Uusimmat

Silverlit 3D Twister – radio-ohjattava leluauto

21.09.2011 20:00 Jukka O. Kauppinen

Jatkamme lelujen parissa pelleilemistä. Saitte lukea ja katsoa äskettäin mainion Silverlit Heli Blaster -helikopterin lentelystä. Nyt vuorossa on saman valmistajan näkemys radio-ohjattavasta temppuautosta.

3D Twister on vatkaimesta poiketen ihan aito radio-ohjattava, joka tottelee kuljettajaansa 2,4 gigahertsin taajuudella. Sen myyntivaltti on vinkeä temppukyky, sillä auto kulkee ihan yhtä lailla niin normaalisti kuin katollaan. Tai kumpaa puolta sitten pitääkään kumpana.

3D Twisteriä käytetään samaan tapaan kuin muitakin peruskauko-ohjattavia. Autossa on sisäinen akku, joka ladataan sormipattereilla ladatusta kauko-ohjaimesta. Lataus on kohtuullisen nopeaa ja merkkivalo näyttää niin autosta kuin ohjaimestakin lataustilanteen. Sitten vain molemmat laitteet päälle ja baanalle.

Auton kikkailupuoli toimii oivasti. Sillä voi tehdä huikeita loikkia hyppyreistä ja esteiden päältä. Ajo jatkuu vauhdikkaasti kumminpäin vain. Kauko-ohjaimessa on hassu vaikeustasoa lisäävä kytkin, jolla auton ohjauksen kääntymisen voi laittaa myös pois päältä. Tällöin auton ohjaus kääntyy peilikuvaksi auton pompahtaessa katolleen.

Auton ohjauksessa ja ajettavuudessa on niin hyvää kuin huonoakin. Ohjain sopii hyvin käteen ja muistuttaa mukavasti oikean, ison radio-ohjattavan auton ohjainta. Se sopiikin hyvin jopa jonkinlaiseksi ison RC-auton harjoituslaitteeksi. Kaasu on täysin analoginen, joten nopeutta voi säätää tarkasti niin eteen kuin taaksepäin. Ja onpa autossa kaksi vaihdettakin, joista leppoisampikin on jo melkoisen ärhäkkä. Isolla vaihteella auto kiihtyy ja kaahaa kokoisekseen päätöntä kyytiä.

Miinusta tulee kuitenkin ohjauksesta. Se on digitaalinen – vasemmalle, suoraan ja eteen. Mitään hienosäätöä ei voi tehdä ja nykivän ohjauksen johdosta vauhdissa ohjaaminen johtaa usein auton poukkoiluun. Kun renkaat kääntyvät vauhdissa ääriasentoonsa, niin auto saattaa jäädä vain pyörimään paikalleen eikä tottele ohjausta, ennen kuin sen pysäyttää täysin ja lähtee varovasti uudestaan liikkeelle.

 

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Twister on myös ehdottomasti tasaisten ja kohtuullisen puhtaiden pintojen kulkuneuvo. Tai no, myös epätasaisten, kunhan epätasaisuudet ovat auton meneviä hyppyreitä.

Pörisee vekotin ulkonakin, mutta maavaraa tai kunnon maastopitoa renkaissa ei ole. Niinpä Twister tarttuu herkästi mihin tahansa ruohontuppoon tai pikkukiveen. Sisällä on helpompi ajella, mutta iso varoituksen sana: tämä ei ole kissa- tai koiraihmisten auto. Pieni maavara kun tarkoittaa samalla sitä, että lattialla ajelehtivat eläimen karvat tai heviheppujen irtohiukset kiertyvät heti ensimmäisen tilaisuuden tullen peruuttamattomasti renkaiden akselien ympärille. Renkaita ei pysty irrottamaan puhdistusta varten ja renkaan ja rungon välinen akselirako on niin mitättömän pieni, ettei karvoja saa kunnolla pois sen enempää pinseteillä kuin skalpellillakaan. Karvoituksen jälkeen testitwisterin vasen eturengas ei pyörähtänyt enää koskaan kunnolla, edes puhdistusyritysten jälkeen, minkä johdosta auto kampesi aina vasemmalle. Kuulkaa siis varoituksen sanaa!

Mutta muutoin Twister 3D oli ihan kiva vekotin. Huima kiihtyvyys, suuri huippunopeus ja hyvä ohjain tekivät hupihuristelusta mukavaa muutenkin kuin päättömän hyppelyn ja törmäilyn merkeissä. Sitä tuijottivat ihastuneesti myös isommat ihmiset ja pienet pörröiset eläimet, ja etenkin rottalaumani jäsenet tykkäsivät kovasti juosta olohuoneen lattialla pörisevän pienen auton perässä. Kimppuun, selätysyritys ja järsitään rengasta.

Parhaimmillaan Twister 3D on riittävän isossa (ja karvattomassa) tilassa ajeltuna, etenkin jos ajelijoilla on useampikin samanlainen auto. Tällöin voi tehdä pienen kilpa- ja temppuradan ja ihan kilpaillakin. Kotioloissa auto saanee parhaan yleisönsä perheen nuoremmista autohöpseleistä, joille Twister ei ole liian kallis lelu rikottavaksikaan.

 

Silverlit 3D Twister 2,4 GHz radio-ohjattava auto

Valmistaja: Silverlit

Hinta: noin 45 euroa

Lisätietoja: http://silverlit.com/brand/3d-twister

Jukka O. Kauppinen

 

Tekniset tiedot

  • Sisäänrakennettu LiPo-akku, joka ladattavissa lähettimestä. 15 minuutin lataus- ja ajoaika.
  • Ohjaimessa ja autossa kaksi vaihdetta.
  • Lähetinparistot: 4 x AA (ei mukana)
  • Pituus: 115 mm.
  • Korkeus: 32 mm.
  • Leveys: 79mm
  • Huippunopeus: +25km/h
  • Radio-ohjaus: 2,4GHz kaksisuuntaisuus – lähettimen tärinätuki.
  • Kanavat: 10 kpl eli 10 eri autoa voi kisata samanaikaisesti.

 

Lisää aiheesta

Silverlit Heli Blaster – kauko-ohjattavaa kopterihupia

Lue myös

Asura’s Wrath – WTF vieköön, mitä tämä on?

Diablo 3 – pahuksen hauskaa luolarymistelyä

Pohjanmaan valtias (Lautapeli)

Roccat Alumic – kovan luokan hiirimatto

Roccat Kulo -kuulokkeet ovat epämukavat

Steelseries Shift Cataclysm Keyset – rahat pois WoWittajilta?

Steelseries Spectrum 7XB – langatonta kuulokelaatua Xbox-pelaajalle