Vuoden 2009 parhaat pelit -äänestyksen tulokset

27.01.2010 20:50 | Jukka O. Kauppinen

eDomen suuri Vuoden peli 2009 -äänestys on päättynyt – ja vuoden 2009 parhaat pelit valittu. Kahden äänestysvaiheen tuloksista selviää mitä lukijat pitivät kunkin pelikoneen parhaimpana pelinä – ja mikä on vuoden 2009 ylivertaisesti paras peli.

Kansa on puhunut. Vuoden 2009 paras peli oli… Dragon Age: Origins!

Vuoden peli -äänestys tapahtui kahdessa vaiheessa joulu- ja tammikuun aikana. Ensin lukijat päättivät jokaisen pelikoneen ja vuoden peli -sarjan top 10 -finalistit. Seuraavassa äänestysvaiheessa lukijat äänestivät finalistien lopullisen marssijärjestyksen.

Mitkä siis olivatkaan parhaat pelit Xbox 360:lle, PS3:lle, PSP:lle ja muille pelikoneille? Mitkä olivat Dragon Age: Originsin kumppanit loppusuoralla?

Lue myös

Vuoden 2009 parhaat pelit -äänestys – nimeä ehdokkaat!

Äänestä: Valitse vuoden 2009 parhaat pelit

Vuoden 2008 parhaat pelit -äänestyksen tulokset

Vuoden 2007 parhaat pelit -lukijaäänestyksen tulokset


 

Vuoden Microsoft Xbox 360 -peli: Call of Duty: Modern Warfare 2

Vuoden paras Xbox 360 -peli on samalla teos, joka on herättänyt valtavasti kohua, ihastusta ja vihastusta. Infinity Wardin räiskintäpeli on ollut julkaisustaan lähtien sekä hittilistojen että online-pelitilastojen kärjessä.

Finaalissa pärjäsi häikäisevästi myös suomipeli Trials HD, jonka mainio temppuilu on vedonnut niin suomalaisiin kuin laajemminkin maailmalla. Se onnistui jopa jättämään taakseen yhden viime vuoden upeimmista jättibudjettipeleistä, Assassin’s Creed II:n.

 1. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Infinity Ward/Activision)
 2. Trials HD (Red Lynx)
 3. Assassin’s Creed II (Ubisoft)

Finaalissa olivat mukana myös: Batman: Arkham Asylum (Rocksteady/Eidos), Brütal Legend (Double Fine/EA), Dragon Age: Origins (BioWare/EA), Forza Motorsport 3 (Turn 10/Microsoft), Halo 3: ODST (Bungie/Microsoft), Left 4 Dead 2 (Valve/EA) ja The Saboteur (Pandemic/EA).

Lainaus eDomen arvostelusta:Call of Duty: Modern Warfare 2 (PS3, Xbox 360)

Tuntuu siltä, kuin Infinity Ward olisi ensin keksinyt kourallisen hämmästyttävän raflaavia hetkiä ja sitten rakentanut niiden ympärille kentät ja lopulta löyhän juonen, jolla pelaaja saadaan kuljetettua Afganistanista keskelle realistista terrori-iskua, Washingtonissa riehuvaa Yhdysvaltojen ja Venäjän välistä sotaa, kuin suoraan The Rockista repäistyyn toimintakohtaukseen tai vaikka keskelle hillitöntä takaa-ajoa lumikelkkojen selässä.

Lopputulos on melko sekava. Itse kohtaukset ovat pääasiassa täyttä rautaa. Vaikka en olekaan jenkki, tunnustan, että liekehtivä valkoinen talo sai aikaan melko sekavia tuntemuksia. Osa taas jätti minut kylmäksi. En lähde sen enempää spoilaamaan, mutta muutamassa kohtauksessa Infinity Ward on selvästi hakenut mahdollisimman suurta dramaattista iskuvoimaa ja näin ampunut sen verran yli, että dramaattinen hetki tuntuu hieman hupaisalta.

