Vuoden 2012 paras ladattava pelisisältö: Elder Scrolls V: Skyrim – Dragonborn

23.01.2013 15:00 | Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2012 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Ja tulokset näyttävät… Tältä.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Voittajan ja muiden hyvin pärjänneiden lisäksi olemme listanneet perusteltuja ja kategoriaan soveltuvia ehdokkaita, vaikka ne eivät yltäneetkään äänimäärällisesti.

Pelikuvaukset ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta.

 

Vuoden 2012 paras ladattava pelisisältö:

  1. Elder Scrolls V: Skyrim – Dragonborn
  2. Dark Souls: Artorias of The Abyss
  3. Mass Effect 3: Leviathan

Suuri on kaunista, ainakin Domen lukijoista!

 

1. Elder Scrolls: Skyrim – Dragonborn

Lue juttu: Elder Scrolls V: Skyrim Dragonborn DLC (PC, Xbox 360)

Lue juttu: Mulkaisu: Skyrim: Dragonborn

Lue juttu: Elder Scrolls V: Skyrim (PC, PS3, Xbox 360)

Laajennuspakkauksen Dragonborn-lisänimen takana ei suinkaan ole pelin sankari-Dovahkiin vaan Miraak, Dragonborneista ensimmäinen. Roolistaan huolimatta lohikäärmeitä palvellut ja nämä myöhemmin pettänyt Miraak on ollut kadoksissa iäisyydet, mutta nyt herra on tekemässä paluutaan Tamrieliin.

Laajennuksen tapahtumat käynnistyvät kun sankari joutuu jossain pelin suuremmassa kaupungissa vieraillessaan mystisten kultistien hyökkäyksen kohteeksi. Hyökkääjien motiivien selvittäminen vie urhomme lopulta Skyrimin itäpuolella sijaitsevalle Solstheimin saarelle, jonka vanhemmat Elder Scrolls -pelaajat saattavat muistaa Morrowindin erinomaisen Bloodmoon-lisälevyn näyttämönä.

 

2. Dark Souls: Artorias of The Abyss

Ei arvosteltu Domessa.

Englanninkielinen kuvaus Dark Souls Wikistä:

Artorias of the Abyss is an expansion pack for Dark Souls, first made available as included in the PC version, Dark Souls: Prepare To Die Edition, on August 24. This content adds a sideplot to the original Dark Souls story that sends the Chosen Undead back in time to Oolacile, chronicling the legend of the Abysswalker, Knight Artorias. New Locations, Enemies and Items are available, as well as an Arena Mode for more competitive Player versus Player online play. This expansion also serves as a new Patch, changing or fixing many elements of the console versions of Dark Souls.

Lisätietoja:http://darksoulswiki.wikispaces.com/Artorias+of+the+Abyss+%28Expansion%29

 

3. Mass Effect 3: Leviathan

Lue juttuMass Effect 3: Leviathan DLC (PC, PS3, Xbox 360)

C.S.I-plagiointi ja tarina ovatkin selkeästi Leviathanin parasta antia. Tässä vaiheessa moni on vain kuitenkin jo varmasti jättänyt yksinpelin taakseen ja siihen palaaminen voi tuntua vaikealta, etenkin kun mitään selkeää jatko saagalle ei ole tulossa.

Leviathan kuitenkin tarjoaa sen verran merkittävää tietoa ME-universumista ja Reapereista, että puhtaasti tältä kantilta se on tärkeä tietopaketti jokaiselle sarjan tarinan ystävälle. Lisäksi ahkerat datamineäjät selvittivät jo aiemmin, että Leviathanin suorittaminen vaikuttaa pelin lopussa käytävään keskusteluun, tätä ei tosin keretty testaamaan.

 

Parhaan lisärin satoa keräsivät myös Battlefield 3:n eri laajennukset, erityisesti Close Quarters, Borderlands 2: Pirate Scarlett and Her Pirate’s Booty, Civilization V: Gods and Kings, The Elder Scrolls V: Skyrim – Dawnguard, Trine 2 Goblin Menace ja Trials Evolutionin lisäkkeet.

 

Vuonna 2011finalistien lista näytti tältä:

  1. Battlefield 3: Back to Karkand
  2. Fallout New Vegas: Old World Blues
  3. Deus Ex: Human Revolution – The Missing Link

 

Suosikkifailini finalisteista on...

Katso tilanne vastaamatta