UUSIMMAT

The Division 2: Tässä kaikki mitä opimme Ubisoftin pelistä Gamescom-messuilla

26.08.2018 10:10 | Tatu Junni

Ubisoftilla ei ollut esitellä Gamescom-messuilla vielä pelattavaa demoa ensi keväänä ilmestyvästä Tom Clancy’s The Division 2:sta. Lähestyvästä julkaisupäivästä muistutettiin kuitenkin järjestämällä niin sanottu keynote-puheenvuoro, jossa esiteltiin pelin avainelementtejä.

Maaliskuussa 2019 ilmestyvä Tom Clancy’s The Division 2 sijoittuu aikaan seitsemän kuukautta ensimmäisen pelin jälkeen. Kuten moni varmasti muistaa, oli ensimmäisen The Divisionin pelaaja aika kiperässä tilanteessa. Kerrataanpa:

New York, nykyaika. Ennennäkemättömän laaja pandemia iskee kaupunkiin Black Fridayna. Peruspalvelut kaatuvat yksi kerrallaan. Ruoan ja veden puute syöksee yhteiskunnan kaaokseen vain muutamassa päivässä. Sinä kuulut The Division -nimiseen taktiseen yksikköön, joka on koulutettu toimimaan itsenäisesti. Tehtäväsi: suojele jäljelle jääneitä ja palauta toivo. 

The Divisionin jatko-osassa tapahtumapaikkana toimii New Yorkin sijaan Washington D.C. Ubisoftin mukaan muita vaihtoehtoja olivat muun muassa New Orleans ja Seattle. Lopulta Washington tuntui kuitenkin ainoalta oikealta ratkaisulta, ja kaupungista muodostui yksi Tom Clancy’s The Division 2:n päähahmoista.

Washington D.C.:n kaduilla taistellaan koko Pohjois-Amerikan kohtalosta. Pääkaupunki valittiin The Division 2:n tapahtumapaikaksi, koska siellä käytäisiin todennäköisesti ratkaisevat taistelut myös silloin, jos USA oikeasti ajautuisi sisällissotaan.

Pelin tekeminen lähti liikkeelle ehdottomasta realismista: jos on käynyt Washingtonissa oikeasti, osaa liikkua myös The Division 2:ssa ongelmitta. Pelintekijät tutkivat karttoja ja maisemia huolellisesti, ja jopa nauhoittivat ääniä autenttisissa ympäristöissä taatakseen The Division 2:lle mahdollisimman uskottavan äänimaailman.

Ensimmäisessä The Divisionissa seikkailtiin kaupunkikanjoneistaan ja pilvenpiirtäjistään tutussa New Yorkissa. Washington D.C. on infrastruktuuriltaan hyvin erilainen, mikä tuo pelisarjaan aivan uudenlaisia maastoja ja lokaatioita. Seitsemässä kuukaudessa suomaalle rakennettu kaupunki on kaiken lisäksi villiintynyt, joten meno on pelissä kuin Alan Weismanin pysäyttävän The World Without Us -kirjan alkusivuilla.

The Division 2:ssa aseilla pääsee räiskimään asuintaloissa, hallintorakennuksissa, luonnossa, avoimilla kentillä ja historiallisilla maamerkeillä.

The White House, Lincoln Memorial, Roosevelt Island, Air And Space Museum ovat kaikki mukana The Division 2:ssa. Näytettiinpä Ubisoftin keynotessa myös haaksirikon tehnyt ja pahasti hajonnut Air Force One! Epäselväksi tosin jäi, pääseekö pelaaja tutustumaan Yhdysvaltain presidentin aluksen sisätiloihin – ja mitä sieltä mahdollisesti löytyy.

Ubisoftin peli julkaistaan 15. 3.2019 samanaikaisesti Xbox Onella, PlayStation 4:lla ja PC:llä. Sen ikärajaksi on ilmoitettu PEGI 18.

Gamescomissa suljettujen ovien takana pidetyn esityksen yhteydessä Tom Clancy’s The Division 2:sta esiteltiin myös uusi traileri ja uusia kuvia, joista osa on sittemmin julkaistu myös verkossa.

 

Muropaketin uusimmat