 

 

Vuoden mobiili/iPhonepeli: Crayon Physics Deluxe

Yhdistetyssä mobiili- ja iPhone-pelien sarjassa nautittiin suomalaisuuden juhlasta.Tasokkaat suomipelit nousivat listakärkeen, mutta liekö se ollut kovinkaan suuri yllätys – finalistit kun olivat muutenkin listaus kotimaisen mobiilipelaamisen kärkinimistä. Voittosija meni kuitenkin ansaitusti Petri Purhon hienolla älypelille.

 1. Crayon Physics Deluxe (Petri Purho)
 2. Zen Bound (Secret Exit)
 3. Metal Gear Solid Touch (Konami)

Finaalissa olivat mukana myös: Pinball Dreaming: Pinball Dreams (Cowboy Rodeo), Rock Band (MTV Games), Rolando 2: The Quest for the Golden Orchid (ngmoco), Stair Dismount (Secret Exit) ja Tropical Towers (Mr Goodliving/Realnetworks).

Lainaus eDomen arvostelusta:Crayon Physics Deluxe (PC)

Crayon Physics Deluxe on monessakin mielessä erittäin mielenkiintoinen peli. Ei vain siksi, että se on ihka oikea suomalainen indieluomus, vaan myös siksi, että se pistää pelaajan miettimään pelaamistaan jopa helpoilla tasoilla aivan uusiksi. Crayonissa kyse on vain pelaajan luovuudesta.

Kyseessä on suomalaisen Petri Purhon mestariteos, jossa tavoite on saada pallo tähden luo. Kuulostaa yksinkertaiselta? Niin pitääkin. Homman juju onkin siinä, että pelaaja piirtää ruudulle tarvittavat asiat, jotta pallo todellakin saadaan tähden luo. Tämäkin kuulostaa vielä helpolta, mutta miten ratkaista rata mahdollisimman luovasti, siinä riittää haastetta enemmänkin pelanneelle.

 

Vuoden Nintendo DS-peli: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Rockstar Gamesin luoma taskunäkemys GTA-sarjasta on napannut palkintoja ja arvostusta laajemmaltikin. Se on myös todistanut, että raskaan sarjan K18-pelin voi tehdä pikkupelikoneillekin, kun tekijöillä vain on uskallusta, näkemystä ja taitoa.

Muut DS-pärjäävät ovat sen rinnalla aika lailla perinteisempiä, mutta silti nautinnollisia ja laadukkaita teoksia. Yllättäen sekä top 3 -lista että finalistit eivät olleet silkkaa Nintendon juhlaa.

 1. Grand Theft Auto: Chinatown Wars (Rockstar/2K Games)
 2. Chrono Trigger (Square Enix)
 3. Legend of Zelda: Spirit Tracks (Nintendo)

Finaalissa olivat mukana myös: FIFA 10 (EA), Henry Hatsworth in The Puzzling Adventure (EA), Kingdom Hearts 358/2 days (Square Enix), Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story (Nintendo), Pokémon Platinum (Nintendo), Scribblenauts (Warner Bros) ja Secret Saturdays Beasts Of The 5th Sun (D3Publisher).

 

 

Vuoden Nintendo Wii-peli: New Super Mario Bros. Wii

Nintendo on juhlinut perinteisesti Wii-pelien listalla. Niin tälläkin kertaa. Vuoden 2008 -lista oli tosin täyttä Nintendon juhlaa, tällä kertaa sekaan mahtui sentään yksi poikkeava yksilö, nimittäin EA:n Wii-näkemys Dead Spacesta.

Vuoden paras Wii-peli oli kuitenkin ansaitusti uusin näkemys vanhasta, hyvästä tasoloikasta. Toivottavasti se ilahduttaa uusia pelaajasukupolvia samaan, hauskaan tapaan kuin esi-isänsäkin aikoinaan.

 1. New Super Mario Bros. Wii (Nintendo)
 2. Dead Space: Extraction (EA)
 3. Wii Fit Plus (Nintendo)

Finaalissa olivat mukana myös: Boom Blox: Bash Party (EA), F1 2009 (Codemasters), Madworld (Sega), Muramasa: Demon Blade (Rising Star Games), Silent Hill: Shattered Memories (Konami), The Conduit (Sega) ja Wii Sport Resort (Nintendo).

