Uusimmat

Toimituksen suosikkipelit 2013: Niklas

30.12.2013 20:00 Jukka O. Kauppinen

Vuosi lähestyy loppuaan ja niin Domen toimitus kuin lukijatkin pohtivat ja palkitsevat vuoden suosikkipelejään. Ennen kuin pureudumme toimituksen suosikkivalintoihin ja lukijoiden vuoden peliin, liikumme henkilökohtaisemmalla linjalla. Kullekin toimituksen jäsenelle esitettiin yksinkertainen kysymys: mitkä olivat vuoden suosikkipelisi? Mikä oli vuoden yllättäjä? Ja nousiko pelikokoelman kätköistä jokin muinaisempi peli, jonka parissa viihdyit?

Kriteerit olivat mitä yksinkertaisimmat: jos se ilmestyi vuonna 2013 ja sitä pystyi pelaamaan – oli alusta sitten PC, konsoli, kännykkä tai vaikka lautapeli – se kelpasi listalle.

Mitkä olivat Niklas Isbergin suosikit vuodelta 2013?

Last of Us

Naughty Dogin luomus kapuaa listallani ehkä jopa vuoden 2013 parhaimmaksi peliksi. Loistava tarina ja henkilöhahmot veivät miehen mennessään. Haikeus heräsi lopputekstien skrollatessa, mutta onneksi hyvin toteutettu ja koukuttava moninpeli pitää vieläkin otteessaan.

Loistava uutinen on myös pelin tarinaa jatkava lisäpaketti, joka ilmestyy ensi vuoden alussa. En itse ainakaan löydä vielä syytä siirtyä uuden konsolisukupolven pariin.

Grand Theft Auto V

Rockstarin uutuus koukutti minut hyvin kirjoitetulla tarinallaan. Vice City oli sarjan tähänastisista parhain, mutta viides osa nousee vähintään yhtä korkealle. Vaikka en hyppinyt seinille pelin upeudesta, oli se silti huima parannus edellisestä. Enää ei tarvitse kuunnella häiritseviä ja tylsistyneitä serkkupoikia, jotka kaipaavat ryyppykuskia tai keilauskaveria. Tekemistä riittää omasta takaakin ihan kyllästymiseen saakka.

Bioshock Infinite

Infinite osui ja upposi lievän, toisen osan aiheuttaman pettymyksen jälkeen. Erilainen pelimaailma epäilytti fantastisen Rapturen jälkeen, mutta se tarjosikin paljon enemmän mitä osasin olettaa.

Infiniten tarina oli hyvin kirjoitettu ja taivaalla leijuva kaupunki oli hyvä siirto, sillä en tiedä olisiko Rapture kestänyt enää kolmatta peliä. Burial at Sea –lisäri odottelee jo kuumeisesti lisää kovalevytilaa.

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

En erityisemmin odottanut tätä peliä ja itse asiassa ostinkin sen monta kuukautta myöhemmin julkaisun jälkeen. Odotus kaduttaa, sillä Ni No Kuni on todella lumoava peli eikä tasojen grindaaminenkaan ole kovin tuskaista. 

Studio Ghiblin ja Level 5:n yhteistyön helmi on ihastuttava ja nätti teos, jonka pelkkä graafinen ilme pitää silmät lautasen kokoisina. Tällaisia soisi julkaistavan pelimaailmassa enemmänkin.

Rocksmith 2014

Musiikki on minulle yksi parhaimpia keinoja lievittää stressiä, joten täytyy sanoa, että Rocksmith tekee joskus jopa puuduttavasta yksinharjoittelusta sangen mukavaa. Biisien treenaaminen on erilaista kuin tabeja lukiessa ja harjoittelun ohessa tulee rakentavaa palautetta.

Rocksmithiä on hiottu oikeaan suuntaan, joka tekee siitä oivan etäopettajan. Soittamisen treenaaminen on helppoa ja vaivatonta, joka on yksi syy sille, että tämä niin sanottu peli on päätynyt vuoden 2013 listalleni. Viimeistään ensi vuonna tämäkin kaveri myy stadionin täyteen!

Yllättävin peli: Guacamelee!

Tarkoitukseni oli alun perin löytää jotain krapulapäivälle sopivaa, helppoa pelattavaa ja  Guacameleen trailerin katsottuani ajattelin menon näyttävän sopivan rennolta, joten se oli pakko napata valikoimasta. Se tarjoaa mukaansatempaavaa, sivuittain skrollaavaa toimintaa, joka on höystetty hyvällä huumorilla. En pahemmin pelaa indie-pelejä, mutta Guacamelee huomauttaa, että varmaan pitäisi.

Extra life: Soul Calibur V

Jos minulta kysyttäisiin kaikkien aikojen parasta tappelupelisarjaa, nostaisin käteni verkkaisesti ylös Soul Caliburin kohdalla. Olen pelannut sarjan lähes jokaista peliä Soul Bladesta asti ja matkan varrella se on kehittynyt huimasti.

Vaikka viides Soukka onkin julkaistu jo hyvän aikaa sitten, toimii se edelleen niin turnausmielessä kuin kasuaalipelinä. Taistelupelipiireissä se on yksi suosituimmista ja sen pariin palataan aina, kun on tarve haastaa irkissä tai livenä uhitteleva kaveri. Joissakin talouksissa jopa siivousvuorot jaetaan voittojen ja tappioiden perusteella, joka on loistava käytäntö!

 

Muuta vuoden peli setitystä:

Vuoden peli -äänestys: Vuoden 2013 parhaat pelit -äänestys – nimeä ehdokkaat!

Lisää toimituksen suosikkilistoja: Pelit / Artikkelit