Uusimmat

15 peliä, joita odotamme vuodelta 2023 – Dead Space, Hogwarts Legacy, Starfield, Diablo IV…

Kuva: Bethesda

25.12.2022 18:00 Tuukka Hämäläinen

Starfield, Star Wars Jedi: Survivor ja uudet Final Fantasy -pelit ovat ensi vuoden odotetuimpia julkaisuja.

Vuosi vaihtuu pian, ja tammikuun myötä alkaa myös uusi pelivuosi. 2023 näyttääkin tuovan tullessaan huomattavan joukon pienempiä ja suurempia pelejä, joista muutamia on odotettu jo monia vuosia.

Listasimme 15 ensi vuoden odotetuinta peliä. Julkaisut on listattu julkaisujärjestyksessä, sikäli kuin peleille on julkaisupäiviä paljastettu. Kaikki muutokset ovat tietenkin mahdollisia, mutta lista perustuu joulukuussa ajankohtaisiin tietoihin.

1. Dead Space

Vuosi käynnistyy hirviömäisissä merkeissä, kun scifi-kauhun moderni klassikkopeli Dead Space kokee uuden tulemisen. EA Motiven kehittämä uusintaversio tuo 15-vuotiaan pelin uuden sukupolven konsoleille, kokonaan uudelleen rakennettuna ja entistä karmivampana.

Dead Space ilmestyy 27. tammikuuta PC:lle, Xbox Series X/S:lle ja PlayStation 5:lle.

2. Hogwarts Legacy

Helmikuussa mennään aivan toisiin tunnelmiin, kun on aika palata Harry Potterin velhomaailmaan. Pitkään odotettu Hogwarts Legacy on avoimen maailman toimintaroolipeli, jossa pelaaja pääsee seikkailemaan Tylypahkan taikakouluun 1800-luvun lopulla.

Hogwarts Legacy ilmestyy 1o. helmikuuta PC:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle, PS4:lle ja PS5:lle. Myöhemmin pelin on määrä kääntyä myös Nintendo Switchille.

3. Sherlock Holmes: The Awakened

Helmikuussa jatkoa saa myös Frogwaresin pidetty Sherlock Holmes -pelisarja. Tällä kertaa luvassa on uusittu versio 16-vuotiaasta The Awakened -pelistä, jossa legendaarinen etsivä pääsee itse Cthulhun kultin jäljille.

Sherlock Holmes: The Awakened ilmestyy helmikuussa, mutta tarkkaa julkaisupäivää ei ole kerrottu. Peli ilmestyy PC:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle, PS4:lle, PS5:lle ja Nintendo Switchille.

4. Wo Long: Fallen Dynasty

Maalikuussa on luvassa uutta pelattavaa Dark Soulsin ja Nioh-pelien ystäville. Kiinan historiaan sijoittuva toimintaroolipeli Wo Long: Fallen Dynasty vaikutti lupaavalta jo Muropaketin ennakkotestissä, jonka voit lukea alta.

LUE MYÖS: Ensituntumat: Team Ninjan uutuuspeli Wo Long: Fallen Dynasty on turvallista soulslikea, johon on helppo tarttua

Wo Long: Fallen Dynasty ilmestyy 3. maaliskuuta PC:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle, PS4:lle ja PS5:lle.

5. Skull & Bones

Maaliskuun alussa ilmestyy myös ensimmäinen tulevan vuoden ikuisuusprojekteista, Ubisoftin merirosvopeli Skull & Bones. Assassin’s Creed -pelien sisarprojektina syntynyt seikkailu ilmestyy nyt lopulta verkkopohjaisena toimintapelinä, jota voi pelata myös yksinpelinä.

Skull & Bones ilmestyy 9. maaliskuuta PC:lle, PS5:lle, Xbox Series X/S:lle ja Amazon Lunalle.

6. Star Wars Jedi: Survivor

Kevään odotetuimman jatko-osan täytyy olla Star Wars Jedi: Fallen Orderin seuraaja, joka heittää pelaajat jälleen pakoilevan jediritarin Cal Kestisin saappaisiin. Viisi vuotta edellisen pelin jälkeen sijoittuvassa toimintaroolipelissä Kestis jatkaa selviytymistä Imperiumin valloittamassa maailmassa ja kamppailee uusia vihollisia vastaan.

Star Wars Jedi: Survivor ilmestyy 17. maaliskuuta PC:lle, PS5:lle ja Xbox Series X/S:lle.

7. Resident Evil 4

Maaliskuussa Capcom jatkaa myös suosittujen Resident Evil -uusintaversioiden julkaisua, ja tällä kertaa vuorossa on päivitetty versio vuoden 2005 Resident Evil 4:stä. Remaken luvataan sisältävän muun muassa uudistetut hahmomallit ja intensiivisemmän kauhutunnelman.