Lainaus eDomen arvostelusta:New Super Mario Bros. Wii (Wii)

Kaksiulotteisten Mario-tasohyppelyiden paluu oli ehkä pieni yllätys, mutta peleinä kummankaan New Super Mario Brosin ei ole syytä hävetä. Tämä Marion ja kavereiden seikkailu kuuluu Wii-pelien parhaimmistoon ja Nintendo on jälleen pukannut ulos uuden koko perheen pelin – vuoden 1987 tyyliin. Tässä on itse kullakin tilaisuus kokea uudelleen 80-luvun riemu, kun aattoiltana televisiossa pyörii Marion ja Bowserin ikiaikainen taisto – 2D:nä!

 

 

Vuoden PC-peli: Dragon Age: Origins

Vuoden parhaaksi PC-peliksi nousi pienellä mutta selkeällä kaulalla BioWaren huikea fantasiaseikkailu Dragon Age. Peli vakuutti monet jo ensisilmäyksellä, eivätkä fiilikset ole siitä juuri laskeneet.

Perässä hiihti kaksi raskaan sarjan räiskintäpeliä. PC-pelaajien pelimaku on monipuolinen, minkä näkee myös finalistien listasta.

 1. Dragon Age: Origins (BioWare/EA)
 2. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Infinity Ward/Activision)
 3. Left 4 Dead 2 (Valve/EA)

Finaalissa olivat mukana myös: ArmA II (Bohemia/505 Games), Batman: Arkham Asylum (Rocksteady/Eidos), Borderlands (Gearbox/2K Games), Mirror’s Edge (DICE/EA), Need For Speed: Shift (EA), Tales of Monkey Island (TellTale) ja The Saboteur (Pandemic/EA).

Lainaus eDomen arvostelusta:Dragon Age: Origins (PC, PS3, Xbox 360)

Kanadalaisella Bioware-firmalla on takanaan suhteellisen virheetön historia yhtenä maailman parhaista roolipelitehtailijoista. Niinpä ei ihme että firman uutta Dragon Age: Origins -eeposta on odotettu ympäri maailmaa kuin kuuta nousevaa.

Tämän mittakaavan julkaisussa kysymys ei yleensä olekaan siitä, onko peli hyvä vai ei, vaan siitä kuinka hyvä se on. Onko Dragon Age Origins firman edellisen julkaisun Mass Effectin tavoin vuoden pelitapaus, vai vajoaako se  häpeätahra Neverwinter Nightsin tasolle?

Biowaren aikaisemmista fantasiaroolipeleistä poiketen DA:O ei sijoitu Advanced Dungeons & Dragons -maailmaan, vaan löyhästi eri maapallon kulttuureihin pohjautuvaan uuteen maailmaan, tarkemmin otettuna sen Ferelden-valtioon.

 

Vuoden Sony PSP-peli: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Rockstarin taskukokoinen K18-toiminta viehätti DS-pelaajien lisäksi myös PSP-pelureita.

 1. Grand Theft Auto: Chinatown Wars (Rockstar/2K Games
 2. LittleBigPlanet (Sony)
 3. Dissidia Final Fantasy (Square Enix)

Finaalissa olivat mukana myös: Assassin’s Creed – Blood Lines (Ubisoft), Gran Turismo (Sony), MotorStorm: Arctic Edge (Sony), Patapon 2 (Sony), Pinball Fantasies (Cowboy Rodeo), PixelJunk Monsters Deluxe (Sony) ja Resistance: Retribution (Sony).

 

 

Vuoden Sony PlayStation 2 -peli: Singstar Suomipop

PlayStation 2 on siirtymässä pelurien ykköspelikoneesta enemmänkin bailumasiinaksi ja koko perheen yhteiseksi viihdekottimeksi. Ainakin jos tutkaamme sen suosituimpien pelien listaa. Vuoden peli -äänestyksessä näet pärjäsivät erityisesti bilepelit.

