UUSIMMAT

Varoitus Nintendo Switchin käyttäjille: vältä näitä virheitä uuden konsolisi kanssa

06.03.2017 10:27 | Tuukka Hämäläinen

Uuden konsolin kanssa kannattaa olla varovainen. Listasimme kolme yksinkertaista virhettä, joilla voi vahingoittaa uunituoretta Nintendo Switchiä.

Perjantaina julkaistu Nintendo Switch kiinnostaa monia pelaajia, ja useat Nintendo-pelien ystävät ovat jo varmasti rientäneet oman konsolinsa noutamaan. Switchistä on kuitenkin paljastunut pieniä ongelmia, jotka voivat jäädä huomaamatta ja vahingoittaa itse konsolia.

Listasimme kolme virhettä, jotka uuden Switchin omistaja saattaa helposti tehdä.

1. Ohjainten olkaosat voi kiinnittää väärin

Nintendo Switchin Joy-Con -ohjaimet voi kiinnittää suoraan konsoliin tai mukana tulevaan ohjaintelakkaan. Ohjaimia voi kuitenkin käyttää myös yksittäisinä, ja esimerkiksi minipelikokoelma 1-2 Switch jopa edellyttää tätä. Tällöin ohjaimiin voi kiinnittää ”olkaosa”, joka sisältää kaksi painiketta ja ranteenseen pujotettavan turvanarun.

Kannattaa kuitenkin huomata, että Joy-Con -ohjainten olkainosat eivät ole identtisiä, vaan ne kuuluu kiinnittää + ja – -painikkeita vastaaviin ohjaimiin. Huomasimme käytännössä, että olkaosat voi kiinnittää vahingossa myös väärin päin. Tällöin liitetty osa ei painu pohjaan ja jää erittäin tiukasti jumiin.

Todistetusti ohjain voi selvitä tästä ehjänä, mutta arvelemme väärin päin kiinnittämisen voivan myös vahingoittaa ohjaimia. Kannattaa olla tarkkana.

2. Switchin telakka voi naarmuttaa näyttöä

Glixel raportoi huolestuttavaa tietoa Nintendo Switchin näytöstä. Sivuston mukaan Switchin lataustelakka voi naarmuttaa konsolin näyttöä. Switchiä testanneen sivuston mukaan naarmuuntuminen on jopa väistämätöntä.

Ilmeisesti Switchin kosketusnäyttö on PlayStation Vitan tapan muovia, eikä lasia, kuten useimmissa älypuhelimissa. Tämä tekee siitä haavoittuvaisen.

Emme voi vahvistaa Glixelin väitettä oman testikonsolimme osalta. Kuultuamme uutisesta tutkimme kuitenkin telakkaa lähemmin. Konsoli mahtuu kuin mahtuukin liikkumaan muutaman millin eteen ja taakse, kun sitä asettaa telakalle tai nostaa siitä pois. Jos konsolin nostaa etuviistossa, osuu telakan etureuna väistämättä näyttöön. Naarmuuntuminen vaikuttaa siis mahdolliselta.

Glixel suositteleekin hankkimaan kosketusnäytölle suojuksen. Omasta puolestamme neuvomme ainakin varovaisuuteen konsolia telakalla asettaessa ja siitä pois ottaessa.

Käsittele varoen: Switchin lataustelakan etureuna voi raapia näyttöä.

3. Älä liimaa tarroja tai teippauksia

GameSpot varoittaa kolmannesta tavasta, jolla Switchiään voi vahingoittaa: Ilmeisesti Switchin pinta voi vahingoittua tarroista.

Uutinen on peräisin Dbrandilta, joka valmistaa konsoleiden pintateippauksia (”skinejä”). Dbrand oli jo alkanut myydä ennakkotilauksia Nintendo Switchin teippauksista, mutta perjantaina yhtiö ilmoitti Twitterissä peruuttavansa niiden tuotannon kokonaan.

Kaikki sujui hyvin siihen asti, kun Dbrand yritti irrottaa teippauksia Joy-Con -ohjaimista. Sen paremmin ohjainten kuin konsolinkaan pinta ei kestä tarrakäsittelyä. Alta näet Dbrandin Twitterissä julkaiseman kuvan Joy-Con -ohjaimen vaurioituneesta pinnasta.

Bonus: Langattomat laitteet ja akvaariot häiritsevät ohjainten yhteyksiä

Viimeinen vinkkimme ei suojele konsolia vahingoittumiselta, mutta se voi auttaa pelaamista merkittävästi.

Jo ennen Switchin julkaisua pelimediassa raportoitiin, että Joy-Con -ohjaimet ovat monilla testaajilla kärsineet yhteysongelmista. Polygonin mukaan Nintendo tutkii ongelmaa, mutta yhtiö on julkaissut listan asioista, jotka voivat häiritse ohjainten yhteyttä.

Ilmeisesti etenkin langattomat laitteet häiritsevät ohjaimia, ja Nintendon mukaan pelaamista kannattaa välttää esimerkiksi läppäreiden, tablettien, mikroaaltouunien, langattomien puhelimien ja USB 3.0 -yhteensopivien laitteiden lähellä. Alunperin myös kännykät mainittiin listalla, mutta Nintendo on sittemmin poistanut ne joukosta.

Lisäksi yhtiö neuvoo asettamaan Switch-konsolin avoimelle paikalle, eikä esimerkiksi television taakse, sähköjohtojen joukkoon tai akvaarion viereen. Itse emme ole havainneet yhteysongelmia, mutta jos ohjaimesi tuntuvat niistä kärsivän, kannattaa vilkaista neuvoja Nintendon tukisivustolta.

Nintendo Switch

Oletko jo hankkinut Nintendo Switchin ja havainnut ongelmia konsolin kanssa? Kerro vinkkisi kommenttiosiossa sivun alalaidassa.

Nintendo Switch
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat