Vuoden 2012 paras moninpeli: Borderlands 2

13.01.2013 14:00 | Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2012 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Ja tulokset näyttävät… Tältä.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Voittajan ja muiden hyvin pärjänneiden lisäksi olemme listanneet perusteltuja ja kategoriaan soveltuvia ehdokkaita, vaikka ne eivät yltäneetkään äänimäärällisesti.

Pelikuvaukset ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta.

Vuoden 2012 paras moninpeli:

  1. Borderlands 2
  2. DayZ
  3. Guild Wars 2 

Muista myös: Äänestä: Valitse vuoden 2012 parhaat pelit

 

1. Borderlands 2

Lue juttu: Borderlands 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Lue juttu: Mulkaisu: Borderlands 2 

Gearbox kehui ennakkoon panostaneensa tällä kertaa reippaasti PC-version kehittelyyn ja sen uskoo. Se näyttää hyvältä ja pyörii erinomaisen pehmeästi. Itse heitin kaikki detailit kaakkoon ja ruudunpäivitysnopeus oli vakaa 60.

Gearbox ansaitsee pisteitä myös siitä, että viime kerralla PC-versiota rasittaneet tekniset ratkaisut on hylätty. Borderlands 2 on puhdas Steamworks-peli. Täten esimerkiksi moninpeli tapahtuu suoraan Steamin avulla ja täten sujuu erinomaisen pehmeästi. Ennen pelin julkaisua kanssapelaajia ei toki kamalasti riittänyt, mutta se saatiin sentään testattua, että pelaaminen onnistui ongelmitta ilman tuntien porttitappelua.

 

2. DayZ

Lue juttu: Selviytymiskauhua Chernarusissa – DayZ

Lue juttu: Jättimenestys DayZ saattaa muuttua itsenäiseksi ilmaispeliksi

Lue juttu: Erämaalääkärit auttavat DayZin zombietuhon selviytyjiä

Zombien mättäminen yhteistyössä on jo pitkään ollut suosittu aihe FPS:ille. Left4Deadit ja Dead Island nyt ovat vain pintaraapaisu. Yhtään kunnollista laajemman mittakaavan versiota ei vain ole nähty, ennen kuin nyt: Arma 2 -modi DayZ uhkaa syödä kilpailijat pois laudalta. Suolineen aivoineen.

Toki vielä tässä vaiheessa alfa-vaiheessa oleva modi on monella tapaa myös raivostuttavan buginen, mutta toisaalta näin tunnelmallista peliä harvoin laahaa vastaan.

Pelaajatiedot, inventaario ja sijainti valtavalla Chernarusin kartalla tallennetaan käytössä olevasta pelipalvelimesta riippumattomalle keskusserverille, joten liittyipä mille palvelimelle hyvänsä, pääsee jatkamaan siitä mihin viimeksi jäi, eli yksittäisen pelipalvelimen kaatuminen ei haittaa. Kolikon kääntöpuolena kun kuolee, saa aloittaa taas paljaalta pöydältä tuntemattomasta paikasta pelkän pistoolin ja muutaman soihdun kera ilman kompassia tai karttaa. Tärkeitä elintarvikkeita ja vielä tärkeämpiä ampumatarvikkeita kun pitää etsiä rakennuksista.

 

3. Guild Wars 2

Lue juttu: Mulkaisu: Guild Wars 2

Lue juttu: Guild Wars 2 -matkapäiväkirja – osa 1: Päästäkää sisään!

Lue juttu: Guild Wars 2 -matkapäiväkirja – osa 2: Taistelun huumaa

Lue juttu: Guild Wars 2 -matkapäiväkirja – osa 3: Kehitys kehittyy

Lue juttu: Guild Wars 2 (PC)

Totaalisena pesäerona Guild Wars 2 antaa tuhansien ja taas tuhansien pelaajien puuhailla keskenään yhteisessä maailmassa, joskin PvP on yhä rajoittunut PvP-areenoille ja serverien väliseen world vs world vs world –mättöön, joista lisää myöhemmin. Ratkaisu on erinomaisen toimiva, sillä eri lähtökohdistaan ja roduistaan huolimatta näin koko serveri puhaltaa yhteen hiileen.

Pelaajien välisiä skismoja on karsittu myös sillä, että mitään ei ole tehty keinotekoisen harvinaiseksi. Hirviön taposta saa kokemusta ja questikredittiä jokainen sitä lyönyt, ei vain ensiksi paikalle ehtinyt. Puskasta löytyvän malmin voi louhia putkeen vaikka jokainen serverin pelaaja, sillä ne ovat jokaiselle uniikkeja ja niin edelleen.

 

Tuhteja ääniisaaliita vuoden parhaan moninpelin tittelistä napsivat myös Battlefield 3, Call of Duty:

Black Ops 2, Chivalry: Medieval Warfare, Civilization V, Counter-Strike: Global Offensive, Diablo III, Dota 2, EVE Online, Halo 4, Mass Effect 3, Medal of Honor: Warfighter, Natural Selection 2, NHL 13, Planetside 2 ja Tribes: Ascend.

 

Vuonna 2011 finalistien lista näytti tältä:

  1. Battlefield 3
  2. World of Tanks
  3. Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad

 

Oma suosikkini finalisteista on...

Katso tilanne vastaamatta