Uusimmat

Vaikuttava toimintapeli Ghostwire: Tokyo esiteltiin pelimedialle – nämä 10 asiaa tiedämme pelistä nyt

04.02.2022 17:00 Tuukka Hämäläinen

Muropaketti pääsi osallistumaan Ghostwire: Tokyon ennakkoesittelyyn. Näimme tuhdin demon pelin alkupuolelta ja opimme monta kiehtovaa asiaa kevään uutuuspelistä.

Ghostwire: Tokyo saattaa olla tämän vuoden yllättäjä. The Evil Within -kauhupeleistä tunnetun pelistudion tuleva toimintaseikkailu heittää pelaajan Tokion pimeille kaduilla, jotka jokin tuntematon voima on ottanut haltuunsa. Päähenkilö Akiton saappaissa pelaaja lähtee kamppailemaan yliluonnollisilla voimillaan kaupungin vallanneita Visitor-olentoja vastaan.

Muropaketti osallistui äskettäin järjestettyyn lehdistön ennakkoesittelyyn, jossa Ghostwire: Tokyon ohjaaja Kenji Kimura esitteli tulevaa peliään. Näimme myös puolisen tuntia pelikuvaa toimintapelin tämänhetkisestä versiosta ja opimme kerralla paljon uutta.

Listasimme 10 asiaa, jotka Ghostwire: Tokyosta nyt tiedämme – niin hyvin kuin nyt tiedämme. Pelidemo jätti nimittäin vielä paljon arvailun varaan, joten kaikki tässä sanottu ei ole aivan kiveen hakattua tietoa.

1) Julkaisuajankohta

Heti alkuun se tärkein uutinen, eli julkaisupäivä.

Kuten ehdimme jo eilen raportoida, on Ghostwire: Tokyo saanut juuri virallisen julkaisupäivän. Peli ilmestyy kaikille alustoille 25. maaliskuuta, eli jo vajaan kahden kuukauden kuluttua. Kauan ei peliä jouduta siis enää odottelemaan.

2) Alustat

Ghostwire: Tokyo on edelleen tulossa PC:lle ja PlayStation 5:lle rajoitetulla yksinoikeusajalla. Oletettavasti se kääntyy muille alustoille myöhemmin, mutta tästä ei vielä ole paljastettu mitään tarkempaa.

3) Avoimen maailman seikkailu

Ghostwire: Tokyo näyttää olevan enemmän tai vähemmän open world -peli, jossa pelaaja pääsee suhteellisen vapaasti seikkailemaan avoimessa pelimaailmassa. Näkemämme perusteella peliin on mallinnettu koko Tokion Shibuyan alue, jonka asukkaat ovat mystisesti kadonneet. Sumu peittää osan pelimaailmasta, ja tuo samainen sumu on kadottanut ihmiset, joiden sieluja Akito lähtee pelastamaan.

Näkemämme perusteella Ghostwire: Tokyossa on kuitenkin myös lineaarisempia hetkiä tehtävien sisällä, ja lisäksi Akito saattaa aika ajoin löytää itsensä kokonaan toisesta ulottuvuudesta. Kun näin tapahtuu, on pelaajan tehtävänä Kimuran mukaan ”löytää reitti takaisin”.Ghostwire: Tokyo

4) Monenlaisia erikoisvoimia

Pelin alussa Akito saa kumppanikseen hengen, joka antaa hänelle yliluonnollisia kykyjä. Näitä voimia käytetään sitten (ainakin) taistelussa, pulmanratkonnassa ja pelimaailmassa suunnistamisessa.

Ilmeisimmät kyvyt ovat taistelukykyjä, jotka näyttävät olevan jotakin BioShock-pelien plasmidien ja karate-liikkeiden väliltä. Niiden lisäksi Akito avaa esimerkiksi sinetöityjä pelialueita loitsuilla, jotka mitä ilmeisimmin suoritetaan tekemällä oikeita kuvioita ohjainsauvalla. Lisäksi hänellä on spectral vision -kyky, joka auttaa näkemään lähialueen viholliset ja suunnistamaan oikeaan suuntaan.

