Toimituksen suosikkipelit: Henri

27.12.2010 18:00 | Miikka Lehtonen

Pari viikkoa sitten annoimme Domen peliosaston toimitukselle vaikean tehtävän: valitkaa vuoden suosikkipelinne. Jos se ilmestyi vuonna 2010 ja sitä pystyi pelaamaan, se kelpasi listalle, oli alusta ja levitysmuoto mikä tahansa. Nyt käymme läpi toimituksen valinnat. Tällä kertaa vuorossa on Henri Heikkinen.

Tässä Henrin suosikkipelit vuodelta 2010. Mikäli olemme arvostelleet pelin, sen arvostelu aukeaa uuteen ikkunaan pelin nimeä napsauttamalla.

Red Dead Redemption (PS3, Xbox 360)

Rockstar onnistui vangitsemaan erään aikakauden lopun erinomaisen pelattavaan ja koukuttavaan pakettiin. Red Dead Redemptionista löytyy kaikki, mitä villin lännen pelissä voisi kuvitella haluavansa, paitsi prostituoituja omaan käyttöön, mutta mikään ei ole täydellistä. Vaihtelevine maisemineen, runsaine tekemisineen ja kiinnostavine juonineen RDR teki kovan vaikutuksen ja koukutti minut pitkäksi aikaa.

ASD

Fallout New Vegas (PC, PS3, Xbox 360)

Fallout New Vegas on vähän kuin ruma ankanpoikanen. Laaduntarkkailun puutteesta tunnettu Obsidian on jättänyt pelin täyteen bugeja, mutta kun niistä pahimmat on saatu korjattua, pääsee pelaaja jälleen sukeltamaan rikkaaseen ja mielenkiintoiseen maailmaan. Fallout on niitä harvoja pelisarjoja, joille toivoisi joka vuosi jatkoa.

Mafia II (PC, PS3, Xbox 360)

Väkevä tarina ja sujuva toiminta ovat Mafian valtteja. Muutama vuosi takaperin ilmestynyt ykkösosa iski minuun siinä määrin, että odotukset kakkososaa kohtaan olivat kovat. Kakkosesta ei tällä kertaa aivan tullut ykköstä, mutta kai se jotain kertoo, että tämän takia pistin 400 euroa uuteen näytönohjaimeen. 2K Games teki tarjouksen josta ei voi kieltäytyä.

Angry Birds (Android, iPhone)

Yksinkertainen, mutta koukuttava Angry Birds on pelastanut monta puuduttavaa kaupunginvaltuuston kokousta. Ihminen, jolle ei ole tehty lobotomiaa, ei yksinkertaisesti kestä tuntitolkulla huonon monologin ja monenlaisten typeryyksien kuuntelua ilman tämän kaltaisia virikkeitä.

Grand Theft Auto IV: Episodes From Liberty City (PC, PS3, Xbox 360)

Otin vapauden laskea itsenäisesti toimivana ja ilman emopeliä alehintaan myytävänä pakkauksena nämä GTA:n lisäosat vuoden parhaiden pelien listalle. Sisallöltään kiinnostavat ja taidolla tehdyt lisärit hakkaavat suurimman osan vuoden aikana ilmestyneistä täysihintaisista peleistä. Viitososaa odotellessa nämä kannattaa tsekata läpi.

Assassins Creed II (PC, PS3, Xbox 360)

Kaltaiselleni historiafriikille keskiaikaisten kaupunkien koluaminen lahes ilman rajoja on parasta mitä voisi toivoa. Jos pelisarjasta olisi jätetty pois kaikki typerät viittaukset nykyaikaan ja juonesta tyhmät scifi-käänteet pois, olisi pelisarja minun silmissäni yksi kaikkien aikojen parhaista. Nyt päästään vuoden 2010 parhaisiin. Unelmissani Ubisoft tekee sarjasta roolipeli-spinoffin ilman juonellisia idioottimaisuuksia.

ad

Lisää toimituksen suosikkipelejä luvassa taas huomenna!

Lisää aiheesta

Äänestä: Valitse vuoden 2010 parhaat pelit

Toimituksen suosikkipelit: Juho

Lue myös

Videoviihdettä välipäiville I: Team Fortressia ja…

Domessa tapahtuu väliviikollakin kaikenlaista!

Vuoden 2010 epäonnistujat -äänestys