Uusimmat

Sound BlasterX H7 – ” loistava valinta laadukkaita kuulokkeita etsiville”

18.05.2016 14:00 Niklas Isberg

Pitkään äänipuolen markkinoita dominoinut Creative on myös kokenut kuulokevalmistaja. Yritys keskittyy tuomaan pelaajille äärimmäisen täydellisiä kokemuksia, jotta esimerkiksi vihollisen askeleet on mahdollista kuulla tarkasti. Uusin kuluttajille suunnattu malli Sound BlasterX H7 tarjoaa niin 7.1-monikanavaääntä kuin mukautettuja äänitiloja.

Hienommat ominaisuudet vaativat toimiakseen valmistajan sivuilta ladattavan ohjelmiston, jolla käyttäjäkokemusta on mahdollista säätää omiin tarpeisiin sopivaksi. BlasterX-nimeä kantava applikaatio sisältää Acoustic Engine -säätimen, jolla äänimaailman saa sopimaan paremmin esimerkiksi musiikin kuunteluun.

Ohjelmalla jytkeestä saa enemmän irti, ja basso sekä diskantti toistuvat hyvin, mikä on plussaa varsinkin räppiä tai hip hoppia kuunnellessa. Ohjelman voi halutessaan kytkeä pois päältä, joka vaikuttaa huomattavasti äänenlaatuun. Tällöin selkeys ja tilan tuntu katoavat, ja toistokin muuttuu latteaksi.

BlasterX osaa myös optimoida itsensä pelkästään peleille, elokuville tai musiikille. Eroja voi kuunnella esimerkkien avulla. Tilaääni toimii vakuuttavasti, sillä muun muassa lähestyvän helikopterin papatus kuulostaa aidolta.

Sound BlasterX H7

Acoustic Engine tekee muutoksen hyödyntämällä yksilöityjä profiileja, joita voi luoda lisää itse. Profiileja on esiasennettu muutama, ja mukana on säädöt esimerkiksi Witcher 3:lle sekä Dotalle. Pelatessa ohjelmasta voi kytkeä päälle Scout-tilan, joka parantaa kaukaisten äänten havaitsemista entisestään. Ominaisuus on hyödyllinen varsinkin räiskintäpelien kanssa.

Testipeliksi soveltui loistavasti Rainbow Six Siege, jonka toiminta edellyttää valppautta ja ympäristön tarkkailua. Olikin ilo huomata, että eri puolilla juoksevat viholliset paljastuivat nopeasti, sillä niiden havaitseminen on kuulokkeiden kanssa tarkkaa. Tästä kiitokset kuuluvat tilaäänelle, joka havainnoi terojen olinpaikan samalla, kun itse kyykkii puolustamassa haavoittunutta kaveriaan. Yläkerrassa tai viereisen seinän takana liikkuva soturi joutuu nopeasti tulituksen kohteeksi, kun hätäinen pyrähtely antaa osviittaa lähestyvästä vaarasta.

Pleikkarilla hampaisiin joutui Ratchet & Clank, jonka äänimaailma ei koe ihmeellisiä mullistuksia kuulokkeiden kanssa. Konsoli ei tarjoa Sony Wireless Headset 2.0:n tapaan erityisiä toiminnallisuuksia, mutta äänenlaatu on selvästi parempi kuin television kaiuttimien kautta kuunneltaessa. Voisi melkein jopa todeta, että pelailu on mielekkäämpää kuulokkeet päässä kuin ilman. Vaimonkaan ei tarvitse välittää melusaasteesta.

Ohjelma sisältää lisäksi Voice FX -äänenmuokkaimen, jolla äänestään saa demonisen tai pikkuoravan kuuloisen. Muunnostyökalun kanssa leikkiminen on hauskaa, mutta se on lopulta suhteellisen turha ominaisuus. Pelaajat eivät loppujen lopuksi halua kuulostaa nuhaiselta yliluonnolliselta olennolta.

Sound BlasterX H7

Hiottua laatua

Ensituntuma Creativen kuulokkeissa on mainio, ja niistä huokuu selvästi laatu. Johdot ovat punotut ja kestävät. Varsinaiset kuulokeosat ovat tukevat, joka tuntuu myös käytössä. Silmälasienkaan kanssa pidemmät sessiot eivät juuri aiheuttaneet päänsärkyä. Koppa peittää lähes koko korvan, mikä tekee äänieristyksestä hyvän.

Paketin mukana toimitetaan erillinen mikrofoni, joka istutetaan siihen sopivaan koloon. Mikillä nauhoitettu puhe on luontevan kuuloista ja selkeää, mikä on varsinkin nettipeleissä todella tärkeää. Mikrofoni on suunniteltu eliminoimaan taustamelua, jonka se tekee mukiinmenevästi. Suuremmilla herkkyyksillä esimerkiksi taustalla vaimeasti puhiseva televisio erottui selkeästi.

Kuulokkeet voi yhdistää tietokoneeseen joko analogisesti tai mukana tulevalla usb-johdolla. Molemmat kytketään erilliseen kaukosäätimeen, jolla voi muuttaa äänenvoimakkuutta, pysäyttää musiikin tai hiljentämään mikrofonin. Harmillisesti analoginen kaapeli on todella lyhyt, mutta se onkin pääasiassa tarkoitettu konsolin kanssa toimimiseen.

Sound BlasterX H7

Pelaajille on markkinoilla useita eri valmistajien ratkaisuja, mutta Creativen Sound BlasterX H7 onnistuu nostamaan itsensä valikoimassa korkealle. Hinta-laatusuhde on hyvä, ja olisi sääli jättää näitä hyllylle odottamaan noutajaansa. Sound BlasterX H7 on loistava valinta laadukkaita kuulokkeita etsiville.

 

Sound BlasterX H7

Valmistaja: Creative

Hinta: noin 160-180 euroa

Lisätietoja: http://fi.creative.com/p/gaming-headsets/sound-blasterx-h7

Niklas Isberg

 

Tekniset tiedot

  • USB-liitäntä 7.1-tilaäänen ja häviöttömän HD-äänen tuottamiseksi
  • Teräsytimen ympärille rakennettu joustava panta
  • Kevyet ja kestävät alumiiniripustimet korvakupeille
  • Kevytrakenteinen muotoilu
  • 50 mm:n FullSpectrum -äänielementit
  • Irrotettava, melua vaimentava mikrofoni
  • Hapettomasta kuparista (OFC) valmistettu nailonpunottu kaapeli, jossa on integroitu
  • mikrofoni ja kaukosäädin
  • Irrotettavat nahkaiset korvakupit

Sound BlasterX H7