UUSIMMAT

Everybody’s Golf

09.04.2019 20:00 | Joonas Pikkarainen

Satumaailmasta toiseen, eli muka uskottavaksi golfaajaksi, siirryttäessä Everybody’s Golf jäi tilaisuuden vaisuimmaksi kokemukseksi. Ei tosin sen takia, etteikö se olisi toiminut jokseenkin autenttisena golf-elämyksenä, vaan siksi, että vastaavia fyysisiä sovituksia nähtiin jo ensimmäisellä Nintendo Wiillä.

Everybody’s Golf on kuitenkin Sonyn ikoninen urheilusarja, eikä se ainakaan huonone virtuaalilasit päässä. Värikkään sarjakuvamainen ulkoasu näyttää upealta myös PSVR:n kautta, minkä lisäksi itse golfaaminen tuntuu odotetusti paljon luonnollisemmalta Move-ohjainta fyysisesti heiluttamalla kuin tattia edestakaisin veivaamalla.

Kahden reiän mittainen demo oli nopeasti koettu, mutta siitä huolimatta hyvää lyöntiasentoa etsiessä juuri leikatun nurmen tuoksun pystyi miltei aistimaan sieraimissa. Käsien liikeradasta johtuen lyönnin voimakkuus, suunta ja osumispiste todennetaan Moven vuoksi paljon realistisemmin, ja omaa lyöntiä seuraa kuin oikeassa golfissa ikään. Aloittelevalle kepittäjälle mukana on myös selkeät opasteet esimerkiksi oikean voimakkuuden suhteen, mutta lopputuloksena syntyvä hole-in-one on silti enemmän omasta osaamisesta kuin pelin avuista kiinni.

Kun mukaan lisää vielä pelisarjan muut kattavat ominaisuudet, voi Everybody’s Golfille povata hyvää tulevaisuutta sarjan fanien ja golf-fanaatikkojen talvilomien ajanvietteeksi. Vaan kuten sanottua, VR-kokemus ei tunnu millään tapaa uudelta tai omaperäiseltä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Trover Saves the Universe
  3. Blood & Truth
  4. Concrete Genie
  5. Ghost Giant
  6. Everybody’s Golf
  7. No Man’s Sky Beyond
  8. Five Nights at Freddy’s: Help Wanted
  9. Yhteenveto