UUSIMMAT

Toimituksen suosikkipelit 2014: Miikan valinnat

26.12.2014 12:00 | Muropaketin toimitus

Vuoden lähestyessä loppuaan mekin palkitsemme suosikkipelejämme. Toimituksen yhteisten valintojen ohella jokainen Domen porukasta sai myös itse osoittaa kunniaa viidelle suosikkipelilleen. Tässä on Miika Halmelan lista.

Kriteerit olivat taas yksinkertaiset: viisi peliä, jotka on julkaistu Euroopassa vuonna 2014. Alustalla, genrellä, arvostelumenestyksellä tai formaatilla ei ole väliä, joten 5/5 ja suosituspeukun saanut videopeli on yhtä kuranttia kamaa kuin ylägruusialainen lautapeli perunafarmareista, josta kaksi ihmistä on kuullut.

Viiden suosikkipelin ohella jokainen pääsi myös nimeämään vuoden iloisimman yllätyksensä ja nostamaan hattua vanhemmalle pelille, joka on upottanut kyntensä tämän vuoden aikana. Pidemmittä puheitta itse asiaan!

Wasteland 2

Kyllä konsolimiehenkin on listalleen yksi puhdas PC-peli kelpuutettava. Vanhan koulukunnan ropellusta ajassa maailmanlopun jälkeen. Maistuu hyvin tällaiselle takavuosien Black Isle -diggailijalle.

The Last of Us Remastered

Yksi viime sukupolven parhaista peleistä iski vähintään yhtä kovaa päivitettynä versiona. Kaikenlainen postapokalyptinen touhuilu on aina maistunut allekirjoittaneelle, lisäksi tässä teoksessa toimii yhä sekä tunnelma että tarina.

Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition

Diablo III on hiton kova pariskuntapeli. Ensimmäinen inkarnaatio on vain jo lähes loppuun kaluttu, joten sielujen niittäjä saapui paikkaamaan tätä puutetta tuomalla mukaan uutta tapettavaa, lootattavaa ja seikkailtavaa. Vaimokin tykkää.

Wolfenstein: The New Order

Mein gott! MachineGames teki aikamoiset temput ja tyrkkäsi pihalle vuoden parhaan FPS-räiskinnän – joka sattuu samalla olemaan vanhan klassikon erinomainen reboot. Viihdyttävän natsinlahtaustoiminnan lisäksi pakettiin on nivottu mukaan jopa toimivaa draamaa ja kiinnostavia henkilöhahmoja.

Dragon Age: Inquisition

Biowaren fantasiaeeposta on odotettu tässä osoitteessa kuin sitä kuuluisaa kuuta nousevaa. Alkuihmettelyjen jälkeen paketista paljastuikin vuoden peli – kaikki on entistä isompaa ja eeppisempää. On rutosti tekemistä, tutkittavaa ja seikkailtavaa. Sain haaskattua ensimmäiseen, mielestäni melko nopeaan läpäisyyn kuitenkin noin 90 tuntia. Se kertoo jo jotakin.

 

Vuoden yllättäjä: Middle-earth: Shadow of Mordor

Keskimaa + Arkham-sarja + Assassin’s Creed = vuoden yllättäjä. Mainio LOTR-lisenssitapaus, joka haluaa puhaltaa pelivihulaisiin uusia tuulia nemesis-systeemillään.

Extra-life: Gun

Mainio western, joka ilmestyessään meni ohi tutkan. Huikea avoimen maailman länkkäripeli, jonka suorastaan ahmin kahtena peräkkäisenä päivänä – sopiva kesto, mutta riittävästi tekemistä. Plussaa myös ääninäyttelijöistä: Lance Henriksen, Ron Perlman, Brad Dourif ym. Hollywood-suuruuksia.

Muropaketin uusimmat