Resident Evil 4 ilmestyy 24. maaliskuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle ja Xbox Series X/S:lle.

8. Dead Island 2

Vielä Skull & Bonesiakin kauemmin on ollut kehityksessä Dead Islandin jatko-osa, mutta nyt näkyy viimeinkin valoa tunnelin päässä. Kevään myötä Dead Island 2 vie viimeinkin pelaajat mäiskimään zombeja Los Angelesin ja San Franciscon maisemiin, ja luvassa on veristä toimintaa sekä paljon edellisestä pelistä tuttuja ominaisuuksia.

Dead Island 2 ilmestyy 28. huhtikuuta PC:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle, PS4:lle ja PS5:lle.

9. Diablo IV

Kesäkuussa on yli kymmenen vuoden odotus ohi, kun Diablo-pelisarja saa viimeinkin täysverisen jatko-osan. Viime kesän Diablo Immortal -mobiilipelin jälkeen Blizzardin klassikkosarja palaa tutumpiin kuvioihin jatko-osassa, jonka on määrä tarjota edeltäjiään hillitympi tarina ja runsaasti pelattavaa.

Diablo IV ilmestyy 6. kesäkuuta PC:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle, PS4:lle ja PS5:lle.

10. Final Fantasy XVI

Kesäkuussa ilmestyy myös vuoden ensimmäinen Final Fantasy -julkaisu, vuosia odotettu uusi pääpeli Square Enixin legendaarisessa pelisarjassa. Final Fantasy XVI vie pelaajat uuteen fantasiamaailmaan, jonka eri jaostot kamppailevat Blight-nimistä tuhoa vastaan.

Final Fantasy XVI ilmestyy 22. kesäkuuta PS5:lle. Kyseessä on rajattu yksinoikeus, jonka jälkeen peli voi kääntyä muillekin alustoille.

11. Final Fantasy VII Rebirth

Final Fantasy XVI ei kuitenkaan välttämättä jää vuoden ainoaksi julkaisuksi hittisarjassa, vaan luvassa on myös Final Fantasy VII Remaken odotettu jatko-osa. Square Enix on vahvistanut uusintaversion olevan trilogia, joten Rebirth on kolmikon keskimmäinen osa, joka jatkaa edeltäjänsä tarinaa klassikkopeli Final Fantasy VII:n jalanjäljissä.

Final Fantasy VII Rebirthin on määrä ilmestyä vuoden 2023 lopulla tai viimeistään seuraava vuoden alussa. Virallista julkaisupäivää ei ole paljastettu.

12. Assassin’s Creed Mirage

Ensi vuonna näkee päivänvalon myös uusi Assassin’s Creed -peli. Assassin’s Creed Mirage palaa pelisarjan juurille painottamalla hiiviskelyä ja sijoittamalla tarinan 800-luvun Bagdadiin.

Assassin’s Creed Mirage ilmestyy PC:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle, PS4:lle, PS5:lle ja Amazon Lunalle. Pelin tarkempaa julkaisuajankohtaa ei ole paljastettu.

13. Marvel’s Spider-Man 2

Jatkoa saa alkavan vuoden aikana myös PS4:n hittipeli Marvel’s Spider-Man. Insomniac Gamesin supersankariseikkailu jatkaa edellisten pelien tarinaa, ja yhdessä seikkailemassa nähdään sekä Peter Parker että Miles Morales, joita vastaan astuu ainakin Venom.

Marvel’s Spider-Man 2 ilmestyy yksinoikeudella ainoastaan PS5:lle. Tarkempaa julkaisupäivää ei ole paljastettu.

14. Starfield

Bethesdan uusi scifi-roolipeli Starfield on todennäköisesti koko vuoden odotetuin pelijulkaisu, mutta kertaalleen lykätyn pelin julkaisupäivää odotellaan vieläkin. Skyrim- ja Fallout-kehittäjien uusi seikkailu vie pelaajan massiiviseen avoimeen pelimaailmaan 2300-luvulle sijoittuvassa tarinassa, ja luvassa on monipuoliset uudet roolipelimekaniikat sekä runsaasti tutkittavia maailmoja.

Starfield ilmestyy PC:lle ja Xbox Series X/S:lle.

15. The Wold Among Us 2

Vuosi on niin täynnä kiinnostavia pelejä, että joukosta on vaikea nostaa vain viittätoista odotetuinta julkaisua. Listan loppuun laskemme huomionarvoisena tapauksena tarinapeli The Wolf Among Usin jatko-osan, sillä Fables-sarjakuviin perustuvan pelin ystävät ovat odottaneet jatkoa Telltalen ylistetylle pelille jo vuosikausia. Nyt sellainen näyttäisi viimein olevan tulossa.

The Wold Among Us 2 ilmestyy vuoden 2023 aikana PC:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle, PS4:lle ja PS5:lle. Tarkkaa ilmestymispäivää ei ole paljastettu.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat