Sony lanseeraa uuden mallin PS2 -konsolista

23.09.2004 12:05 Jukka O. Kauppinen

Sony Computer Entertainment ilmoitti tuovansa markkinoille uuden mallin PlayStation 2 -pelikonsolistaan. Uusi PS2 pohjautuu teknologialtaan nykymalliin, mutta on hieman paremmin varusteltu ja ennen kaikkea kooltaan pienempi.

Uusi PlayStation 2 on nykymallia pienempi, ohuempi ja sisältää valmiiksi online-pelaamiseen vaadittavan verkkoadapterin. Laitteen sisäinen arkkitehtuuri on suunniteltu uudelleen ja konsolissa käytetään myös uudempaa piiriteknologiaa. Niinpä se on solakka ja kevyt, paksuudeltaan vain 2,8 senttiä siinä missä nykyinen PS2 on 7,8 cm paksu. Konsoli on jo liki kovakantisen kirjan kokoinen.

Laitteen tärkein tekninen uutuus on kuitenkin sisäänrakennettu verkkoadapteri, jota tarvitaan PS2-pelien pelaamiseen verkossa toisten ihmisten kanssa.

PlayStation 2 - uusi malli
Tähän saakka PlayStation 2 -konsolia on toimitettu maailmanlaajuisesti yli 72 miljoonaa kappaletta. Sonyn omien arvelujen mukaan konsoli on kuitenkin vasta elinkaarensa puolivälissä. Vertailukohtana vanha, alkuperäinen PlayStation-konsoli on yhä joltisenkin vetreässä kunnossa, ja sille tehdään yhä kannattavassa määrin pelejä. PlayStationin pitkä elinkaari onkin ollut yllätys kaikille, ei vähiten Sonylle, joka tähtää selvästi vastaavaan jatkuvuuteen PS2:n suhteen. Uusi PS2 pitääkin markkinoiden mielenkiintoa yllä ja levittää konsoleja yhä useampiin koteihin, samalla kun yhtiö jatkaa todennäköisesti 2006 julkaistavan PlayStation 3 -konsolinsa suunnittelua.

Uusi PlayStation 2 on ensimmäistä kertaa kuluttajien pelattavana Sony Computer Entertainmentin Japanin osastolla Tokion pelimessuilla 2004, jotka pidetään 24.-26. syyskuuta Makuhari Messe -keskuksessa. Suomessa se tulee kauppoihin 3. marraskuuta. Hintaa Sony ei ole vielä paljastanut.