 1. Singstar Suomipop (Sony)
 2. Guitar Hero: Metallica (Activision)
 3. Guitar Hero 5 (Activision)

Finaalissa olivat mukana myös: Band Hero (Activision), Jak & Daxter: The Lost Frontier (Sony), MotorStorm: Arctic Edge (Sony), NHL 2K10 (2K Games), Persona 4 (Square Enix), Rock Band 2 (MTV Games) ja Singstar ABBA (Sony).

Lainaus eDomen uutisesta:

Karaokepeli sisältää 30 suomipop-biisiä, joilla PlayStation 3 -konsolin omistajat pääsevät revittelemään. Tarjolla on vanhempia klassikoita kotimaisilta huippuartisteilta Eppu Normaalista Aikakoneeseen sekä uudempaa poppia Scandinavian Music Groupista Kristiina Wheeleriin.

 

Vuoden Sony PlayStation 3 -peli: Uncharted 2: Among Thieves

PlayStation 3:n Vuoden peli -finaalin etenemistä oli mielenkiintoista seurata kulissien takaa. Miten Sonyn omat yksinoikeuspelit pärjäävät kolmansien osapuolten teosten rinnalla? Loppumetreillä vain Uncharted 2 pystyi antamaan kunnon vastuksen monella rintamalla jyränneelle Modern Warfare 2:lle. Yksinoikeuspelit saivat kyytiä myös Ubisoftin hienolta historialliselta seikkailulta.

 1. Uncharted 2: Among Thieves (Naughty Dog/Sony)
 2. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Infinity Ward/Activision)
 3. Assassin’s Creed II (Ubisoft)

Finaalissa olivat mukana myös: Batman: Arkham Asylum (Rocksteady/Eidos), Brütal Legend (Double Fine/EA), Dragon Age: Origins (BioWare/EA), inFamous (Sucker Punch/Sony), Killzone 2 (Guerrilla/Sony), Ratchet & Clank: A Crack In Time (Insomniac/Sony) ja The Beatles: Rock Band (MTV Games)The Beatles: Rock Band (MTV Games).

Lainaus eDomen arvostelusta:Uncharted 2: Among Thieves (PS3)

Peliteollisuudella on jo vuosikausia ollut sairaalloinen tarve apinoida Hollywoodia, jota jostain syystä pidetään tarinankerronnan luvattuna maana. Tämä siitäkin huolimatta, että valtaosa Hollywood-tuotoksista on melkoista jöötiä – ja niin ovat myös monet niitä apinoivat pelit.

Joskus kaikki taivaan tähdet kuitenkin osuvat oikeaan asentoon, jolloin tapahtuu puhdasta magiaa. Tuloksena ei suinkaan ole suuren Cthulhun herääminen tuhatvuotisesta unestaan, vaan peli, joka tekee jotain harvinaislaatuista.

 

 

Vuoden peli: Dragon Age: Origins

Vuoden 2009 paras peli oli… BioWare/EA:n Dragon Age: Origins. Ansaittu voitto pelille, joka on nauttinut niin ennen kuin jälkeen julkaisunsa lähes yksinomaan positiivista mainetta. Voinemmekin pitää varmana sitä, että Dragon Agesta syntyy vielä laaja ja moniosainen pelisarja, joka pitää fantasiaroolipelien ystävät varpaisillaan.

Vuoden parhaimpien pelien top 3 oli muutoinkin huippupelien juhlaa. Sekä Modern Warfare 2 että Batman: Arkham Asylum ovat saaneet suosituspeukut eDomen arvosteluissa, ja runsaasti ylistystä pelaajilta. Konsolien yksinoikeuspeleillä ei ollut tänä vuonna lainkaan asiaa kärkikolmikkoon.

 1. Dragon Age: Origins (BioWare/EA) (PC, PS3, Xbox 360)
 2. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Infinity Ward/Activision) (PC, PS3, Xbox 360)
 3. Batman: Arkham Asylum (Rocksteady/Eidos) (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus eDomen arvostelusta:Dragon Age: Origins (PC, PS3, Xbox 360)

Kanadalaisella Bioware-firmalla on takanaan suhteellisen virheetön historia yhtenä maailman parhaista roolipelitehtailijoista. Niinpä ei ihme että firman uutta Dragon Age: Origins -eeposta on odotettu ympäri maailmaa kuin kuuta nousevaa.

Tämän mittakaavan julkaisussa kysymys ei yleensä olekaan siitä, onko peli hyvä vai ei, vaan siitä kuinka hyvä se on. Onko Dragon Age Origins firman edellisen julkaisun Mass Effectin tavoin vuoden pelitapaus, vai vajoaako se  häpeätahra Neverwinter Nightsin tasolle?

Biowaren aikaisemmista fantasiaroolipeleistä poiketen DA:O ei sijoitu Advanced Dungeons & Dragons -maailmaan, vaan löyhästi eri maapallon kulttuureihin pohjautuvaan uuteen maailmaan, tarkemmin otettuna sen Ferelden-valtioon.

Vuoden peli -finaalissa olivat mukana myös:


Ja nyt. Sana on vapaa, mielipide avoin. Olkaa hyvät.

 

Keskustelu

onkohan koskaan missään vuoden peli äänestyksessä pärjännyt joku alkuvuodesta julkaistu peli. :P

Hyvin pärjäsi ArmA II, vaikkei eDomessa ole edes arvostelua pelistä ollut. lol

@33.

Näytä mulle objektiivinen kriitikko niin mä näytän sulle Jari Sillanpään tyttöystävän.

Kerroppas, mikä siitä tekee ”kaikkien aikojen parhaan”

Oiskohan se että sitä mieltä sattuu olemaan suurin osa kriitikoista. Mikäli itse tiedät paremman objektiviisen mittarin pelin hyvyydelle niin voitko kertoa siitä muillekin?

No jaa, enpä ole DAOta pelannu. Sanonpahan vaan että MW2 on vähäntekemällä tehdyn oloinen. Ihan keskivertopeli. Sanompa vielä että BAD COMPANY 2 TULEE OLEMAAN VUODEN 2010 PARAS PELI

@28
Se kyllä huvittaa paljon enemmän, kun aina joku ylistämässä kyseistä peliä. Kerroppas, mikä siitä tekee ”kaikkien aikojen parhaan”, tai edes paremman kuin CoD4? Onko se lagiset nettipelimatsit (PC:llä), aivan älyttömät killstreakit (Esim. nuke) vaiko ”maailman parhain huijauksenesto” (VAC Joka on todistanut ”tehokkuutensa” moneen otteeseen) ?

Metacriticistä en osaa sen enempää sanoa, mutta siis pitäisikö se olla että Metacriticin pisteet = Oma mielipide, vai mitä?

MW2 on kaikenkaikkiaan suht keskinkertainen räiskintä, eli siis parempaakin on nähty.

Ja itse uutiseen. Voittaja osui aivan nappiin, vaikkei oma suosikkini ollutkaan. Toivottavasti nyt kuluvan vuoden pelijulkaisut ovat parempia.

Kyllä se näin on että vuoden peli meni aivan oikeaan osoitteeseen. Te jotka vinkuvat MW2:sen puolesta niin kertokaapas miksi se ei sitten voittanut?

”Mutta miks tolla listalla ei oo Riseniä?
Ehdottomasti paras peli 2009!”

Koska eDomen lukijat eivät äänestäneet sitä edes finalistiksi.

jok

Ai että aina huvittaa kun edomen nörtit tulevat dissaamaan kaikkien aikojen parasti moninpeliä (MW2) sen takia kun ei ole tetikoituja servereitä :D

Onneksi peli myy about enemmän kuin mikään muu peli ikinä ennen ja tulemme näkemään jatkoa.

