StarCraft 2: Korean sota huipentui GSL-sarjan finaaliin

13.11.2010 18:22 | Muropaketin toimitus

Kerroimme eilen Etelä-Koreassa käytävän StarCraft-sodan tilanteesta. Kuinka Blizzard yrittää haukata itselleen asemaa maan valtavan suositun ammattilaispelaamisen piireistä, kuten myös StarCraft: Brood Warin ja uuden StarCraft II -pelin suoranaiseta vastakkainasettelusta.

Joonas Laition turnausreportaasi siiryy nyt GSL:n toisen kauden tänään pelattuun finaaliin, jossa kohtasivat :terran: Foxer ja :zerg: NesTea. Totutun pitkien alkuseremonioiden aikana nähtiin muun muassa pelaajien sekä lisäksi ehkäpä länsimaisille seuraajille epätavanomaisempana myös heidän äitiensä haastattelut – kovalta vaikutti myös kotikatsomon kannustus.

Lue myös: Korean sota: StarCraft 2 vs Brood War -edition

Artikkeli toteutettu Dome.fi– ja Sett.fi-sivstojen yhteistyönä.

Teksti: Joonas ”Silu” Laitio

 

On vaikea sanoa kummalla pelaajista oli finaaleihin tullessa henkinen yliote, mutta fyysinen yliote taistelukentällä menisi varmaankin NesTealle.

Vasemmalla Foxer, oikealla NesTea

2-2, 3-3… 4-3!

Molemmat pelaajat jättivät jälkeensä joukon huippupelaajia matkallaan finaaliin. Foxer tiputti turnauksesta molemmat edelliskauden finalistit :terran: IntoTheRainbown ja :zerg: FruitDealerin. NesTean edessä kaatuivat muun muassa Brood War -veteraani :protoss: Iron sekä amerikkalaisen :zerg: Idran pudottanut :zerg: Zenio. Näiden lisäksi NesTea kaatoi semifinaalissa legenda :terran: Boxerin tylyin luvuin 4-0, joten miehen :zerg: vs :terran: -kyvyt olivat varmasti latingissa.

Foxeria pidettiin lievänä ennakkosuosikkina, ja hän aloittikin vahvasti voittaen kaksi ensimmäistä ottelua. NesTea pääsi kuitenkin mukaan Foxerin aggressiiviseen rytmiin ja tasoitti tilanteeksi 2-2. Viidennessä ottelussa Foxerin aggressio pääsi jälleen yllättämään. Puolustuksellisesti ylireagoimaan joutunut NesTea jäi taloudessa jälkeen. NesTea oli pakotettu kaikki-tai-ei-mitään -hyökkäykseen, jonka Foxer torjui niukasti, varmistaen näin karttavoittonsa.

Kuudennessa ottelussa NesTea osoitti kuitenkin jälleen peliälynsä ja Foxerin yliaggressiivisuus kostautui. Näin jo etukäteen eeppiseksi arvailtu kohtaaminen siirtyi seitsemänteen ja ratkaisevaan otteluun tilanteessa 3-3. Kaiken kaikkiaan selostajien vakiolausahdukset “such high level play” ja “this is huuuuge” olivat ottelusarjassa kotonaan paremmin kuin koskaan.

“So many banelings!”

Ensimmäinen kohahdus yleisöstä ratkaisupelissä kuultiin heti alkusekunneilla. Karttana oli Metalopolis, jossa jo aloituspaikkojen arvonta vaikuttaa suuresti peliin. Pelaajat aloittivat lähimmistä mahdollisista aloituspaikoista, joka suosii Terrania pelaavaa Foxeria erityisesti alkupelissä. Lisäkohahduksia kuului hetken päästä, kun NesTea aloitti pelin aikaista puolustuskykyä uhraavalla 15-Hatchery -strategialla ja Foxer tyylilleen uskollisena aggressiivisella 2-Barracks -tyylillä. Kun tilanne selvisi molemmille pelaajille, Foxer teki päätöksensä ja lähti kaikki-tai-ei-mitään -hyökkäykseen ottaen mukaan jopa työläisyksikkönsä. Jos NesTea pystyisi puolustautumaan olisi mestaruus lähes varmasti hänen.

NesTea vastasi ottamalla puolustuslinjaan mukaan kaikki omat työläisensä sekä ne vähät taisteluyksiköt, jotka oli ehtinyt valmistamaan. Hetken hektisen tanssin jälkeen NesTean yksiköt pääsivät parempaan asemaan ja saivat Foxerin Marinet piiritettyä – hyökkäys oli torjuttu. Foxer yritti vielä kerran uudella aallolla, mutta tämä oli enää muodollisuus. Alle minuutin päästä NesTea oli jo tekemässä tuhojaan Foxerin puolustuskyvyttömässä tukikohdassa ja mestaruus oli NesTean.

Tappion karvas kalkki

Keskisarjasta kerralla huipulle

Voittaja NesTea on pitkän linjan Brood War -pelaaja, joka ei kuitenkaan päässyt ikinä lähelle terävintä kärkeä. Nyt mies on kiistatta StarCraft 2 -pyramidin huipulla ja hän tulee varmasti pitämään meteliä jatkossakin. Voitosta NesTea kuittasi 100 miljoonan wonin eli noin 65 000 euron palkinnon. Toiseksi tullut Foxer joutui tyytymään vaivaiseen 20 000 euroon.

Jälkihaastatteluissa molemmat vaatimattomaan tyyliin kehuivat vastustajan taitoja ja ottivat ylistykset nöyränä vastaan. Onnittelut NesTealle tähän asti kiistatta tasokkaimman StarCraft 2 -turnauksen voitosta!

Voittajaa ja häviäjää ei tarvinne erikseen osoittaa.

 

Lisätietoja: http://www.gomtv.net

Katso finaalipeli: http://www.gomtv.net/2010gslopens2/vod/1274

Lue myös: Korean sota: StarCraft 2 vs Brood War -edition

Artikkeli toteutettu Dome.fi– ja Sett.fi-sivstojen yhteistyönä.

 

Lisää aiheesta

Starcraft 2 (Mac, PC)

Puhutaanpa hieman odotuksista. Kun peliä tahkotaan vielä 12 vuotta julkaisun jälkeenkin televisioiduissa turnauksissa, on kyse jo käsitteestä. Ikonista. Koko pelityypin määrittelevän teoksen jatko-osalta odotetaan paljon.

Ja voi hyvänen aika, että Starcraft 2:sta onkin hierottu pitkään. Seitsemän vuoden kehitysajan pitäisi varmistaa laatu, mutta samalla itse lajityyppi on mennyt rutkasti eteenpäin. Onko Starcraft 2 kohuttu pelimessias vai menneisyyteen juuttunut reliikki?

Lue myös

Armored Brigade -strategiapelin tekijä Domen haastattelussa

Ensikosketuksessa Dead Nation – jo toisen kerran

Kinect-julkaisupelit testissä: Dance Central, Kinect Adventures, Kinect Joyride, Kinect Sports ja Kinectimals

Logitech Wireless Drum Kit – rumpujen lupaus ei täyty

Miten syntyi Demoscene-dokumentti?

Tron: Evolution – Domen haastattelussa pelisuunnittelija Darren Hedges

 

Muropaketin uusimmat