UUSIMMAT

Toimittajan puheenvuoro: Red Dead Redemption 2 ei kiinnosta minua pätkääkään – ja siihen on monta syytä

23.11.2018 09:00 | Skye Borg

Red Dead Redemption 2 on ollut vuoden 2018 kehutuimpia ja suosituimpia pelejä. Kaikki eivät kuitenkaan villin lännen hiekkalaatikosta ole innoissaan.

Red Dead Redemption 2:lta on ollut hankala välttyä viime aikoina. Kolmessa päivässä peräti 630 miljoonan euron myynnin keränneen pelin arvostelut ovat olleet pääosin hyvin positiivisia tai jopa ylistäviä, ja myös uutisia on riittänyt runsaasti. Rockstarin uutuuden ympärille muodostunut hype varmisti jo kauan ennen julkaisupäivää sen, että olen kurkkuani myöten kyllästynyt Red Dead Redemptioniin ilman, että olen pelannut sitä minuuttiakaan.

Eipä sillä, että jatko-osa olisi herättänyt kiinnostustani alunperinkään.

Oma urakkani vuoden 2010 Red Dead Redemptionin kanssa loppui lyhyeen. Kömpelö ratsastusmekaniikka turhautti jo alkumetreillä ja teki pelin aloittamisesta niin kankeaa, etten enää palannut sen pariin kerran luovutettuani. En siis koskaan elänyt läpi John Marstonin tarinaa, enkä ole muodostanut minkäänlaista tunnesidettä Red Dead Redemptionin maailmaan. Lisäksi pahat kielet kertovat, että uuden pelin perusmekaniikat ovat toisinaan yllättävän kömpelöt ja tuntuvat vanhanaikaisilta. Myöskään tämä ei houkuttele minua palaamaan satulaan.

Villi länsi ei toimi kovin monen pelin kehyksenä, ja uskon sille olevan hyvät syynsä. Elokuvista ja tv-sarjoista tuttu maailma on puhki kaluttu, ja sen kliseet ikonisia. Ei ihme, että Red Dead Redemptionia pidetään kaikkien aikojen parhaana länkkäripelinä – kilpailua kun ei paljon ole. Länkkärit onnistuvat hyvin harvoin uudistumaan kiinnostavalla tavalla missään mediassa tai tuomaan aiheeseen mitään uutta. Peruselementit ovat aina samat, ja ihmiset suoranaisia karikatyyrejä, jotka ovat vain vahvistuneet vuosikymmenien saatossa. Näiltä osin RDR 2 näyttää tarjoavan tuskallisen tuttua ja uskollista kuvastoa: avaraa maailmaa pitkin taivaltava antisankari joukkioineen oman Via Dolorosansa ytimessä.

Jo pelkkä ajatuskin haukotuttaa.

Kun alkuasetelma tuntuu liian kuluneelta, kääntyvät toiveet tarinaan. Mutta mistä Red Dead Redemption 2:ssa on edes kyse? Ensimmäisen pelin esiosana toimiva tarina kulkee nyt toisen asesankarin matkassa. Yksikään traileri ei ole onnistunut kunnolla kertomaan yhtäkään kiinnostavaa seikkaa päähenkilönä toimivasta Arthur Morganista. On hyvin selkeästi ymmärrettävissä, että Morgan kamppailee miestuskansa kanssa, ja pelaajan tehtäväksi jää päättää millainen miehestä muodostuu perinteisen hyvän ja pahan akselilla. Näin mielikuvaksi muodostuu kauniisti ja taidokkaasti rakennettu fiilistelysimulaattori, jossa turhaa tekemistä on liikaa, ja aikaa tuhlataan tinkeröintiin.

Tinkeröinti näyttää olevan yksi Red Dead Redemption 2:n ydinalueita. Kaikkea voi parantaa, kehittää ja päivittää. Jopa siinä määrin, että yksistään hevoseen liittyvät päivitykset tuntuvat liiallisilta. Kun samaa yksityiskohtaista logiikkaa sovelletaan leiristä kaikkiin Morganin varusteisiin ja ominaisuuksiin, on mielenkiintoni peliä kohtaan jo lopahtanut lähelle nollaa. Vastenmielisyys tinkeröintiä kohtaan on tietenkin henkilökohtainen mieltymys. Kuitenkin ajatus siitä, että joutuisin käyttämään huomattavan osan aikaani valikoissa puuhasteluun on piirre, joka tekee monesta pelistä aina astetta tylsemmän.

Red Dead Redemption 2 ei onnistu pelastamaan kiinnostustani myöskään lukiessani pelaajien kokemuksista, joissa ostosten tekeminen ei tapahdu käteviä listauksia käyttämällä. Sen sijaan pelaajat lukevat katalogia, jonka sivuja täytyy kääntää ja joiden aukeamat toisinaan täyttyvät mainoksilla. Tuntuu, että Rockstar haluaa alleviivata moukarilla kerta toisensa jälkeen pelaajille uutta mantraansa: minnekään ei ole kiire. Elä ja eläydy vaikka väkisin.Asioita tehdään pelissä tekemisen vuoksi, ei siksi että niissä olisi lopulta paljonkaan järkeä. Tämän pitäisi nyt olla sitä sisältöä, mutta tuntuu enemmän tilkkeeltä, jolla pelille annetaan väkisin pituutta.

Yksi mielenkiintoisimmista piirteistä, joita peli tuntuu tarjoavan, on tietenkin pelaajan ja hevosen suhde. Niinpä olenkin seurannut tuskaisena, miten Red Dead Redemption 2 sallii pistämään paloiksi – melko helpostikin – tämän rakkaimman ja uskollisimman kumppanin. Ratsastusonnettomuudet ovat pelissä arkipäivää, ja oma ratsu voi kuolla mitä typerimmillä tavoilla. Otan jälleen yhden askeleen poispäin pelistä. Ratsuratkaisu voi olla joidenkin mielestä rohkea tai looginen, mutta henkilökohtaisesti pidän sitä täysin turhana piirteenä ja yrityksenä tuoda aitoutta pelin maailmaan.

Sama ”luonnollisuus” ulottuu myös muihin kanssakäymisiin pelin sisällä. Valinnat ovat tietenkin pelaajien omia, mutta tuttuun Rockstar-tyyliin peli tarjoaa paljon mahdollisuuksia olla rehellisesti kusipää.

Voit hakata naisia ja syöttää feministin alligaattorille, viedä mustan miehen KKK-kokoukseen, ja ampua sekä hakata oikeastaan kenet tahansa. Nämä itsessään eivät muuta mieltäni pelistä suuntaan eikä toiseen; en valitse pelejäni niiden maailmankuvan vuoksi, tai sen perusteella, miten ne kohtelevat – tai sallivat kohdeltavan – heikompia yhteiskunnan jäseniä.

Pelintekijöiden ratkaisut tuntuvat yllätyksettömiltä, eivätkä ainakaan minua vakuuta siitä, että Red Dead Redemption 2 olisi teemoiltaan uraauurtava peli. Sen ratkaisut tuntuvat johdattavan pelaajaa pitkin hyvinkin perinteistä ja rankkaan tallattua länkkärikuvastoa. Kaltaiseni pelaajan kohdalla – rakastan avoimen maailman seikkailuja ja hitaasti avautuvia tarinoita – Red Dead Redemption 2 on onnistunut melkein mahdottomassa. Rockstar on luonut kliseillään pelin, jonka pariin minulla ei ole sen kauneudesta huolimatta mikään kiire.

Muropaketin arvostelussa yhdyttiin ylistyskuoroon. Peli sai viisi tähteä ja vuolaat kehut:

Arvostelu: Red Dead Redemption 2 on kokonaisen sukupolven määrittelevä mestariteos

Keskustelu

Hei,

Haluan korjata ajatusmaailmaasi pelistä.

Peruselementit ovat aina samat, ja ihmiset suoranaisia karikatyyrejä, jotka ovat vain vahvistuneet vuosikymmenien saatossa. Näiltä osin RDR 2 näyttää tarjoavan tuskallisen tuttua ja uskollista kuvastoa: avaraa maailmaa pitkin taivaltava antisankari joukkioineen oman Via Dolorosansa ytimessä.

