Uusimmat

TOP 10: Näitä ilmaisia huippupelejä suosittelemme kokeilemaan nyt, kun kotoa ei juuri mihinkään pääse

21.03.2020 12:44 Ilari Hauhia

Koronaviruksen vuoksi monet ihmiset ovat joutuneet lukittautumaan neljän seinän sisään. Ikävässä tilanteessa on kuitenkin olla ainakin yksi positiivinen puoli – nyt saattaa olla kerrankin aikaa kokeilla uusia pelejä.

Muropaketin toimitus keräsi listan kymmenestä suositusta peleistä, joita pääsee pelaamaan ihan ilmaiseksi.

Call of Duty: Warzone

Call of Duty: Warzone ei edes yritä keksiä pyörää uudelleen, vaan se ottaa muun muassa PlayerUnknown’s Battlegroundista ja Fortnitesta tutun battle royale -pelimuodon ja yhdistää sen Modern Warfaresta tuttuihin aseisiin ja varusteisiin. Kuka tahansa muita battle royale -pelejä pelannut onkin heti kuin kotonaan Warzonessa, eikä pelin sääntöjen oppiminen vie aikaa.

Muropaketin ensituntumat Warzonesta voi lukea täältä.

Legends of Runeterra

Korttipelien genreen kuuluva Legends of Runeterra sijoittuu League of Legendsin universumiin ja lainaa sieltä useita tuttuja sankareita ja hahmoja. Kuten tavallista, kokoavat pelaajat itselleen omat pakkansa ja kohtaavat toisensa yksi vastaan yksi -otteluissa. Perusidea on tuttu, ja vastapelaajan Nexus täytyy tuhota, kuten Hearthstonessa ja monissa muissa peleissä konsanaan.

Muropaketin arvostelussa peli keräsi peräti 4,5 tähteä viidestä ja saatesanat ”Legends of Runeterra on erinomainen korttipeli, joka piristää tuttua genreä uusilla ideoilla.”

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive on yksi maailman suosituimmista räiskintäpeleistä. Mikäli se on jäänyt vielä toistaiseksi kokematta, on jo korkea aika hypätä mukaan.

Vuoden 2018 lopun jälkeen pelaamaan on päässyt ilmaiseksi, mikä on näkynyt myös pelaajamäärien kasvuna. Counter-Strike: Global Offensive rikkoi hiljattain miljoonan yhtäaikaisen pelaajan rajapyykin, joten peliseuraa riittää varmasti.

League of Legends

Riot Gamesin League of Legendsissä kaksi viisihenkistä joukkuetta taistelee ottelun voitosta kolmesta polusta koostuvalla kartalla. Voittaja on se, joka onnistuu tuhoamaan vihollisjoukkueen päärakennuksen ensimmäisenä.

League of Legends on yksi maailman pelatuimmista peleistä, eikä ihme. League of Legendsin MOBA-taisteluun voi halutessaan upottaa jopa tuhansia tunteja, sillä peliä päivitetään jatkuvasti uudella lisäsisällöllä ja omia taitojaan voi hioa lähes loputtomasti.

Dota 2

Dota 2 ja League of Legends juontavat juurensa samaan Blizzardin Warcraft 3:een tehtyyn Dota-modiin. Molempien MOBA-pelien perusajatus on pitkälti sama, mutta kehittäjät ovat vuosien saatossa vieneet pelejään eri suuntiin. Molempia pelejä kannattaa kokeilla, jotta tietää, kumpi on enemmän omaan mieleen.

Fortnite

Fortnite on varmasti ainakin jossain määrin tuttu peli jokaiselle, joka ei ole viettänyt viimeisiä vuosiaan aivan umpinaisessa tynnyrissä. Battle royale -hitissä sata pelaaja hyppää alas yhdelle kartalle yhtä aikaa, ja voittaja on se, joka on viimeisenä hengissä.

Mikäli Fortnitea ei ole tullut pelattua vähään aikaan, kannattaa pelille antaa uusi mahdollisuus. Fortnite päivittyy tiiviiseen tahtiin uudella lisäsisällöllä, joten pelissä riittää varmasti uutta koettavaa, jos viime kerrasta on kertynyt aikaa. Muropaketti testasi viime vuonna Fortniten toista lukua, ja artikkeli on luettavissa täältä.

Dota Underlords

Viime vuonna päätään nostaneissa auto battler -peleissä on pohjimmiltaan kyse resurssien käyttöä ja ekonomiaa painottavasta strategia- ja managerointipelistä, jossa pelaajan täytyy kääntää satunnaisuus omaksi edukseen. Eräs näistä peleistä on Dota Underlords.

Dota Underlordsissa yhteen erään osallistuvat kahdeksan pelaajaa ostavat vuoroillaan eri Dota 2 -sankareita itselleen hieman korttipeliä muistuttavalla tavalla. Jokaisella kierroksella tarjolla on viisi sankaria, jotka edustavat eri luokkia. Tavoitteena on luoda valituista sankareista tehokkaita kombinaatioita, joilla vihollisen voi päihittää. Muropaketin arvio pelistä on luettavissa täältä.

Destiny 2

Destiny 2 tarjoaa sekä co-op että PvP -räiskintää sitä kaipaaville. Alun perin maksullinen Destiny 2 muuttui osaksi ilmaispelattavaksi viime vuonna, joten mikäli alun perin vuonna 2017 ilmestynyttä peliä ei ole ehtinyt kokeilla aiemmin, on se varmasti kokemisen arvoinen. Muropaketin muutaman vuoden takainen arvio pelistä löytyy täältä.

Path of Exile

Path of Exile on valtavan määrän positiivista palautetta osakseen kerännyt Diablo-henkinen ARPG-peli. Mikäli oman hahmon kehittämiseen ja parempien varusteiden keräämiseen hurahtaa kunnolla, tarjoaa Path of Exile tekemistä jopa tuhansiksi tunneiksi. Pelissä on myös harvinaisen reilu ilmaispeluujärjestelmä, jossa mikromaksut koskevat vain ja ainoastaan kosmeettisia tavaroita.

Path of Exile 2:n on määrä ilmestyä tänä vuonna, joten nyt on sopiva hetki hakea vauhtia alkuperäisestä seikkailusta.

Brawlhalla

Brawlhalla on erinomainen ilmaispelattava kamppailupeli, jota voi pelata yhtä aikaa vaikka kahdeksan ystävän kanssa. Parasta on, että Brawlhalla tukee täyttä alustojen välistä yhteispeluuta PC:n, Xbox Onen, PlayStation 4:n ja Nintendo Switchin välillä, joten saman ottelun ääreen voi kasautua alustasta riippumatta.

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat