UUSIMMAT

Toimituksen suosikkipelit 2013: Jukka

30.12.2013 14:00 | Jukka O. Kauppinen

Vuosi lähestyy loppuaan ja niin Domen toimitus kuin lukijatkin pohtivat ja palkitsevat vuoden suosikkipelejään. Ennen kuin pureudumme toimituksen suosikkivalintoihin ja lukijoiden vuoden peliin, liikumme henkilökohtaisemmalla linjalla. Kullekin toimituksen jäsenelle esitettiin yksinkertainen kysymys: mitkä olivat vuoden suosikkipelisi? Mikä oli vuoden yllättäjä? Ja nousiko pelikokoelman kätköistä jokin muinaisempi peli, jonka parissa viihdyit?

Kriteerit olivat mitä yksinkertaisimmat: jos se ilmestyi vuonna 2013 ja sitä pystyi pelaamaan – oli alusta sitten PC, konsoli, kännykkä tai vaikka lautapeli – se kelpasi listalle.

Mitkä olivat Jukka O. Kauppisen suosikit vuodelta 2013?

Bioshock Infinite

Ensimmäinen Bioshock on loppuaan lukuunottamatta yhä yksi kaikkien aikojen suosikkipelejäni. Olinkin hyvin otettu Infiniten uudenlaisesta lähestymistavasta ja käsikirjoituksen väkevyydestä. Ennakko-odotukset täyttyivät lopulta jotakuinkin täydellisesti, ellei jopa täydellisemmin, kun Infiniten matka Bookerin ja Elizabethin kanssa oli silkkaa tarinankerronnan parhaimmistoa ikinä. Ilahduttavasti edes pelin loppu ei kompastunut rautalankamaiseen ”ja kaikki elivät onnellisina elämänsä loppuun saakka” –lässähdykseen, vaan jätti minut yhtä ihmeelliseen leijuntaan kuin muukin tarina.

Game Dev Tycoon

Managerointipelit ovat olleet yksi suosikkigenreistäni iät ja ajat. Ja mitäs kun pelimiehelle tarjotaankin manageripeliä, jossa manageroidaan pelitaloa? Ihan parhautta. Väänsin joskus muinoin aivan onnessani muun muassa Software Star –nimistä pelitalomanagerointipeliä ja Game Dev Tycoon loitsi nykyruuduille sen saman, ihanan magian. Lopulta simppelisti jouduin poistamaan pelin koneeltani, kun ideat erilaisiin suuntauksiin erikoistuneista firmoista ja outopeleistä veivät liikaa aikaa.

Grand Theft Auto V

Tosi tylsä valinta, mutta pakko tämä on listalle nostaa. GTA V on ensimmäinen GTA sitten Vice Cityn, joka todella tempaisi minut mukaansa. Taoin pelitunteja kahtena ensimmäisenä päivänä enemmän kuin GTA IV:ssä konsanaan, ja olen seurannut sankarikolmikon tarinaa ja elämää kovin herkistyneenä. Toimii. Kiitos, Rockstar.

Metro Last Light

Venäläistä tieteiskerrontaa, uskomattomia maisemia ja mukaansatempaavaa pelattavuutta. 4A Gamesin taidot pelinkehittäjinä ovat vakuuttaneet minut kerta toisensa jälkeen, ja voin vain ihailla miten nämä ukrainalaiset kaverit pystyvätkin tekemään pelejä, jotka iskevät suoraan meikäläisen syvimpään ytimeen.

War Thunder

Nettisotalentämistä. Ihan parasta. Ja vielä näin koukuttavassa muodossa. War Thunder tuli, yllätti ja vei sydämeni, ja sen parissa onkin mennyt tänä vuonna kaikkein eniten lentotunteja, vaikka varsin yksinkertaista arcaderäiskintää onkin. Kunnon simujen lomassa oikein kivaa kevytviihdettä .

Yllättävin peli: Far Cry 3 Blood Dragon

Far Cry 3 jäi minulta väliin ihan puhtaasti ajanpuutteen takia, mutta kasarin lapsena Blood Dragonin historiaviitteet ja synamusiikki iskivät etukäteen aivan täysillä. Lopulta istuinkin hypnoottisessa tilassa konsolin edessä hihitellen ääneen ja nauttien täysin sydämin pelin mukaansatempaavasta audiovisuaalisesta elämyksestä. Riemastuttava peili kerta kaikkiaan.

Extra life: Rock Band 3

Musiikkipelit tulivat ja menivät, mutta Rock Band 3 elää yhä. Laaja biisivalikoima, pro-rummut, keytar ja liuta muovikitaroita on yhä semiaktiivisessa käytössä, mutta aina silloin tällöin nousee vahva soittelukuume – ja silloin tiedän mikä peli pystytetään olkkariin. Yksi kesän huipentumista oli kuitenkin kaverin kanssa järjestetty Rock Band 3- ja SingStar-veroinen oma rockfestivaali eräällä klubilla, jossa juhlimme tuplasynttäreitämme oikein kunnon festarimeiningillä. Kolme lavaa, leirintäalue, anniskelualue, järjestysmiehiä ja taskumatteja. Rock Band 3 oli yhtämittaisessa soitannossa 14 tuntia, ja tämä bändipelien supertähti toden teolla osoitti mistä on hyvät bilepelit tehty.

 

Muuta vuoden peli setitystä:

Vuoden peli -äänestys: Vuoden 2013 parhaat pelit -äänestys – nimeä ehdokkaat!

Lisää toimituksen suosikkilistoja: Pelit / Artikkelit

Muropaketin uusimmat