Kyllä ja siksi se toimii länkkärinä, mutta pelissä on myös vahvoja naishahmoja (yksi isossa roolissa) sekä tehtäviä missä autetaan naisliikettä naistenoikeuksien ajamisessa, joten uudistusta nykysuuntaan on myös siltä osin ja poikkeaa vanhasta länkkäri – mallista. Tätähän sinä hait takaa ja arvelit pelissä olevan kyse vain miehisestä seikkailusta ja siksi ennakkoluulosi peliä kohtaan on ollut negatiivinen. Mukana on myös täysin kaavasta poikkeavia ja varsin yllättäviä hahmoja.

Näin mielikuvaksi muodostuu kauniisti ja taidokkaasti rakennettu fiilistelysimulaattori, jossa turhaa tekemistä on liikaa, ja aikaa tuhlataan tinkeröintiin.

Turhaa tekemistä ei tarvitse tehdä, juoni kyllä juoksee eteenpäin vaikka peliä pelaa ilman turhaa tekemistä.

Tinkeröinti näyttää olevan yksi Red Dead Redemption 2:n ydinalueita.

Ei ole. "Tinkeröintiä" ei tarvitse tehdä pätkääkään jos ei halua. "Tinkeröintiä" ei tarvita missään tilanteessa pelissä ja kaiken tarvittavan saa rahalla.
"Tinkeröinti" on vain pelkästään lisä niille jotka sitä haluaa tehdä. Vähän niin kuin Fallout4:ssa oli rakentelu. Puuhasteluun toki opetataan tehtävillä, kuten oli myös esim. juuri Fallout4:ssa.

Red Dead Redemption 2 ei onnistu pelastamaan kiinnostustani myöskään lukiessani pelaajien kokemuksista, joissa ostosten tekeminen ei tapahdu käteviä listauksia käyttämällä. Sen sijaan pelaajat lukevat katalogia, jonka sivuja täytyy kääntää ja joiden aukeamat toisinaan täyttyvät mainoksilla. Tuntuu, että Rockstar haluaa alleviivata moukarilla kerta toisensa jälkeen pelaajille uutta mantraansa: minnekään ei ole kiire. Elä ja eläydy vaikka väkisin.Asioita tehdään pelissä tekemisen vuoksi, ei siksi että niissä olisi lopulta paljonkaan järkeä. Tämän pitäisi nyt olla sitä sisältöä, mutta tuntuu enemmän tilkkeeltä, jolla pelille annetaan väkisin pituutta.

Kyse on immersion luonnista ja se pelissä toimii taivaallisen hyvin. Voit myös juosta tarinan läpi ilman sen kummallisempaa fiilistelyä ja voit käyttää fast travelia/junia/hevosvaunuja kun siirryt paikasta toiseen. Kaupasta ei tarvitse ostaa mitään jos et halua, joten tyylikästä katalogia ei tarvitse selata. Jos katalogia päädyt kuitenkin selaaman niin siinä on selkeästi laitettu esim. aseet listaan yhdelle sivulle Haulikko, pistooli, kivääri ja siitä pääsee sitten alavalikkoon missä on sivuilla eri haulikkojen taikka pistoolien kuvia. Kyse on siis pelkästään tyylikkäästä, kekseliäästä ja varsin toimivasta UI:sta.

Ratsastusonnettomuudet ovat pelissä arkipäivää, ja oma ratsu voi kuolla mitä typerimmillä tavoilla.

Typeryys on yleensä pelaajan itse aiheuttama ja lääkkeitä joilla hevosen saa elvytettyä löytyy kaupasta/talleista/looteista. Niitä suosittelen pitämään mukana

Sama ”luonnollisuus” ulottuu myös muihin kanssakäymisiin pelin sisällä. Valinnat ovat tietenkin pelaajien omia, mutta tuttuun Rockstar-tyyliin peli tarjoaa paljon mahdollisuuksia olla rehellisesti kusipää.Voit hakata naisia ja syöttää feministin alligaattorille, viedä mustan miehen KKK-kokoukseen, ja ampua sekä hakata oikeastaan kenet tahansa.

Kuten sanoit, pelaaja voi pelata miten haluaa. Voit myös pelastaa naisen/miehen pahoinpitelyltä. Voit olla koskematta feministiin. Voit pelastaa ihmiset orjakaupalta. Voit antaa rahaa kerjäläiselle. Voit katsoa kuinka KKK – kokouksen pitäjät palavat itse omaa hölmöyttään ristiä polttaessaan ja seuraavana aamuna voit katsella kuinka ne jäävät palaneen ristin alle ja antaa sen jälkeen pataan "johtajalle". Tästä peli palkitsee sinua hyvällä honorilla. Pelissä on Honor – mittari ja jos teet typeryyksiä mittari menee punaiselle ja jos autat muita mittari menee valkoiselle. Kun olet hyvä jätkä saat esim. halvemmalla vaatteita yms. Peli ei siis missään kohtaa pakota tekemään moraalisesti arveluttavia asioita eikä palkitse siitä jos niitä tekee. Toisekseen kyse on videopelistä, joten mitä väliä sillä on mitä kukakin pelisssä tekee. Se on juuri parasta RDR2:ssa, että tekemistä ei rajoiteta, koska oma agenda vaan annetaan pelaajan puuhastella mitä haluaa.

Rockstar on luonut kliseillään pelin, jonka pariin minulla ei ole sen kauneudesta huolimatta mikään kiire.

Eikähön tämä kerro enemmän sinun omasta asenteestasi peliä kohtaan kuin itse pelistä.

Kiitos kuitenkin mielipiteestäsi vaikka se on todella ennakkoluuloinen ja pelkkiin omassa päässä oleviin oletuksiin perustuva. Enemmän antaisin toki arvoa mielipiteellesi jos olisit pelin pelannut tai edes vaivautunut pelaamaan sitä.

Paztak

Hei,

Haluan korjata ajatusmaailmaasi pelistä.

Peruselementit ovat aina samat, ja ihmiset suoranaisia karikatyyrejä, jotka ovat vain vahvistuneet vuosikymmenien saatossa. Näiltä osin RDR 2 näyttää tarjoavan tuskallisen tuttua ja uskollista kuvastoa: avaraa maailmaa pitkin taivaltava antisankari joukkioineen oman Via Dolorosansa ytimessä.

Kyllä ja siksi se toimii länkkärinä, mutta pelissä on myös vahvoja naishahmoja (yksi isossa roolissa) sekä tehtäviä missä autetaan naisliikettä naistenoikeuksien ajamisessa, joten uudistusta nykysuuntaan on myös siltä osin ja….

Erittäin hyvä kommentti, joka korjaa juurikin niiden virheellistä näkökulmaa pelistä jotka eivät ole sitä pelanneet.
Mielestäni Toimittajan puheenvuoro oli täysin tarpeeton ja jostain syystä vääntämällä väsätty nega näkökulma pelille josta oikeasti on hankala huonoa löytää. Olen pelannut pelistä vasta n. 50% ja kuulemma peli vain tästä paranee, game of the year heittämällä. Ensimmästä RDR:ää en pelannut paria tuntia pitempään.
Mielipiteitä saa ja pitää olla, tämä on oma mielipiteeni puheenvuorosta.

Jos olisit alaiseni jossain peliarvostelusaitilla, tai firmassa, olisit saanut jo kenkää tuon suolloksen julkaistuasi.

Kiitos, kävi ilmi että sinulla on angsteja, älä yleistä sitä kaikkiin muihin, jotka tykkäävät silti hype-peleistä, varsinkin kun vielä kävi ilmi, että ko. Peli on sen kaiken sen hypen arvoinen.

Jep, pakotettua negailua kyllä.

Sitä en myöskään tajua että miten nämä RDRn kontrollit muka olisivat vanhat tai huonot. Jos itse hurjastelet ja riehut menemään niin kyllähän niitä vahinkoja sattuu ja kuolemia tulee, miksi esim. Dark soulssissa tämä on "git gud" mutta tässä tapauksessa se vaan kertoo paskasta pelistä? Ehkä sitä peliä vaan pitäisi opetella pelaamaan.

