UUSIMMAT

Trials Frontier – ei ihan mikä tahansa mobiilipeli

06.02.2014 19:15 | Jukka O. Kauppinen

Helsinkiläinen RedLynx-studio elää väkevästi ja täydellä fiiliksellä. Sen pelit ovat olleet suosittuja ja jopa rakastettuja, istuen välillä hurjan tiukasti konsolien latauspalvelujen kärjessä. Nyt firma suuntaa Trials-pelisarjallaan aivan uuteen, aiempaa mobiilimpaan suuntaan.

Trials Frontier on suomalaisfirman tulkinta lystin mopohommailun siirtymisestä tablettien ja älyluurien ruuduille. Ja hyvältä vaikuttaa.

Frontieria kuvataan ainutlaatuiseksi, sosiaaliseksi kilpailupeliksi, jossa on isommista Trialseista poiketen myös tarinaa ja entistäkin enemmän kilpailullisia ominaisuuksia. Se puristaa tiiviiseen pakettiin sosiaalisten yhteisöpelien kaverijuttuja ja kilpailuja, mutta paketoi ne myös kunnon fysiikkapohjaiseen mopoajeluun. Ja tiedättekös, se tuntuu oikein hyvältä.

Trials on yhä Trials, vaikka se kuinka onkin tablet-peli ja Frontier. Tai vaikka peli näyttääkin ensin ihan oudolta ja kummalta. Mikä ihme tämä tällainen kylä on? Miksi täällä on näin paljon erilaisia henkilöhahmoja? Mitä ihmeen tehtäviä he tarjoavat? Miksen pääsekään saman tien baanalle temppuilemaan?

Frontier eroaakin isommista kumppaneistaan suuresti sillä, että pelissä on enemmän tarinaa ja tutkittavaa, eikä pelkästään uusien pyörien, ratojen ja tasojen avaamista ahkeralla pelaamisella. Eteneminen tapahtuu useampaan suuntaan, kiitos muun muassa pelimaailman asukkien antamien erilaisten tehtävien ja tavoitteiden. Niistä saa sitten rahaa ja palkintoja, kuten uusia osia mopoihin. Jepulis! Kulkuneuvojen kustomointi on näet entistäkin tärkeämmässä osassa, sillä nyt ei vain ostella talliin uusia kulkuneuvoja, vaan niitä voi myös tunkata ja viritellä. Samoin kuskia itseäänkin.

Tämä toki haiskahtaa vahvasti mobiilipeliltä, ehkä jopa pelottavalla tavalla f2p-mikromaksuhelvetin alustamiselta. Kovin peloissaan ei silti tarvinne olla – RedLynxillä on kokemusta iOS- ja Android-pelien maailmasta muun muassa Draw Race 2-, MotoHeroz- ja Nutty Fluffies –pelien parissa, eivätkä nekään ole pelaajaa mikromaksuhelveteillä rassanneet.  

Ensimmäistä mobiili-Trialsia saimme kuitenkin odottaa ihmeen pitkään ihan sen takia, ettei studio katsonut olevansa aikaisemmin riittävän osaava kunnollisen Trials-pelin tekemiseen vaativammalle, pienemmälle alustalle. Nyt firmalla on omien sanojensa mukaan riittävästi osaamista, tietotaitoa ja henkilöstöä haasteen toteuttamiseen.

Pelin tarina – niin, sellainenkin löytyy – kuvaa kauempaa tulevaisuutta, jolloin ihmiskunta on vetäytynyt asumaan taas pienemmissä, hajanaisemmissa yhteisöissä. Ihmiset ovat valinneet paluun vehreämpään ja vähemmän teknologiseen elämäntyyliin, jossa kuitenkin riittää tilaa myös mopohommille! Mikä onni meille mestariprätkääjille!

 

Harmimpaa on se, että joku ruoja on pöllinyt pelaajan parhaan pyörän. Sehän pitää saada takaisin! Tämä ei kuitenkaan onnistui noin vain, eikä yksin. Niinpä pelaaja aloittaakin mopohommansa vaatimattomammalla tavalla, tutustuu kylään, sen asukkaisiin ja aloittaa urakkansa – tietenkin kaksipyöräisten sarvissa.

Lisää Trialsia ihan lähipäivinä uusien kuvien ja pelivideoiden muodossa!

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Trials Frontier

Tekijä: RedLynx

Julkaisija: Ubisoft

Tulossa: mobiililaitteet

Pelaajia: 1

Muuta: f2p-ilmaispeli

Pelin kotisivu: http://www.redlynx.com/games/trials-frontier

Jukka O. Kauppinen

 

 

Lisää aiheesta

Trials 2: Second Edition (PC) 

Trials Evolution (Xbox 360) 

Trials Evolution: Gold Edition (PC) 

Trials HD (Xbox 360) 

Lue myös

Finnish Game Jam 2014: teimme sitten videopelin

Lightning Returns: Final Fantasy XIII -ensikosketus

Pax Baltica (lautapeli)

Thrustmaster T-Flight Hotas X – sama lentotikku PC- ja PS3-lentopeleihin?

Vuoden 2013 paras indiepeli: The Stanley Parable

Vuoden 2013 paras moninpeli: Battlefield 4