Voitteko nördet muuten selittää miten tämä teidän nimeämä vuoden huonoin peli on saanut metacritic keskiarvoksi 94 ja 86? Vai onko tähänkin vastauksena että metacritic on huono mittari pelin hyvyydelle :D (perus nörden ajattelumaailma= kriitikkojen mielipiteiden keskiarvo

Mutta miks tolla listalla ei oo Riseniä?
Ehdottomasti paras peli 2009!

Hyvä lista kyllä… Dragon Agea en ole kyllä pelannut mut ehkä nyt vois kokeilla. MW2:n PC-versio sais kyllä listalta lähtee, liikaa bottei, hax0reit ym, konsoliversiot on loistavaa multiplayerkamaa. Uncharted 2 ja Batmani kyl olivat kans iha mukavii, vähän pelattavaa tosin. Gz Dragon Age & MW2 FtW.

Assassins Creed 2 listoilla mukana. Loistava peli. Samaa kastia Batmanin kanssa.
DAO:n pelaamiseen ei tahdo aika riittää, mutta hyvä peli silti.
UC2 on myös omalla laillaan aivan mahtava peli.

MW2 ei sytyttänyt. Yksinpeli oli sekavaa, joskin tiukkaa, mutta aivotonta räiskintää mihin kyllästyy äkkiä. Moninpeli oli hetken hauskaa, mutta kiinnostus lopahti siihenkin, koska samaa aivotonta räiskintää sekin. Tosin kaveriporukalla verkkopeli on varmaan hyvä.

No on se hyvä ettei MW2 tai joku Uncharted 2 olleet vuoden pelejä. Oma vuoden pelini on kyllä Batman mutta olihan se dragon agekin hyvä peli.

Viime vuonna ei kyl tullu älyttömästi hyviä pelei. Dragon Age varmasti kovin peli.

Nyt täytyy sanoa, että pikkaisen jopa ohipäästetyn ja vähälle huomiolle jättämäni Dragon Age onkin kerännyt sellaiset määrät kehuja, että lienee aika tutustua siihen. En oikein missään kohtaa odottanut sitä, vaikka olin kuullut pelistä kaikenlaista. Bioware tekijänä puhuu jo ehdottomasti hyvää. Massa Effect 2 tänään, Dragon Age: Origins huomenna.

Dragon Age: Origins, Batman: Arkham Asylum ja Uncharted 2 olivat omat lempparit. Modern Warfare 2 oli pelkkää sheebaa ja osoittaa aika hyvin miten peliteollisuus menee enemmän ja enemmän Hollywoodin suuntaan: myy helvetisti vaikka on törkeän huono (vertaa esim. Avatar).

Joo dao kyllä ehdottomasti ansaitsi vuoden parhaan tittelin, mutta 2009 peli vuotena oli aika heikkoa laadun kannalta…

Miksi en ole koskaan kuullutkaan tuosta Dragon Agesta??

Mikäs se semmonen peli on joka ohittaa MW2:n?

”MW 2 olisi pitänyt diskata listalta ja antaa sille ns. anti game -palkinto, joka merkkaa pelintekijöiden paskaa asennetta pelaajia, yhteisöjä ja klaaneja kohtaan. Niin ylimielistä ja pelaajia silmään kusevaa peliä en kuvitellut näkemäni pelisarjalta, joka myy ”aivan vitusti” huolimatta kaikesta.” – vahva_mielipide
^
Samaa mieltä. Tekijöiden ylimielisyys ja pelaajille suora vittuilu (” No, PC has custom stuff like mouse control, text chat in game, and graphics settings”) eivät saaneet minua kiinnostumaan pelistä.
Listassa ei mitään ihmeellistä, sellainen kuin odotinkin. Dragon Age: Origins oli peli, joka pakotti pelaamaan itseään eteepäin. Pitkästä aikaa.

Näytä kaikki kommentit

Huh, olipa hyvä, ettei mw2 voittanut vuoden peli titteliä. Ykköspaikka meni ihan oikeaan osoitteeseen ja ansaitusti.