Itse pidän pelistä ja antaisin sille arvosanaksi 8,5/10 se ei missään nimessä ole täydellinen peli, mutta muuttaa koko alaa varmasti ja sen standardeja. Tämä nostaakin esille sen dilemman miten pelejä tulisi arvostella ylipäätään. Tulisiko 10/10 antaa vain pelille joka on täydellinen? Tässä tapauksessa emme näkisi 10/10 arvosanoja koskaan. Vai tulisko se pelille, joka on jollain tapaa merkkipaalu ja/tai tekninen taidon näyte kuten RdR2 on?

Mitä tulee tähän "artikkeliin", on huvittavaa, että joku on nähnyt näin paljon vaivaa vain itkeäkseen pelistä jota ei ole edes pelannut. =)

"Yksi mielenkiintoisimmista piirteistä, joita peli tuntuu tarjoavan, on tietenkin pelaajan ja hevosen suhde" Jos tämä on yksi mielenkiintoisimmista asioista kannattaa RdR todella jättää väliin.

"Pelintekijöiden ratkaisut tuntuvat yllätyksettömiltä, eivätkä ainakaan minua vakuuta siitä, että Red Dead Redemption 2 olisi teemoiltaan uraauurtava peli." Olisi hienoa kuulla minkä pelin "toimittaja" kokee uraa uurtavaksi. =)

Toivon todella, ettei tämän kaltaisista artikkeleista ainakaan makseta mitään kenellekkään.

Kreatt

Jep, pakotettua negailua kyllä.

Sitä en myöskään tajua että miten nämä RDRn kontrollit muka olisivat vanhat tai huonot. Jos itse hurjastelet ja riehut menemään niin kyllähän niitä vahinkoja sattuu ja kuolemia tulee, miksi esim. Dark soulssissa tämä on "git gud" mutta tässä tapauksessa se vaan kertoo paskasta pelistä? Ehkä sitä peliä vaan pitäisi opetella pelaamaan.

Ovathan RdR2 kontrollit "hieman sinne päin" ja ymmärrän itkun niistä, mutta ne ovat osa Rstar pelejä niin hyvässä kuin pahassakin.

Liekö kaveri yksi niistä toimittajista jotka pari vuotta sitten olivat Witcher 3:n kanssa vehje tanassa antamassa joka toinen päivä sille jotain pystiä ja kehumassa pelin maasta taivaisiin. Sitten kun itse testasin peliä, niin äärimmäisen kankeaan taisteluun, liikkumiseen ja pelimekaniikkoihin "et voi käyttää panssaria Y koska et ole riittävällä tasolla" saivat kyllästymään peliin kahdessa päivässä…

Rupesi kyllä silloin oikeasti vituttamaan jatkuva Witcherin hehkutus Domessa (joka oli juuri hiljattain pakkoliitetty Muroon), vaikka peli tuntui täysin keskinkertaiselta ja on muuten oman elämäni aikana ensimmäinen kerta, enkä ole kokenut vastaavaa sen jälkeenkään. En myöskään ole vielä jaksanut edes harkita Red 2:n testaamista, kun odotan että saavat pahimmat bugit ensin hallintaan. Pelejä kun nykyään riittää.

Olen pelannut pelistä vasta n. 50% ja kuulemma peli vain tästä paranee, game of the year heittämällä

YOU TAKE THAT BACK!

Tänä vuonna on tullut harvinaisen paljon hyviä julkaisuja kuten Vampyr, Kingdom Come: Deliverance, ja iso kasa muita indieiltä, mutta kun GotY:stä aletaan puhua, niin on vain yksi sana sanottavana: BATTLETECH!

Se pitää kyllä sanoa, että on naurettavaa miten nykyään kaikki fanittaa kaikkea. Kaikissa suurissa viihdejulkaisussa kaikkien pitää olla läsnä ja hommassa mukana (Star Wars, Marvel, Fallout ja nyt länkkärit), vaikka päivää ennen hypeä aihe olisikin tuntematon, sitten joka kuukausi sama homma toistuu. Siitä mä antaisin propsit kun joku rehellisesti toteaisi ettei länkkärit ole hänen juttunsa ja that's it.

