Toimituksen suosikkipelit 2013: Kalle

26.12.2013 18:00 Jukka O. Kauppinen

Vuosi lähestyy loppuaan ja niin Domen toimitus kuin lukijatkin pohtivat ja palkitsevat vuoden suosikkipelejään. Ennen kuin pureudumme toimituksen suosikkivalintoihin ja lukijoiden vuoden peliin, liikumme henkilökohtaisemmalla linjalla. Kullekin toimituksen jäsenelle esitettiin yksinkertainen kysymys: mitkä olivat vuoden suosikkipelisi? Mikä oli vuoden yllättäjä? Ja nousiko pelikokoelman kätköistä jokin muinaisempi peli, jonka parissa viihdyit?

Kriteerit olivat mitä yksinkertaisimmat: jos se ilmestyi vuonna 2013 ja sitä pystyi pelaamaan – oli alusta sitten PC, konsoli, kännykkä tai vaikka lautapeli – se kelpasi listalle.

Mitkä olivat Kalle Laakson suosikit vuodelta 2013?

Splinter Cell: Blacklist

Samin seikkailut iskivät meikäläiseen lujaa kuivahkon pelikesän jälkeen. Pelin ehdoton valtti oli saada Spy vs Mercs -moninpeli takaisin – varsinkin kaksi vastaan kaksi Classic-säännöillä. Ok yksinpelin kanssa Blacklist on jopa pienoinen yllättäjä muiden meganimikkeiden seassa vuoden 2013 listalle. Hyväksi hiottu Splinter Cell -kokemus.

Assassin’s Creed 4: Black Flag

Niin se AC-sarja vain taas tusautti itsensä omalle listalle vuoden peleistä. Edwardin piraattiseikkailut toimivat hyvin vapaanmaailman Karibian merellä. Tekemistä, tutkittavaa, salamurhattavaa ja hutkittavaa riittää edelleen ja meritaistelut ovat maittavia.

Diablo 3

New Game +++ on Diablon kantava voima ja paha. Jumitin pelin parissa monta tuntia kavereiden kanssa pakonomaisella halulla kokea tarinan jälkeinen End game. Kun vain saisi Reaper of Souls -lisärin verran pelattavaa pian, sillä sen verran tarkasti ja useasti on paikat nuohottu läpi, että Diablo päästetty päiviltä.

XCOM: Enemy Within

Viime vuoden selkeästi paras strategiapeli sai jatkoa. Sillä erotuksella, että XCOM on suurempi, laajempi ja parempi kaikin puolin. Aivan järjettömän koukuttava kokemus. Parhaiten peliä kuvaa: jos vielä yksi vuoro ja sitä rataa muut turhankin tutut valvottujen öiden tarinat.

Grand Theft Auto V

Tuskin on yllätys, mikä peli on ensimmäisenä. GTA:sta on jo kaikki kerrottu, eikä lisättävää niihin juttuihin ole. Paitsi sen sanon, että Rockstar teki sen minkä lupasikin – unohtumattoman elämyksen.

Yllättävin peli: Far Cry 3: Blood Dragon

Kaksi peliä kävi kovan taiston mielessäni jotka yllättivät tänä vuonna ylitse muiden ja oikeutetusti niistä toinen on Blood Dragon. En voinut vastustaa tämän helmen neonväristä kutsua syntikkamusan säestyksellä. Blood Dragonin vahva 80-luvun henki pitää itse kokea. Ai niin, se toinen ehdokas oli Tomb Raider.

Extra Life: Metal Gear Solid HD

Aivan tällä hetkellä ei ole mitään wanhaa peliä kunnolla hinku pelata, mutta keväältä jäi pysyvästi mieleen loistava Metal Gear Solid 2. Vanhoja vuosien takaisia PlayStation 2 -version kaltaisia fiiliksiä tuli pelin parissa useita ja se olikin pelattu jälleen läpi nopeasti. Jokin vain nimenomaan MGS 2:ssa viehättää edelleen.

Muuta vuoden peli setitystä:

Vuoden peli -äänestys: Vuoden 2013 parhaat pelit -äänestys – nimeä ehdokkaat!

Lisää toimituksen suosikkilistoja: Pelit / Artikkelit