Jos mw olis voittanut daon ni sit olis kyl edome voinu hypätä kaivoon. Onneksi oikeus, kohtuus ja järki jälleen voittivat ja vuoden paras peli on todellakin -paras.

ei khyl kakonen, yköstä tuu ikinä voittamaan, kaikki nuo kolme peliä on tullut kokeiltua ja kaikki ovat loistavia. :)

Onhan se MW2 konsolilla ihan loistava peli. Nettipelit toimii paremmin kuin ensimmäisessä MW:ssä. PC-puolella se tokin on kustu, mutta konsolipuolella se on samanlainen kuin ennenkin, sillä erotuksella että kesken matsin voidaan vaihtaa hostia jos hosti lähtee pois tai yhteys pätkii.

Näistä listoille päässeistä peleistä paras kyllä voitti. Todella hyvä, että sen verran vielä osataaan arvostaa hyviä pelejä, eikä ihan kokonaan olla vajottu CoD-soossin lumoihin.

Viime vuoden paras peli on dragon age origins, no questions asked!

Innolla odottelen the awakening -lisäriä. Sitä odotellessa Mass Effect 2 hoitaa osuutensa… :)

@8

Lolwut? En muka kokeillut DAO:ta vaikka juuri sitä tuossa hehkutin? Uncharted 2 on kokeiltu, eikä se ihmeellisempi ole muista vastaavista, muuta tuo grafiikka. MW2 on myös koettu, eikä vakuuta COD 4:n jälkeen.

[email protected] mw2 ja u2 grafiikka demoja???

ensinäkin.. mw2 ei NIIN kamalan ihmeellinen ole ja U2 on muutakin kun kaunista grafiikkaa, ellet ole ajan tasalla tuosta.

DAO voi ehkä olla pc:n paras peli ja varmasri hyvä muutenkin, mutta ei toisiakaan kannata täysin lytätä. Varsinkaan jos et itse näyttävästi ole kokeillut.

Mw2 kyllä vähän huvitti :D. Boxin paras peli ja plegun toinen! Mikä teitä vaivaa.. Siis hauskaa mättöä, mutta jo surkean yksinpelin jälkeen se ei voi olla paras.. Sanotaanko, että helposti lähestyttävä.

Kyllähän se Uncharted 2 on vuoden peli, ei siinä oo kahta sanaa. Codit jää pyörimään kuin ryssä Anttilassa. MW2 on kyllä puhtaasti nobo-viihdettä minun mielestä. Noobs.

DAO oli kyl vuoden yksi oikeita pelejä. Siinä, missä MW2 ja U2 ovat lähinnä grafiikka demoja niin DAO on puhtaasti peli. Näin pelimäistä peliä ei ollä nähty uusilla konsoleilla saati PC:lläkään sitten vuoden 2001. Toivottavasti kaikki pelintekijät katsovat syvään kohti tätä peliä ja ottavat mallia.

MW 2 olisi pitänyt diskata listalta ja antaa sille ns. anti game -palkinto, joka merkkaa pelintekijöiden paskaa asennetta pelaajia, yhteisöjä ja klaaneja kohtaan. Niin ylimielistä ja pelaajia silmään kusevaa peliä en kuvitellut näkemäni pelisarjalta, joka myy ”aivan vitusti” huolimatta kaikesta.

Eli lyhyesti

Dragon Age Origins = VUODEN PARAS PELI
MW 2 = VUODEN PASKIN PELI

Hyvin se MW2 tuolla 2 pompii. Pitää ehkä katsoo vähän Dragon Agen perään kun kerran vuoden peliksi pääsi.

Nousin seisomaan ja taputin, kun näin, että ehdottomasti allekirjoittaneen Vuoden 2009 peli voitti.

Dragon Age: Originsille onnea, menestystä ja pitkää ikää! Kyseessä on ehdottomasti parhaita pelejä koko viime vuosikymmenellä!

Ihan perus lista, ei mitään yllätyksiä muttei myöskään mitään ragettamisen aihetta. MW2:n suosio tosin vähän huimaa ja oksettaa, mut minkäs teet.

Ja tosiaan, Dragon Age Origins, mainio peli ja ansaittu voitto.

Muropaketin uusimmat