Uusimmat

Turtle Beach Grip Arena Gaming Mouse – kokopäiväisen seikkailijan rönsyilevä työkalu

15.05.2016 14:00 Matti Leinonen

Turtle Beach on monelle PC- ja konsolipelaajalle tuttu lähinnä kuuloketarjonnastaan. Mutta Kilpparien kansoittamalla Yyterin hietikolla lojuu muutakin oheistuotteita.

Tätä tekstiä näpytellään Turtle Beachin Impact-näppiksellä ja fonttikokoja klikkaillaan ja muutellaan arvosteltavana olevalla Turtle Beach Grip Arena -hiirellä, firman ensimmäisellä MMO- ja MOBA-pelejä varten suunnitellulla pelivälineellä.

Hiiren ulkonäkö on mukavan simppeli, etenkin verrattuna pöydällä aiemmin kipittäneeseen Roccat Nyth -hiireen. Väritys on kokonaan musta ja etuosassa on metallivärityksen saaneet koristeelliset ritilät. Kuten muutkin nykyajan kehittyneemmät hiiret, lisäpainikkeiden ja väriefektien muuttaminen vaatii Turtle Beachin oman sovelluksen. Mitään halpisrautaa ei hiiren sisään ole upotettu, sillä makronäppäimien alta löytyy Alpsin mikrokytkimet ja hiiren painikkeiden alta Omronit.

Punainen on uusi musta, sanoi joku Turtle Beachin Pelle Peloton. Hiiren logo, rulla sekä peukalon alla makoilevat näppäimet on valaistu, mutta värivaihtoehtona on pelkkä punainen. Värikombinaatio sopii siis enemmän kuin hyvin Impact 100-näppäimistöön.  Väriefektejä voi muutettua haluamakseen, ja saa ne halutessaan kokonaan poiskin.

Turtle Beach Grip Arena

Vasempaan kylkeen sijoitetut makronäppäimet tuntuvat peukalon alla mukavilta. Painikkeet eivät ole tasainen rintama, vaan hieman rönsyilevä joukkio, jonka ansiosta peukalo löytää sen oikean painikkeen just eikä melkein.

Makrojen ohjelmointi Turtle Beachin Arena-sovelluksen avulla on helppoa. Arenassa on viisi profiilia, joiden välillä voi vaihtaa rullan alle sijoitetun napin avulla. Nappi on sijoiteltu sopivan kauas rullasta ja on suhtkoht jäykkä, joten kesken kiihkeän raidaamisen ei tule vahinkopainalluksia, jonka takia profiili vaihtuisi vahingossa toisen pelin makroihin.

Jos Nyth oli mukavan tuntuinen hiiri kädessä, on Grip Arena vielä mukavampi. Grip on aavistuksen verran korkeampi peräsimestään ja liukuu yhtä mukavasti mattoa pitkin.

Turhan äänekäs

Mutta hieman sanomistakin löytyy. En tiedä onko kyseessä maanantaikappale, mutta heti pakkauksesta otettuna rulla pitää epämiellyttävää ääntä. Pelatessa se ei toki haittaa kun ääni hukkuu sodan, örkkien kuolinkorahtelun ja muiden alle. Mutta nettiselailussa sivua ylösalas rullatessa ääni häiritsee ikävästi.

Turtle Beach Grip Arena

Toinen ongelma tulee, jos kone on asetettu menemään lepotilaan. Kun muut USB-laitteet heräävät heti lepotilasta palauduttua, Grip Arena jatkaa torkkumista ja vaatii aina USB-johdon irroittamisen ja takaisin kytkemisen. Ei mikään maata kaatava ongelma, jos keskusyksikkö tai hiiren liitin ovat käden ulottuvilla.

Lisäksi hiiri on omaan käteeni kevyen oloinen, mutta se painaa minkä painaa, lisäpainoja tai tasapainoa ei voi säätää erillisillä painoilla.

Mietin aiemmin, että Roccat Nyth on ehkä paras hiiri ikinä. Ja silti Grip Arenan saapumisen jälkeen Nyth on nauttinut varhaiseläkkeestään. Arena on 50-80 euron hintalapullaan Nythiä halvempi, mutta silti arvokas sijoitus.

Ammatti-morppaajalle Grip Arena on ehdoton työkalu, joka hoitaa tehtävänsä todella mainiosti, etenkin jos punamusta on mieleesi.

 

Turtle Beach Grip Arena Gaming Mouse

Valmistaja: Turtle Beach

Hinta: Noin 50-90 euroa

Lisätietoja: Turtle Beach Grip Arena

Matti Leinonen

 

Turtle Beach Grip Arena

 

Tekniset tiedot

  • 12 painikkeen peukalopaneeli
  • Omron- ja Alps-mikrikytkimet
  • Tarkkuus: max 8200 DPI
  • Päivitysnopeus: 2000 Hz

 

Lisää aiheesta

“Maailman paras langaton pelihiiri”, kehuu Logitech 200 euron uutuuttaan

Logitech G502 – legendaarisen pelihiiren uusi tuleminen?

MSI Interceptor DS300 – laadukas pelihiiri sopuhintaan

Razer Mamba – testissä sykkivä, säkenöivä, hintava pelihiiri

Roccat Nyth MMO Mouse – pelikenttien kuningastiikeri

Steelseries Rival –pelihiiressä on kaikki vähän paremmin