UUSIMMAT

Toimituksen suosikkipelit 2015: Niklas Isberg

30.12.2015 14:00 | Niklas Isberg

Vuosi 2015 lähestyy loppuaan ja Dome hiljentyy joulun ajaksi miltei kokonaan. Ei kuitenkaan täysin, sillä välipäivinä juhlimme vuoden parhaita pelejä.

Pyysimme jokaista Domen kirjoittajaa listamaan vuoden viisi suosikkipeliään yksinkertaisilla kriteereillä: kaikki pelit, jotka julkaistiin Euroopassa vuonna 2015, olivat kelvollisia. Sillä ei ollut mitään väliä, oliko kyseessä digipeli tai vaikka lautapeli. Myöskään pelin yleisellä arvostuksella tai Domen sille antamilla pisteillä ei ollut mitään merkitystä: nämä ovat henkilökohtaisia listoja.

Viiden suosikkipelin lisäksi jokainen sai nimetä vuoden 2015 suurimman yllätyksen — positiivisen tai negatiivisen — sekä kertoa, mitä odottaa eniten seuraavalta pelivuodelta. Sen suuremmitta puheitta päästetään ääneen Niklas Isberg oman suosikkilistansa kera.

 

Fallout 4 (PlayStation 4)

fallout4_arv-gall-0026
Ihan mahtavaa. Uusi Fallout! Eikä se tälläkään kertaa pettänyt. Perusmeininki on pysynyt lähes samana pelistä toiseen, mutta silti se jaksaa vaan viehättää. Supermutanttien ja ghoulien lahtaaminen pirteiden 50-luvun sävelten soidessa lämmittää aina mieltä. Hökkelikylien rakentaminen on jotenkin hirveän koukuttavaa ajanvietettä. Yhden päivän saldo on usein joko uusi kerros taloon tai yksi taso ja perkki lisää.

 

Cities: Skylines (PC)

citiesskylinesafterdark_arv-galleria-003
Hopeasijalle pääsee tänä vuonna tamperelaistekele Cities: Skylines. Se ylitti kaikki odotukseni ja sai unohtamaan, että Simcityä on koskaan ollut olemassakaan. Leppoisa kaupunkinaksuttelu vailla vertaa. Suomi kuntoon!

 

Batman: Arkham Knight (PlayStation 4)

batmanarkhamknightdlctumbler_uut20150923-galleria (2)
Rocksteady se tietää, mitä nappeja painella. Arkham Knight on täydellinen lopetus sarjalle, vaikka oma lemppari onkin edelleen Arkham Asylum. Pelissä riittää tekemistä myös tarinan lisäksi ja jopa Riddlerin pulmasivutehtäviä on hauska suorittaa. Batmobilen kanssa en päässyt missään vaiheessa ihan sinuiksi, mutta se on silti välttämätön paha. Täytyyhän sarjan jotenkin uudistua.

 

Until Dawn (PlayStation 4)

Until Dawn 2 (2)_1407757546
Teinit lähtevät viettämään viikonloppua mökille kunnioittaakseen kuolleita ystäviään. Mutta kas, he eivät olekaan yksin. Kliseinen asetelma ja hieman ärsyttävät päähahmot ottavat genrestä kaiken irti. Until Dawn tekee kaiken kuitenkin tyylikkäästi. Pelaaja saa päättää itse kohtalostaan, sillä jokaisella valinnalla on merkitys tarinan kannalta. Until Dawn on lähes interaktiivinen elokuva, paitsi nyt ei tarvitse tyytyä vain huokailemaan hahmojen typerille valinnoille. Sain pelistä jonkinlaisia Fahrenheit-viboja, vaikka genret eivät oikeastaan kohtaakaan.

 

Star Wars: Battlefront (PlayStation 4)

StarWarsBattlefront_arv-gall-0016

Tämä vuosi on yhtä Tähtien sota –fanin juhlaa. Uuteen elokuvaan valmistautuminen on sujunut loistavasti Star Wars: Battlefrontin parissa, sillä sen avulla pääsee tunnelmaan nopeasti. Jo pelkkä tunnussävelmä saa silmäni loistamaan kirkkaammin kuin Endorin kuu. Peli itsessään on kasuaalia ilotulitusta, mutta se sopii loistavasti joulunalusaikaan, kun työstressi ei enää paina päälle. Live long and prosper – vai miten se oli?

 

Vuoden yllättäjä –palkinto: Wii U

Ostin Black Fridaysta Wii U:n ja innostuin konsolista oikein huolella. Koskaan aikaisemmin ei ollut käynyt edes mielessä hankkia laitetta, mutta sen avulla olen saanut jopa vaimokkeen innostumaan peliharrastuksestani. Oikea syy konsolin ostoon oli kuitenkin uusi Smash Bros. Nettikahinat odottavat!

 

Ensi vuodelta odotan: aikaa pelata

Vuosi 2016 on mannaa pelijulkaisujen saralla, sillä luvassa on ainakin Uncharted, Deus Ex ja E3­messuilta mieleen jäänyt Horizon: Zero Dawn. Harmi vaan, että tältäkin vuodelta on jonossa vielä muutamia suurjulkaisuja, kuten Witcher 3. Toivon joulupukilta vuorokauteen lisätunteja, sillä eihän tällä määrällä ehdi tutustumaan läheskään kaikkeen haluamaansa.

 

Muistathan myös: ehdota vuoden peli -finalistia ja äänestä failaajat

vuodenpeli_aanestykset_pokaali_aanesta_vaihe1