Mutta tällainen "artikkeli" joka on kuin yläasteikäisen kapinointia jotain suosittua vastaan… Perustelut on myös samalla tasolla ja yhtä ajatuksella tehtyjä.

Ironisesti tulee myös esille se, että oletetaan tällaisen mielipiteen kiinnostavan. Meitä kiinnostaa yhtä paljon tämä kuin sinua Red Dead.

Tää löi hanskat tiskiin vaiheessa missä meinasin itsekin tehdä saman. Mutta jatkoin hampaat irvessä ja pahimpien alku vaikeuksien jälkeen alkoi homma jo sujua. Ja nyt olen minäkin myyty tälle mestariteokselle. Moni alkuun vaikealta tuntuva homma onkin lopulta simppeli. Mutta tosiaan mikään "heti kaikki mulle" peli tää ei ole.
Ja jos peliä arvostelee pitäisi sitä mielestäni pelata vähintään puoleen väliin. Muiden pelaajien negatiivisten kokemusten listaus on vähän hölmöä touhua.

Itse olen pelannut nyt pelin kaksi kertaa läpi ja kolmas kerta melkein taputeltu. En ole kaikkia sivutehtäviä tehnyt, mutta onhan tässä monta vuotta vielä aikaa. Mitä pidempään pelaan peliä, sitä enemmän pidän siitä. Yleensä pelaan lähinnä GTA V:ttä, mutta nyt on tapahtunut ihme ja RDR 2 on ottanut ykköspaikan. Hyvää siinä on tarina ja yhteisöllisyys, pelihahmojen kasvojen ilmeet ja pelihahmojen välinen dialogi. Näyttelijäsuoritukset ovat huippuluokkaa. Myös musiikki on hyvää. Peli on enimmäkseen saman toistoa, ryöväilyä, mutta juuri ja juuri riittävästi on muutakin puuhaa. Minua ärsyttää GTAV:ssä, että siinä on kolme ukkoa pääosassa, kun yksi niistä voisi olla nainen. RDR 2:ssa onkin sitten naisia, ja yksi niistä on sen sortin muija, että oksat pois. On todella tervetullutta, että Arthur tekee tehtäviä tämän Sadie Adlerin kanssa, sillä tykkään vahvoista naisista.

Huonoja puoliakin pelistä löytyy: tuplapistoolit katoavat välillä. Huonoa on Artun liikkumisen kankeus ja ampuminen – taistelu yleensäkin on kankeaa ja joudun usein skippaamaan checkpointin kun en jaksa toistella pitkään samoja kohtia. Käsi tulee jo kahdeksan tunnin pelaamisen jälkeen kipeäksi, kun joka kudilla on vedettävä liipasin alas. Tämä ärsytti jo RDR1:ssä. Kun tähän liitetään vielä se, että monet ukot vaativat kuteja nahkaansa sen viisi kpl, niin kyllä on käsi kovilla. En tiedä onko se bugi vai ei, mutta välillä kun ammun neljä kutia ukolle päähän, ei sillä ole mitään vaikutusta, vaan tuo nousee ylös kuin mitään ei olisi tapahtunut. Sekin ärsyttää, että hevonen ei aina tottele vaan vikuroitsee. Ja lopuksi vielä winetän siitä, että RDR1:ssä oli loistava ominaisuus, jolla pystyi skippaamaan matkat lähes missä vaan koska siinä päädyttiin suurinpiirtein sinne, mihin waypoint asetettiin. RDR 2:ssa on tämä hieman samanlainen ominaisuus gängin leirin vankkurin kyljessä, mutta ei ollut viimeksi kun yritin. Tosin se on varsin suppea ominaisuus, eikä vastaa ollenkaan RDR1:n waypoint-matkustuksen erinomaisuuteen. Kun pääasiassa joutuu jolkottelemaan pitkiä matkoja, se pilaa immersion. Tämä saattaa vaikuttaa siihen, jatkanko RDR2:n pelaamista seuraavina vuosina. Peliin pitäisi saada matkojen skippausmahdollisuus.

