UUSIMMAT

Sega Arcade Nano: Sonic Edition – Sonicia miniatyyrikonsolilla

20.03.2013 19:15 Simon Elo

Myönnettäköön – Segalla on erityinen paikka videopelisydämessäni. Kaikkien aikojen lempikonsolini on Dreamcast, mutta kärkikolmikkoon yltää myös wanha kunnon Megadrive. 16-bittisellä aikakaudella nähtiin erinomaisia ja jopa suorastaan legendaarisia pelejä, kuten Sonic the Hedgehog. Sinisen siilin seikkailuja on sittemmin nähty myös uusilla alustoilla, etkä enää tarvitse edes perinteistä konsolia ysäriajan syövereihin sukeltamiseen.

Sega Arcade Nano: Sonic Edition on yksi pienimmistä konsoleista, jonka olen koskaan nähnyt. Se on näet kooltaan avaimenperän luokkaa, joten pelaaja voi kantaa Sega-blingiä mihin tahansa. Tosin mukana täytyy kantaa myös komposiittikaapelia, jolla laite kiinnitetään televisioon.

Laitteen saa mukana tulevalla koukulla laitettua kiinni avaimenperään, reppuun tai mihin tahansa muuhun paikkaan, joka kaipaa Sega-taikaa. Se on helppoa, kun laite on mitoiltaan vain 70 x 43 x 20 mm.

Arcade Nano on yksinkertaisesti Megadrive-emulaattori, joka on kietaistu piskuiseen muovilaatikkoon, jossa on myös pelaamiseen tarvittavat napit. Ilotikku, star-napit sekä a-, b- ja c-löytyvät helposti. Jopa x-nappi löytyy. Tosin napit tuntuvat vähän halvan oloisilta, mutta se annettakoon anteeksi, kun laite maksaa vaivaiset kaksikymmentä euroa. Ja ehkä hieman yllättäin napit ja tikku toimivat paremmin kuin mitä voisi kuvitella.

Haluttu peli valitaan alkuvalikosta. Vaikka joissakin peleistä on kaksinpeli, ei sitä tueta, vaan minikonsolilla tahkoaminen onnistuu vain yksin. Listalta löytyy alkuperäinen Sonic the Hedgehog, Sonic 2, Sonic Spinball, Sonic 3D ja Alex Kidd. Peleissä voi halutessaan hypätä suoraan tiettyyn kenttään.

Bonuspeleinä mukana ovat Air Hockey, Naval Power, Cannon, Fight or Lose ja Checker, jotka eivät ole Segan kehittämiä.

En odottanut ihmeitä Arcade Nanolta, mutta grafiikan taso, vauhti ja sujuvuus yllättivät. Pelit toden totta näyttävät ja tuntuvat Soniceilta. Ainoa harmistuksen aihe on äänimaailman laatu, joka on varsin heikko, mikä saa erityisesti musiikin kuulostamaan nuhjuiselta.

Virtaa Arcade Nano saa yhdestä AAA-patterista. Laitteen kiinnittäminen on idioottivarmaa mukana tulevan kaapelin avulla, mutta kovin kauas televisiosta ei pääse lyhyen kaapelin vuoksi.

Sega Arcade Nano: Sonic Edition on hinta-laatu-suhteeltaan mainio pikkuveikko, jonka ottaa vaivattomasti mukaan esimerkiksi lomamatkalle. Kun auringon ottaminen alkaa kyllästyttää, annos sinistä siiliä auttaa.

Nano-konsolista on saatavilla myös muita malleja. Virtua Fighter Editionin sisältää pelit Virtua Fighter 2, Shinobi III, Golden Axe III ja Alien Storm. Puzzle-peleihin keskittyneessä Nano Colums -version valikoima koostuu peleistä on Columns, Columns III, Flicky, Arrow Flash ja Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine. Molemmat sisältävät myös viisi muuta satunnaisempaa bonuspeliä.

 

Sega Arcade Nano: Sonic Edition

Tekijä: Blaze

Julkaisija: Blaze

Testattu: Samsung-taulutelevisiossa

Saatavilla: Sonic Edition, Virtua Fighter 2 Edition, Columns Edition

Laitevaatimukset: Televisio, jossa on komposiittiliitäntä

Pelaajia: 1

Lisätietoja:Sega Arcade Nano: Sonic Edition

Simon Elo

 

Lue myös

Cities in Motion 2 –haastattelu – suomalainen liikennesimulaatio löysi pelaajansa

Creative Sound Blaster Z – häpeilemättömän loistava äänikortti

Dark –ensikosketus osa 1 – vampyyrihiippailua Thiefin ja Deus Exin jalanjäljissä

Gears of War: Judgment -ensikosketus – jylhä surulaulu täynnä melodramaattista tykitystä

Logitech G710+ -pelinäppiksessä askarruttaa vain hintalappu

Wargame Air Land Battle –ensikosketus – venäläistankki norjalaisessa puutarhassa

Zombie Burbz High – zombi-invaasio tabletillesi