UUSIMMAT

Toimituksen suosikkipelit 2014: Juhan valinnat

27.12.2014 16:00 | Muropaketin toimitus

Vuoden lähestyessä loppuaan mekin palkitsemme suosikkipelejämme. Toimituksen yhteisten valintojen ohella jokainen Domen porukasta sai myös itse osoittaa kunniaa viidelle suosikkipelilleen. Tässä on Juhan lista.

Kriteerit olivat taas yksinkertaiset: viisi peliä, jotka on julkaistu Euroopassa vuonna 2014. Alustalla, genrellä, arvostelumenestyksellä tai formaatilla ei ole väliä, joten 5/5 ja suosituspeukun saanut videopeli on yhtä kuranttia kamaa kuin ylägruusialainen lautapeli perunafarmareista, josta kaksi ihmistä on kuullut.

Viiden suosikkipelin ohella jokainen pääsi myös nimeämään vuoden iloisimman yllätyksensä ja nostamaan hattua vanhemmalle pelille, joka on upottanut kyntensä tämän vuoden aikana. Pidemmittä puheitta itse asiaan!

Metro Redux

Alkuperäiset Metrotkin löytyvät arkistoista, mutta en niitä koskaan ehtinyt testata ennen kuin uudelleenlämmitetyt versiot tulivat ulos. Peli kärsii yhä lapsuksista, mutta ei siinä mitään niin ylivoimaista ole, etteivätkö pelin positiiviset puolet niitä voittaisi. Naulasi penkkiin tiiviisti!

Divinity Original Sin

RPG-pelaajan tämän vuoden märkä uni Wasteland 2:n ohella (jota en vieläkään ole päässyt edes testaamaan). Voiko enempää toivoa? No, kieltämättä kameran toiminnot voisivat olla monipuolisemmat, mutta muutoin kyseessä on viimeistelty ja toimiva paketti. Ei sovi myöskään unohtaa huumoria!

Xenonauts

Mitä saadaan kun otetaan neljä osaa Xcomia ja yksi osa modernia teknologiaa? Aivan! Me vanhat pierut, jotka aikanaan Xcomin kanssa menetimme yöunemme, emme voi ohittaa tätä loistokasta mestariteosta. Xenonauts kunnioittaa niin monella tapaa sitä kultaista muistoa, jonka legendaarinen alkuperäisteos aivoihimme tallensi.

Prison Architect

Prison Architect ei ole virallisesti vielä ulkona, mutta löytyy kuitenkin Steamista, kiitos Early Accessin. Monipuolinen ja turhauttava vankilan mikromanagerointi tuntuu toimivan meikäläiselle paremmin kuin monet muut huippupelit. Pelissä on loistava tunnelma ja on hauskaa, kun vankilan saa rakentaa juuri sellaiseksi kuin haluaa – ja aloittaa kaiken taas alusta kun huomaa tehneensä ison virheen.

The Long Dark

Vaikka tämäkään peli ei ole lopullista muotoaan saanut, on se kuitenkin julkaistu esiversiona ja voi pojat! Tunnelma vie mennessään ja hakkaa miljoonaprojektit mennen tullen… tai sitten minun päässäni vain viiraa pahemman kerran. Tässä on jotain ainutlaatuisen hienoa.