Uusimmat

Toimituksen suosikkipelit 2015: Heikki Mustonen

30.12.2015 16:00 Heikki Mustonen

Vuosi 2015 lähestyy loppuaan ja Dome hiljentyy joulun ajaksi miltei kokonaan. Ei kuitenkaan täysin, sillä välipäivinä juhlimme vuoden parhaita pelejä.

Pyysimme jokaista Domen kirjoittajaa listamaan vuoden viisi suosikkipeliään yksinkertaisilla kriteereillä: kaikki pelit, jotka julkaistiin Euroopassa vuonna 2015, olivat kelvollisia. Sillä ei ollut mitään väliä, oliko kyseessä digipeli tai vaikka lautapeli. Myöskään pelin yleisellä arvostuksella tai Domen sille antamilla pisteillä ei ollut mitään merkitystä: nämä ovat henkilökohtaisia listoja.

Viiden suosikkipelin lisäksi jokainen sai nimetä vuoden 2015 suurimman yllätyksen — positiivisen tai negatiivisen — sekä kertoa, mitä odottaa eniten seuraavalta pelivuodelta. Sen suuremmitta puheitta päästetään ääneen Heikki Mustonen oman suosikkilistansa kera.

 

Rainbow 6: Siege (PC, PlayStation 4, Xbox One)

rainbow_six_siege_arv-gall-0016

Piirityshommiin ei ole päästy vasta kuin nimeksi, mutta lyhyen kokemuksen siivittämänä uskallan sanoa, että kyseessä on yksi vuoden parhaista julkaisuista. Ne toiveet, joita tähän peliin ladattiin, ovat toistaiseksi käyneet toteen kuin saduissa konsanaan. Tiimityöhön pohjaava pelattavuus, nätti, selkeä, täynnä vaanimista ja tiukkoja tilanteita. Ja mikä parasta, ukottuneet ja harmaahapsiset vanhat pelikaveritkin ovat mukana.

 

TIS-100 (Linux, Mac, PC)

tis-100_arv_05

Puzzle, joka vetoaa myös wannabe-old-skool-koodariin. Hauska tarina ja retroa tirskahteleva käyttöliittymä tarjoavat suppealle kohderyhmälle jotain uutta. Oikeita ohjelmoinnin haasteita päästään ratkomaan tavalla, joka pitää otteessaan. Vaatii aikaa, mutta antaa paljon.

 

Resident Evil HD Remake (PC, PlayStation 4, Xbox One)

resident_evil_remake

Ressukat ovat allekirjoittaneelta menneen aikanaan lähes tyystin ohi. Remasteredin siivittämänä pelisarja pääsi vihdoin aktiivipelattavien joukkoon. Alkuvuodesta päästiin kartanon käytäville haahuilemaan ja hyvät fiilikset kokemuksen tiimoilta ovat kestänyt joulunkorvalle. Ei ollenkaan huono saavutus, sillä vuosi on ollut pelillisesti varsin hyvä.

 

Fallout 4 (PC, PlayStation 4: Xbox One)

fallout4-putin

Niin monesta tuutista se on todettu: ei millään osa-alueella paras, mutta kokonaisuutena loistava. Tänä päivänä sorrumme liian usein tuijottamaan yhtä, yleensä negatiivista, asiaa pelissä ja vellomme sen äärellä kuin itkijämummot arkulla. Pelikokemuksen pitäisi kuitenkin kokonaisuutena olla on aina se ykkösasia ja Fallout 4 on siitä hyvä muistutus.

 

 Rare Replay (Xbox One)

rare_replay_cobra_triangle

Toivon, että tätä kokoelmaa pidetään mittarina, kun jossain päin maailmaa vastaavia suunnitellaan. Iso ja monenkirjava paketti, jossa vanhat ja vähän uudemmatkin pelit ovat tarjolla pakko-ostoshintaan. Mukana tulleet videot, minipelit ja muut lisämateriaalit ovat hyvällä maulla työstettyä kamaa, joka tuo oikeaa lisäarvoa pakettiin.

 

Vuoden yllättäjä: Rainbow 6: Siege (PC, Playstation 4, Xbox One)

Pakko myöntää. Oletus oli, että jotenkin tämä nyt menee taas pieleen. Vaikea on paatuneet peliharrastajan uskoa, että jotkut odotukset toteutuvat sittenkin.

 

Vuosi 2016: Xbox One – feenix-ilmiö

Xbone on saavuttanut kuluneena vuonna melkein sen tason, jolla sen pitäisi olla. Yhteensopivuus muun kodin laitteiston kanssa on parantunut, loistavaksi kehuttu uusi Elite-ohjain julkaistiin, ilmainen taaksepäinyhteensopivuus lisättiin konsoliin sekä Elite: Dangerousin ja World of Tanksin kaltaiset mainiot verkkopelit tarjosivat jotain uudenlaista konsoliyleisölle.

War Thunderia odotellaan vielä, mutta jotenkin on sellainen kutina, että Xbox on laittanut konsolien paremmuusvaakaan melko lyijyisiä punnuksia, eikä kaikki ole vielä täss