Toimituksen suosikkipelit 2014: Niklaksen valinnat

27.12.2014 12:00 | Niklas Isberg

Vuoden lähestyessä loppuaan mekin palkitsemme suosikkipelejämme. Toimituksen yhteisten valintojen ohella jokainen Domen porukasta sai myös itse osoittaa kunniaa viidelle suosikkipelilleen. Tässä on Niklaksen lista.

Kriteerit olivat taas yksinkertaiset: viisi peliä, jotka on julkaistu Euroopassa vuonna 2014. Alustalla, genrellä, arvostelumenestyksellä tai formaatilla ei ole väliä, joten 5/5 ja suosituspeukun saanut videopeli on yhtä kuranttia kamaa kuin ylägruusialainen lautapeli perunafarmareista, josta kaksi ihmistä on kuullut.

Viiden suosikkipelin ohella jokainen pääsi myös nimeämään vuoden iloisimman yllätyksensä ja nostamaan hattua vanhemmalle pelille, joka on upottanut kyntensä tämän vuoden aikana. Pidemmittä puheitta itse asiaan!

The Walking Dead Season 2

Leen ja Clementinen tarina Kävelevien kuolleiden ensimmäisellä kaudella oli koskettava ja toivoin samanlaista tunteiden vuoristorataa myös toiselta. Aivan yhtäläisiä tuntemuksia se ei kuitenkaan herättänyt, mutta Telltalen kertomus onnistuu silti olemaan upea kasvutarina, joka pakottaa tekemään kriittisiä valintoja. Walking Dead jättää tälläkin kertaa tv-sarjan pohjamutiin rämpimään.

Vuoden yllättäjä

Diablo III: Ultimate Evil Edition

Diablo III:n ilmestyttyä PC:lle en jaksanut juuri innostua, sillä suurin osa ystävistäni oli jättänyt PC-mestarirodun taakseen. Pleikkari nelosen ja yhteisöllisyyden myötä tarjoutui kuitenkin tilaisuus todeta miltä naksuttelupelien kuningas oikein tuntuu. D3 osoittautuikin erittäin koukuttavaksi tekeleeksi, johon Reaper of Souls toi paljon lisää tekemistä. Se on mahdottoman hauskaa hupia kavereiden kanssa.

inFamous: Second Son

Myönnän avoimesti olevani inFamous-fanipoika. Ensimmäinen osa vei miehen mennessään ja Second Son oli silkkaa nannaa. Upeat hahmomallit, sateinen Seattle ja näyttävät partikkeliefektit tekivät vaikutuksen. Tarina ei pääse ensimmäisen osan tasolle, mutta Second Son on kuitenkin loistava inFamous-debyytti uudella konsolisukupolvella.

Tomb Raider: Definitive Edition

Definitive Edition on hyvä esimerkki siitä kuinka viilataan loistava peli vielä paremmaksi. Uuden konsolisukupolven Lara on entistä näyttävämpi ja muuttuvat sääolosuhteet näkyvät selvästi ulkoasussa. Kovismimmi ei paljosta hätkähdä ja meininki on totista läpi pelin, mutta tunnelma pysyy loppuun asti vangitsevana. Erinomainen päivitys Pleikkari neloselle.

Middle-Earth: Shadow of Mordor

Tolkienin Keskimaahan sijoittuvia hyviä lisenssipelejä ei ole montaa, jonka vuoksi Shadow of Mordor ei herättänyt aluksi kiinnostusta. Testimielessä aloitettu seikkailu kuitenkin koukutti pahasti, sillä Batman-trilogiasta tuttu pelimekaniikka ja örkkien kansoittama Keskimaa yksinkertaisesti toimivat todella hyvin. Erinomainen pelattavuus, hurjat viholliset ja jylhät maisemat imaisevat todella mukaansa.

 

Vuoden yllättäjä: Hohokum

Hektisessä maailmassa olisi hyvä ottaa välillä rennosti. Kiireisyyteen apua tarjoilee Hohokum, joka lääkitsee adhd-meininkiä rauhoittavilla. Käärmeenä luikertelu iski salakavalasti, sillä aluksi se tuntui todella puuduttavalta ja päämäärättömältä. Outo taidefiilistely yllätti minut täysin omintakeisuudellaan.

Extra Life: Rocksmith 2014

Rocksmith käynnistyy tasaisin väliajoin pöytäkoneellani, jonka kappalevalikoimaa on mukava soitella lävitse. House of the rising sun on oikeasti suhteellisen helppo veisu, mutta jotenkin sen soittaminen näytöllä vilisevien nuottien perässä tuottaa ajoittain tuskaa. Syyttää tässä ei voi muuta kuin itseään, vaikka latenssiongelmien suuntaan on helppo murista. Kitara vireeseen ja stagelle!