UUSIMMAT

Toimituksen suosikkipelit 2013: Leevi

25.12.2013 22:00 | Jukka O. Kauppinen

Vuosi lähestyy loppuaan ja niin Domen toimitus kuin lukijatkin pohtivat ja palkitsevat vuoden suosikkipelejään. Ennen kuin pureudumme toimituksen suosikkivalintoihin ja lukijoiden vuoden peliin, liikumme henkilökohtaisemmalla linjalla. Kullekin toimituksen jäsenelle esitettiin yksinkertainen kysymys: mitkä olivat vuoden suosikkipelisi? Mikä oli vuoden yllättäjä? Ja nousiko pelikokoelman kätköistä jokin muinaisempi peli, jonka parissa viihdyit?

Kriteerit olivat mitä yksinkertaisimmat: jos se ilmestyi vuonna 2013 ja sitä pystyi pelaamaan – oli alusta sitten PC, konsoli, kännykkä tai vaikka lautapeli – se kelpasi listalle.

Mitkä olivat Leevi Rantalan suosikit vuodelta 2013?

Dawn of the Zeds 2nd Edition –lautapeli

Zombeista tuntuu olevan nykyään jo ylitarjontaa, sillä tv-sarjat, sarjakuvat ja pelit ovat pullollaan näitä hitaasti laahustavia epäkuolleita. Lautapelien puolellakaan ei pahvisilta zombeilta ole vältytty, mutta tässä tapauksessa se ei haittaa.

Dawn of the Zeds on erittäin viihdyttävä lautapeli siitä, kuinka pienen Farmingdalen asukkaat yrittävät pitää pintansa alati kasvavia zombilaumoja vastaan. Yksinpelattava korttivetoinen lautapeli on jännittävä kokemus, mutta vaatii onnistuakseen rutkasti panostusta. Sääntöjä on paljon ja erilaisia poikkeuksia on vielä enemmän, mutta lopussa sitkeys palkitaan. Tarina avautuu hienosti korttien avulla ja niiden tuoma satunnaisuus tekee siitä joka kerta erilaisen. Tässä on minun valintani vuoden peliksi.

Lisätietoja: http://victorypointgames.com/details.php?prodId=142

Zelda Wind Waker HD

Vuoden kakkoseksi nousee kymmenen vuotta vanhan pelin uudelleenlämmittely. Kyseessä on tietenkin sarjakuvamaista grafiikkaa tarjoava merellinen seikkailupeli Zelda: Wind Waker. Uusi versio parantaa klassikkoa juuri oikeilla tavoilla. Ulkonäkö on entistäkin näyttävämpi, ohjaimen kosketusnäytöllä komeilee kartta ja seikkailun aikana saa ostettua seilaamista nopeuttavan purjeen. Wind waker lukeutuu mielestäni ehdottomasti pelisarjan parhaimpiin osiin.

Diablo 3

Diabloa ei ole konsoleilla nähty sitten ensimmäisen pleikkarin aikojen, joten uusi osa ei tullut yhtään liian aikaisin. Pitkä odotus palkittiin, sillä kyseessä on pirun viihdyttävä toimintaroolipeli. Mätkiminen on erityisen hauskaa kavereiden kanssa saman television ääressä. Peli on myös ensiluokkaisesti käännetty, sillä ulkonäkö on terävä ja värikäs, eikä ruudunpäivitys pätki lainkaan.

XCOM: Enemy Within

Ehdin aloittaa pitkään hyllyssä lojuneen XCOM:in pelaamisen hieman ennen kuin lisäosa julkaistiin. Päätin aloittaa koko homman alusta ja se kyllä kannatti. Enemy Within laajentaa onnistuneesti entisestään jo hienoa peliä ja etenkin MEC -taisteluhaarniskat ovat todella hauskoja. Edes chrysalidit eivät mahda mitään näille terässoturien seinien läpi tunkeutuville nyrkeille. Oman lukunsa peliin tuo myös maassa toimiva EXALT -järjestö, jonka jäljittäminen on mielenkiintoista puuhaa.

Napoleon’s Campaigns

Ennen tätä peliä en ollut juurikaan tutustunut tämän ranskalaisen herran sotaretkiin. Olen sotapeleissä keskittynyt enimmäkseen maailmansotiin ja moderneihin konflikteihin, mutta tämä peli avasi silmäni myös Napoleonin ajan kahinoille. AGEOD -pelimoottorilla pyörivä peli on toteutukseltaan suorastaan nerokas. Yhtä aikaa toteutettavat vuorot, logistiikan toimivuutta painottavat kampanjat ja halpa hinta tekevät tästä pelistä valintani vuoden tietokonestrategiapeliksi.

Yllättävin peli: Diablo 3

En ollut uskoakaan miten hyvin Diablo on kääntynyt konsoleille. Hirviöiden lahtaamiseen ei kyllästy millään ja parempien tavaroiden metsästäminen on koukuttavaa puuhaa.

Extra life: Combat Commander (lautapeli)

Kaivoin tänä vuonna pitkästä aikaa esiin Combat Commander: Europen, jonka julkaisusta on kulunut jo yli puoli vuosikymmentä. Pelin vetovoima ei ole vuosien saatossa laantunut, vaan kortteja on edelleen yhtä mukava läiskiä pöytään. Combat Commanderissa on myös mahdollista luoda itse satunnaisia taisteluja, joten periaatteessa tästä löytyy loputtomasti pelattavaa.

 

Muuta vuoden peli setitystä:

Vuoden peli -äänestys: Vuoden 2013 parhaat pelit -äänestys – nimeä ehdokkaat!

Lisää toimituksen suosikkilistoja: Pelit / Artikkelit

Muropaketin uusimmat