5) Viholliset

Pelidemossa ei vielä nähnyt valtavan montaa erilaista vihollista, mutta niitä näyttäisi olevan useampaa laatua. Tavalliset rivivihollisten muistuttavat kasvottomia tai päättömiä pukumiehiä, mutta osa taas on fantastisempia yokai-henkiä, joista jotkut myös lentävät.

Vihollisia voi kohdata ilmeisen sattumavaraisesti pitkin katuja, ja osan heistä kynsistä voi pelastaa avuttomien ihmisten sieluja. Akito voi muutenkin törmätä ruumiinsa menettäneisiin kansalaisiin, joiden henget tarjoavat pelaajalle sivutehtäviä.

Ghostwire: Tokyo

6) Jousipyssy ja hiippailua

Valtaosa Ghostwire: Tokyon taisteluista näyttää olevan suoraviivaisia yhteenottoja, mutta toinenkin lähestymistapa on tarjolla. Pelin alkupuolella Akito saa nimittäin harvinaisen tyylikkään jousipyssyn, joka mahdollistaa vihollisten kaatamisen myös kunnon välimatkan päästä.

Muutenkin peli näyttäisi sopivan myös hiiviskelystä pitävälle pelaajalle. Avointa taistelua ei varmasti voi täysin välttää, mutta näkemämme perusteella Akito voi jopa hiipiä vihollisten taakse ja pistää heidät kylmäksi yhdellä liikkeellä.

7) Liikkuminen on lennokasta

Ainakin alkupelistä valtaosa seikkailusta näyttäisi sijoittuvan Tokion kaduille, mutta välillä kohotaan myös korkeuksiin. Pelidemon perusteella Akito ei ota vahinkoa hypätessään korkealta, mikä tarkoittaa, että rakennusten katolta voi ilmeisesti pudottautua täysin vaaratta alas katutasolle.

Lisäksi näimme kaksi erikoiskykyjä, jotka tuovat uusia ulottuvuuksia liikkumiseen. Akito näyttäisi voivan jatkaa hyppyä jonkin matkaa levitoimalla, ja lisäksi hänen käytössään on heittokoukkua muistuttava supervoima, jolla voi tarrata ainakin lentäviin vihollisiin ja lngota itsensä yläilmoihin. Toiminta on siis paikoin todella lennokasta.

Ghostwire: Tokyo

8) Varustejärjestelmä ja hahmonkehitys

Pelidemossa ei nähty esimakua hahmonkehityksestä, mutta tiettävästi Akito voi kehittää jollakin tavoin erikoiskykyjään. Sen lisäksi pelissä näyttäisi olevan varustejärjestelmä sekä kauppoja, joista varusteita voi ostaa. Akito myös löytää selvästi hyödyllisiä esineitä alttareilta, jotka hän voi ”puhdistaa” tuonpuoleisten voimien vallasta.

Bongasimme pelimaailmasta myös keräiltäviä esineitä, joiden merkitys jäi avoimeksi. On vielä paljon, mitä tästä pelistä ei tiedetä.

9) Salaperäinen vihollinen

Näkemässämme pelidemossa tavattiin myös perinteisen japanilaisteatterin hannya-maskiin sonnustautunut vihollinen, joka näyttäisi olevan Tokiota kohdanneen tuhon takana. Tarinan alussa näyttäisi kuitenkin olevan täysi mysteeri kuka tämä hahmo on ja mitä hän oikeastaan haluaa.

Yhtäläisen mystinen on myös Akiton mieleen asettunut henki, jonka taustat näyttäisivät paljastuvat pelaajalle pelin edetessä. Näyttää siltä, että Ghostwire: Tokyon tarina liittyy olennaisesti mysteerien selvittämiseen.

10) Lentäviä kissoja

Kaikkein tärkeimmän jätimme loppuun: pelissä tavataan myös ystävällisiä yokai-henkiä, jotka näyttäytyvät lentävinä kissoina. Näitä puheliaita katteja kohdataan ainakin pelin kaupoissa, joissa niiltä voi ostaa hyödyllisiä esineitä.

*

Ghostwire: Tokyo ilmestyy 25. maaliskuuta PC:lle ja PS5:lle.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat