Vuoden 2012 paras pelihahmo: Vaas Montenegro (Far Cry 3)

18.01.2013 13:00 | Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2012 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Ja miltäs vuoden pelihahmojen lista näyttääkään?

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Voittajan ja muiden hyvin pärjänneiden lisäksi olemme listanneet perusteltuja ja kategoriaan soveltuvia ehdokkaita, vaikka ne eivät yltäneetkään äänimäärällisesti.

Pelikuvaukset ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta.

Vuoden 2012 paras pelihahmo:

  1. Vaas Montenegro (Far Cry 3)
  2. Connor Kenway Ratonhnhaké:ton (Assassin´s Creed III)
  3. Corvo Attano (Dishonored)

Vaas. Tämä tyyppi jäi mieleen jo Far  Cry 3:n ennakkohypestä. Äijän karuus vain korostui pelin myötä. Ehkäpä Vaasin jäätävän persoonallinen, äänekäs ja väliin jopa filosofinen olemus oli yksi syy sillekin, että Far Cry 3 nousi toiselle sijalle vuoden parasta pelikässäriä äänestettäessä.

 

1. Vaas Montenegro (Far Cry 3)

Lue juttu: Mulkaisu: Far Cry 3

Lue juttu: Far Cry 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Seikkailu jää kavereiden pelastusretkeksi karismaattisten (siis sen oman kaveripiirisi ulkopuolella) ja hyvin näyteltyjen pahisten asuttamalla saarella. Välillä naukkaillaan sieniä ja käydään tripillä, kun toisinaan ihmetellään että mitäs magiaa tämä Rihannaa muistuttava kapinallisten kuningatar harrastaa, kun hänen tatuointiliikkeensä musteet ilmestyvät käteeni tärkeiden tapahtumien aattona kuin teleportattuna.

 

2. Connor Kenway Ratonhnhaké:ton (Assassin´s Creed III)

Lue juttu: Assassin’s Creed III (PC, PS3, Xbox 360)

Mohikaanin ja englantilaisen risteytyksenä Connor on kuin pelin tapahtumien ruumiillistuma: sivistyksen laajentuessa itärannikolta kohti Amerikan sisämaita paikalliset joutuvat etsimään tasapainoa uuden maailman ja muinaisen luonnon välillä. Oikeastihan toki tasapaino löytyi niin, että uusi jyräsi niin sanotusti sentteri pystyssä vanhan alleen, mutta Connor ei ole suosiolla hylkäämässä omia perinteitään ja heimoaan.

 

3. Corvo Attano (Dishonored)

Lue juttu: Mulkaisu: Dishonored

Lue juttu: Dishonored (PC, PS3, Xbox 360)

Kuningattaren tärkeimpänä henkivartijana, Lord Protectorina toimiva Corvo Attano palaa pitkältä diplomaattiressulta suoraan keskelle kuningattaren salamurhaa. Sopivasti hyökkäyksen tielle jäänyt Attano näyttää tekoon syylliseltä, ja luvassa on luonnollisesti sekä kidutusta että julkinen teloitus.

Tai sitten ei. Corvo pakenee vankiselliin lähetetyn ”ystävän” lahjan avulla, ja näin alkaa pakomatka kohti oletettuja liittolaisia. Syrjäisessä pubissa majaansa pitävät lojalistit ovatkin Corvolle herkullinen väylä kunnian palauttamiseen ja pettureille kostamiseen.

 

Vahvoja ehdokkaita vuoden pelihahmoiksi olivat myös Blake Dexter (Hitman Absolution), Clementine (The Walking Dead), Commander Shepard (Mass Effect), Handsome Jack (Borderlands 2), Jason Brody (Far Cry 3), Lee Everet (The Walking Dead), Master Chief (Halo) ja Tiny Tina (Borderlands 2).

 

Vuonna 2011 finalistien lista näytti tältä:

  1. Dovakhiin, The Dragonborn (Elder Scrolls V: Skyrim)
  2. Nathan Drake (Uncharted 3)
  3. Geralt of Rivia (Witcher 2)

 

Suosikkifailini finalisteista on...

Katso tilanne vastaamatta