Aloitin nyt pitkästä aikaa pelaamaan RDR1:stä ja täytyy sanoa, että PALJON PAREMPI KUIN RDR2. Hevonen käyttäytyy paremmin, matkat on lyhyemmät ja matkojen skippausmahdollisuus on, aseet ovat tehokkaampia, ei tarvi tuhlata viittä kutia joka ukkoon ja ei tarvi koko ajan huolehtia omasta syömisestä tai hevosen hyvinvoinnista. Kertakaikkikaan mukavan yksinkertainen lännenpeli. Nyt kun tiedän John Marstonin historian, esimerkiksi sen mistä hän sai arpensa ja RDR2:n lopun, niin RDR1 tuntuu jotenkin UUDELTA. Jatkan nyt RDR1:n loppuun ja tapaan taas Abigailin ja Johnin pojan Jackin ja Unclen. RDR1 on PALJON PAREMPI KUIN RDR2, koska joudun koko ajan skippaamaan tehtäviä RDR2:ssa kun Arthur on niin kankea. Muuten RDR2 on kyllä ihan hyvä, mutta se pelattavuus kärsii kun on niin vaikea, systeemit on hankalia, hevosen käyttäytyminen on hankalaa – pelissä KAIKKI ON HANKALAA. Kaipaan yksinkertaisempaa meininkiä. Sitä tarjoaa RDR1.

Hei Skye,

Kumpaan kastiin nyt kuulut?

09.11.2018 12:00 | SKYE BORG

Sen sijaan, että odotamme joka ikisen pelin vastaavan kaikkiin yksilöityihin henkilökohtaisiin toiveisiimme, kuten nykyinen käytös antaa ymmärtää, voisimme antaa enemmän tilaa kehittäjien omalle visiolle. Sekä Assassin’s Creed Odysseyn että Red Dead Redemption 2:n kohdalla on valitettu liian suuresta kokonaisuudesta. Kun tarjolla on pelejä, jotka tuovat pelaajan eteen maailman, johon hukuttautua täysin – mitä teemme? Me inisemme siitä, ettei itse tarinaan pääse heti kiinni. ”Mulle kaikki heti ja nyt” -mentaliteetilla varustetut pelaajat eivät jaksakaan odottaa tarinan hidasta avautumista ja valtavaan maailmaan sukeltamista. Me toivomme sen olevan helppo ajopeli valmiine kiinnekohtineen ja yksinkertaisine polkuineen, vaikka olemme lähteneet täysin toisen genren pelin matkaan – tietoisesti.

Liian pitkät pelit, jotka sisältävät esimerkiksi paljon sivutehtäviä, taas tulkitaan turhaksi tilkkeeksi vailla jäntevää ydintä. Väitän, että pelaajista on tullut liian kriittisiä, liian kärsimättömiä – jokaista kehittäjän ratkaisua ruoditaan terävällä veitsellä kuin kriitikko ikään.

Pelaamisen ilo unohtuu, kun energia tuhlataan suoraan sanottuna pikku asioista valittamiseen. Peleille asetetaan, käytettyyn rahaan nähden, jopa liikaa odotuksia. Niiden on tarkoitus olla viihdettä, parhaimmillaan elämys, oman elämän kylkiäisenä tuleva aidosti kiva asia. Siinä vaiheessa, kun huomaat raivoavasi netissä pelin ominaisuuksista suu vaahdossa tai päiväsi menee pilalle koska peli ei vastannut odotuksiasi – suosittelen pelaamisen vähentämistä.

https://muropaketti.com/pelit/peliu…laajista-tuli-kaikesta-parkuvia-vellihousuja/

Oletko nyt kuitenkin parkuva vellihousu?

On nämä toimittajat melkoisia nykyään.

Länkkärihän on ollut aika unohdettu genre viime aikoina. Jos olet eri mieltä, niin listaa vaikka top 10 lännenelokuvat viimeisen 10 vuoden ajalta. Niinpä.

Muropaketin uusimmat