ostetun markettirotan ja laadukkaan, omaa käyttöä varten muokattavan hiiren välillä on selkeä.

PC-peliurani aikana vastaan on tullut useita hiiriä, jotka ovat tuntuneet heiveröisiltä ja joilla pelatessa käsi kipeytyy. Ja aina vain olen ostanut uuden hiiren, jonka kanssa käydään samat kamppailut.

Nythin 130 euron hinta voi kuulostaa kovalta, mutta jos oikeasti haluaa hiiren, joka on kuin virtuaali-maagin taikasauva tai miekkasankarin miekka ja muuntautuu tarvittaessa headshot-mestarin työkaluksi, se kaikki on pakattu tähän yhteen hiirulaiseen. Muokattavuus on suurin plussa ja hiiri tuntuu kädessä jämerältä ja mukavalta, samoin erittäin tarkalta.

Jos miinuksia täytyy kaivella, niin ne osuvat Swarm-ohjelmiston alkukankeuteen.

Ja Kanki Kaikkostelut jatkuvat senkin jälkeen. Vaikka itselleni hiiren valoefektit eivät ole elämän ja kuoleman asia, niin silti ihmettelin Swarmia joka ei suostunut hyväksymään asettamiani valoefektejä. Joskus peukalopainikkeiden komentojen vaihtaminenkin jäi Swarmilla huomioimatta.

Mutta kun kaikki pelittää, käden alla lepäilee ehdottomasti yksi parhaimmista hiiristä.

Se on se rakkaus, jota kaikki etsimme, joka yllättäen saapuu elämäämme, ja jonka jälkeen mietimme miten muut vielä etsivät sitä oikeaa. Roccat Nyth on Se Oikea.

 

 

Roccat Nyth MMO Mouse

Valmistaja: Roccat

Hinta: noin 130 euroa

Lisätietoja: http://www.roccat.org/fi-fi/ts/Gaming-Mice/Nyth/

Matti Leinonen

 

roccat_nyth_pelihiiri_peliohjain_201602_3

 

Tekniset tiedot:

  • Twin-Tech R1 -lasersensori, max 12 000 dpi:
  • 1000 Hz:n lähetystaajuus
  • 1 ms:n vasteaika
  • 50 G:n kiihtyvyys
  • 3,8 m/s (150 ips), yksi akseli / 5,4 m/s (212 ips), molemmat akselit
  • 16-bittinen datakanava
  • Säädettävä nostokorkeus
  • Säädettävä napsautuksentarkkuus pienten liikkeiden minimoimiseksi
  • Seuranta- ja etäisyyshallintayksikkö
  • 72 MHz:n Turbo Core V2 -32-bittinen ARM-pohjainen MCU
  • 576 kt:n sisäinen muisti
  • Ei apuohjausta / ennakoivaa syöttöä
  • 1,8 m kierretty USB-kaapeli
  • 12 muokattavaa peukalopainiketta
  • Vaihdettavat sivugripit

 

Lisää aiheesta

Razer Mamba – testissä sykkivä, säkenöivä, hintava pelihiiri

Roccat Kave XTD 5.1 Analog – painava ja äänekäs vastalause

Roccat Kave XTD Stereo Gaming Headset – jytkettä riitti, samoin tunteikasta viskinpolttoa

Roccat RYOS TKL Pro – “sinisten ledien valossa on jotain zeniläistä”

Steelseries Rival –pelihiiressä on kaikki vähän paremmin

Testissä Logitech G302 Daedalus Prime – näppärä pikkuhiiri mobailijoille

Turtle Beach Drift – kangas on uusi musta

Turtle Beach Grip 500 – pitoministerin perillinen