Uusimmat

Toimituksen suosikkipelit 2013: Lasse

27.12.2013 14:00 Jukka O. Kauppinen

Vuosi lähestyy loppuaan ja niin Domen toimitus kuin lukijatkin pohtivat ja palkitsevat vuoden suosikkipelejään. Ennen kuin pureudumme toimituksen suosikkivalintoihin ja lukijoiden vuoden peliin, liikumme henkilökohtaisemmalla linjalla. Kullekin toimituksen jäsenelle esitettiin yksinkertainen kysymys: mitkä olivat vuoden suosikkipelisi? Mikä oli vuoden yllättäjä? Ja nousiko pelikokoelman kätköistä jokin muinaisempi peli, jonka parissa viihdyit?

Kriteerit olivat mitä yksinkertaisimmat: jos se ilmestyi vuonna 2013 ja sitä pystyi pelaamaan – oli alusta sitten PC, konsoli, kännykkä tai vaikka lautapeli – se kelpasi listalle.

Mitkä olivat Lasse Haverisen suosikit vuodelta 2013?

Xenonauts (beta)

UFO/X-COM remake as it should be. Betavaiheeseen päässyt, ja ilmeisesti vielä tämän vuoden puolella julkaistava, Xenonauts muistutti mikä alkuperäisessä UFO:ssa oli hyvää – piinaavat taistelut, sinne tänne menevät ohilaukaukset, tukikohtien hallinta ja kaunis 2d-grafiikka. Koukuttaa erittäin tehokkaasti.

Command – Modern Air Naval Operations

Hyllystäni löytyvät Clancyn Punaisen Lokakuun metsästys- sekä Myrsky nousee -kirjat ja tietysti Harpoonin PC-alkuperäisversio. Eihän näillä taustoilla voi olla tykkäämättä Commandista. Tässä on peli, jossa voi ajaa kaikkea lähtien Isku Mogadishuun tyylisistä paikallisrähinöistä aina strategisteen ydinsotaan asti. Siinä on jotain sanoinkuvailematonta jännitystä, kun omat Aegis-ohjusristeilijät tulittavat torjuntaohjuksia kohti yliäänennopeudella lähestyviä vihollisen merimaaliohjuksia, eikä voi kuin katsoa sivusta ja miettiä kuinka monta pääsee läpi. ”Vampire, vampire, vampire!”.

Game Dev Tycoon

Loistava pieni peli kaikille niille, jotka ovat joskus miettineet, etteihän oman pelifirman pyörittäminen nyt niiiin vaikeaa voi olla, eihän? Oman studion kehittäminen autotallista nykypäivän digijakelua hallitsevaksi pelitaloksi on kertakaikkisen mukavaa puuhaa. Varsinkin jos itsellä on kosketuspintaa Game Dev Tycoonissa nähtäviin 80- ja 90-luvun pelikoneisiin ja niiden peleihin.

Extra life: XCOM: Enemy Unknown

Toinen näkemys klassisesta UFO:sta ja niin erilainen Xenonautsiin verrattuna. Kaikkea on yksinkertaistettu aivan liikaa, viholliset odottavat kiltisti aktivointiaan, välianimaatioita tungetaan jatkuvasti ja tukikohtiakaan ei enää ole kuin yksi. Siitä huolimatta varsin koukuttava peli ja omien luottosotilaiden menetys kirpaisee aina.

 

Muuta vuoden peli setitystä:

Vuoden peli -äänestys: Vuoden 2013 parhaat pelit -äänestys – nimeä ehdokkaat!

Lisää toimituksen suosikkilistoja: Pelit / Artikkelit