Tähdet sotivat – miehet kertovat: Star Wars Galactic Battlegrounds

16.01.2016 14:00 | Matti Leinonen

Star Wars oli saanut uuden potkustartin Phantom Menacen myötä, ja pelirintamalle piti puskea uutta tuotetta. Rintamalinjoille tukea laski Age of Empires -peleistä tuttu Ensemble Studios, ja maihinlaskualuksesta hyökkäsi Star Wars Galactic Battlegrounds. Oli aika ottaa taistelukentät hallintaan hamstraamalla resursseja hamstraten ja rakentamalla omaa kotipesää.

Strategiapeleissä on yleensä se kaksi osapuolta, joista valita. Galactic Battlegrounds iski pöytään viisi erillista kampanjaa, jotka ottivat mallia ilmestyneistä Star Wars-leffoista. Gunganit, kapinalliset, kauppaliitto, galaktinen imperiumi ja wookieet saivat kukin oman kampanjansa. Myöhemmin ilmestynyt lisälevy, Clone Campaings, lisäsi soppaan vielä konfederaation sekä galaktisen tasavallan.

Kampanjat eivät suinkaan olleet pelkkää hatusta kiskottuja tehtäviä, mukana oli elokuvista tuttuja kohtauksia. Muun muassa Hothin taisteluun voi osallistua kummankin osapuolen näkökulmasta. Elokuvista tutut hahmot, Darth Vader, Leia ja kumppanit olivat myös mukana niin sanottuina sankarihahmoina. Tosin jos sankarihahmo siirtyi koirakankaalle, loppui myös matkanteko mission failed -ruudun säestämänä.

StarWarsGalacticBattlegrounds_04

StarWarsGalacticBattlegrounds_03

Koska peli tehtiin Age of Empires -sarjan moottorille, ei voinut välttyä siltä tunteelta että kyseessä olisi ennemminkin Age of Empiresin modi. Hevosten sijaan metsässä polki eteenpäin AT-ST-kävelijä ja miekkamies oli saanut kätöseensä laseraseen ja päähänsä kloonisotilaan kypärän. Tukikohdassa ei kerätty kultaa ja marjoja vaan erilaisia materiaaleja, joilla yksiköitä valmistettiin ja uusia rakennuksia avattiin tutkittavaksi.

Ja yksiköitä. Niitä löytyi. Ne komeat AT-AT-kävelijät, joiden jaloissa kapinallisten hävittäjät pörräsivät ampiaisten tavoin, kloonisotilaat puhtaan valkoisissa asuissaan, taistelutantereella kierivä tuhoajadroidi, joka jauhaa jalkaväkeä muusiksi.

Mutta modimaisuudesta huolimatta, se upposi. Kuin valomiekka Qui-gonin napaan.

Star Wars oli allekirjoittaneella kova juttu aikoinaan, ja Galactic Battlegrounds sai runsaasti peliaikaa muiden Star Wars-pelien, kuten Jedi Power Battlesin ja Phantom Menacen, ohessa. Hothin talvisotatetsailu, Cloud Cityn offensiivi, gunganien kurmotus, oi niitä aikoja.

Mutta mitä sitä vanhoja muistelemaan. Jos vaikka asentelisin pelit uudestaan ja katsoisin, jotta vieläkö droidiarmeijan hävitys aiheuttaa yhtä ihanaa fiilistä.

 

Star Wars Galactic Battlegrounds

Vuosi: 2001

Tekijä: Ensenble Studios / LucasArts

Alustat: Mac, PC

Matti Leinonen

 

StarWarsGalacticBattlegrounds_01

StarWarsGalacticBattlegrounds_02

 

Lue myös:

Tähdet sotivat – miehet kertovat: kun Empire Strikes Back (1982)

Tähdet sotivat – miehet kertovat: Rogue Squadron ja unelmien täyttymys (1998)

Tähdet sotivat – miehet kertovat: Star Wars Battlefront 2 (2005)

Tähdet sotivat – miehet kertovat: Star Wars: Episode I Jedi Power Battles (2000)

StarWarsGalacticBattlegrounds_05

Lisää aiheesta

Arvostelu: The Force Awakensin ensimmäinen tunti on A-luokan Star Warsia

Leonardo DiCapriosta tuli melkein Darth Vader, Spider-Man ja Robin

Nämä kahdeksan näyttelijää ovat ehdolla nuoren Han Solon rooliin

Pelikopteri #018 – matkailua menneessä ja tulevassa (Checkpoint)

Star Wars -ohjaaja J.J. Abrams: “Episode VIII tarjoaa lisää vastauksia”

Muropaketin uusimmat