Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier – haastattelussa räiskintäpelin pääsuunnittelija

02.04.2012 15:08 | Jukka O. Kauppinen

Vierailimme äskettäin Ubisoft-pelitalon järjestämässä Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier -räiskintäpelin ennakkotilaisuudessa, jossa meillä oli muun muassa oivallinen tilaisuus jutella pelin pääsuunnittelija Roman Campos-Oriolan kanssa hyperryttävän räiskintäpelin olemuksesta.

Kuten jo ensikosketus-artikkelistamme pystyi päättelemään, Future Soldier oli testaillessamme huomattavasti parempi peli kuin mitä etukäteen osasimme pelätäkään. Mutta miten tähän nykytilaan päädyttiin? Annetaan Romanin kertoa.

Haastattelussa käsitellään muun muassa pelin co-op-painotusta ja neljän pelaajan muodostaman soturiryhmän toimintaa maailmanlaajuisen energiakriisin sytyttämien konfliktien varjossa. Roman muun muassa alleviivaa yksinpelin komentomekaniikkaa, jossa tärkeää ei ole tekoälysoturien mikromanagerointi, vaan kuinka pelimekaniikka painottaa kohteiden määrittelyä.

”Tärkeää ei ole neuvoa muita, että minne näiden pitäisi mennä vaan keitä ammutaan ensimmäiseksi. Siksi yksinkertaistimme komentojärjestelmää, mutta emme suinkaan pelattavuutta.”

Roman puhuu myös laajalti pelin tekoälystä, joka on adaptiivinen ja muokkaa vihollisten käyttäytymistä ihmispelaajien lukumäärän mukaan. Neljästään pelattaessa urakka on huomattavasti haastavampi ja vaikeampi kuin yksin tekoälykollegoiden kanssa.

Sisällöstä puhuttaessa Roman mietiskelee myös teoksensa olemusta ja sitä, miten se ehti välillä mennä liiankin scifiksi. Sitten tekijätiimi piti paussin, katsoi missä oltiin ja korjasi suuntaansa, palaten ajassa ja asetekniikassa vähän lähemmäs tätä päivää. Ei enää olkapää-kranaatinheittimiä eikä ihan niin tehokkaita näkymättömyyspukujakaan, kiitos.

 

Haastattelu, osa 1:

Haastattelu, osa 2:

 

Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier

Tekijä:  Ubisoft

Julkaisija: Ubisoft

Tulossa: PlayStation 3, Xbox 360 (toukokuu 2012)

Pelaajia: 1, 2-? (internetissä)

Pelin kotisivu: http://www.ghostrecon.com

Jukka O. Kauppinen

 

Lisää aiheesta

Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier -ensikosketus: uskalla olla erilainen

Ihan alkuun Ghost Recon 4:n nimi oli Ghost Recon Predator, josta se vaihtui Future Soldieriksi 2009-2010-julkaisua varten.  Alkujaan teos visioitiin hyperteknologiseksi räiskintäpeliksi, jossa monen monet jo prototyyppeinä tai ainakin ideatasolla olevat aseteknologiat on saatu palvelukäyttöön. Ja erikoisjoukkojen käsiin. Se kuuluisa Future Soldierin traileri herätti kovasti ajatuksia ja ennakko-odotuksia, mutta tulkoon nyt se iso pommi: oheisen trailerin pelistä ei ole jäljellä enää juuri mitään. Lähinnä häiveasut.

Ghost Recon: Future Soldier -ensikosketus – soturit kuin kummitukset

Ghost Recon: Future Soldieria esiteltiin suljettujen ovien takana, kaukana yleisön silmistä. Ikävämmin peliä ei päässyt kuitenkaan testaamaan itse, vaan kaikki tapahtui Ubisoftin huolella harjoitellun tahtipuikon mittaan. Toiminta oli kuitenkin siinä mielessä aitoa, että peliä sentään pelattiin oikeasti. Esittelytilaisuudessa toinen Ubisoftin jamppa tarttui padiin, käynnisti pelin ja mäiski tietään eteenpäin, samalla kun toinen esittelijä kertoi pelistä ja ruudulla nähdyistä tapahtumista

Lue myös

Assemblyn järjestäjät saivat suomalaisen pelialan kunniamaininnan

I Am Alive – uskottava, aikuismainen selviytymisseikkailu

Resident Evil: Operation Raccoon City -haastattelussa tuottaja Masachika Kawata

Rift – vuotta myöhemmin

uDraw GameTablet on susi lelun vaatteissa

Witcher 2 Enhanced Edition – CD Projekt hellii roolipelaajia

Witcher 2 Enhanced Edition -haastattelussa pelisuunnittelija Marek Ziemak

 

Muropaketin uusimmat