Uusimmat

Vuoden 2013 paras ladattava pelisisältö: Borderlands 2: Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep

21.01.2014 19:00 Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2013 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden parhaaksi DLC:ksi lukijat valitsivat Borderlands 2: Tiny Tina’s Assault on Dragon Keepin.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Voittajan ja muiden hyvin pärjänneiden lisäksi olemme listanneet perusteltuja ja kategoriaan soveltuvia ehdokkaita, vaikka ne eivät yltäneetkään äänimäärällisesti.

Pelikuvaukset ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta.

Vuoden 2013 paras ladattava pelisisältö: Borderlands 2: Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep

  1. Borderlands 2: Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep
  2. BioShock Infinite : Burial at Sea – Episode 1               
  3. Mass Effect 3: Citadel

Liekeistä tykkäävä sosiopaattiteini Tiny Tina valloitti badassit. Katso kuvat!

 

Äänestäjien kommentteja:

  • Mukavaa vaihtelua peruspeliin hyvällä huumorilla. -Juha
  • Loistava dlc. Tuo paljon lisää pelattavaa bl2:een. -jokuoja
  • Loistavaan peliin huikea, pelin teemaan sopiva lisäosa. -Jyri

Muista myös: Äänestä: Valitse vuoden 2013 parhaat pelit

 

1. Borderlands 2: Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep

Lue juttu: Borderlands 2: Tiny Tina’s Assault on Dragon’s Keep DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Borderlands 2:n mahdollisesti viimeiseksi jäävä DLC-paketti Tiny Tina’s Assault Dragon’s Keep on varsin poikkeuksellinen päätösosa. Se ei tarjoile perinteisen epilogin tapaan Pandoran viimeisiä tutkimattomia erämaita tai Vault-metsästäjiä. Sen sijaan ylitsevuotava huumori, messevät varusteet ja asenne varmistavat kuitenkin sen, että mikäli Borderlands 2 loppuu nyt, se loppuu tyylillä.

Jotain luvassa olevasta meiningistä kertonee laajennuksen asetelma: Borderlands 1:n sankarikaarti on kokoontunut pelaamaan pyromaanisen sosiapaattiteini Tiny Tinan johdolla uutta Bunkers & Badasses -roolipeliä, joka vissiin on viittaus johonkin oikeaan roolipeliin. Roolipeli tarvitsee hahmoja, ja näiden virkaa toimittavat arvon Borderlands 2 -pelaajat.

Tiny Tina’s Assault on Dragon’s Keepin huumorin ytimessä on Tiny Tinan selkeä kyvyttömyys pelinjohtajana, sekä tämän reaktiot muiden pelaajien esittämään kritiikkiin. Hyvä esimerkki löytyy heti pelin alusta: sankarit saapuvat seesteiseen, aurinkoiseen satamaan jonka nimi on ”Unassuming Docks of Little Importance”. Joku pelaajista kommentoi miljöön olevan niin sanotusti perseestä, jolloin impulsiivinen Tina muuttaa alueen luurankoja kuhisevaksi synkäksi helvetiksi. Jonka pomona on luuranko nimeltä ”Mr. Boney Pants Guy”.

 

2. BioShock Infinite : Burial at Sea – Episode 1               

Lue juttu: Bioshock Infinite: Burial at Sea Episode 1 DLC (PC, PS3, Xbox 360) 

Vain tunteja ennen Rapturen romahdusta Bookerin toimistoon saapuu tuttu vieras, Bioshock Infiniten keskipisteessä pyörinyt Elizabeth. Mutta ei se sama viaton Disney-prinsessa, jota Booker viimeksi lähetettiin pelastamaan, vaan noir-henkiseen tarinaan sopiva femme fatale. Elizabethillä on Bookerille hyvin kiinnostava tehtävä: hän haluaa, että Booker etsii käsiinsä ja pelastaa kadonneen pikkutytön, Sallyn. Tuntuu siltä kuin tehtävällä olisi jotain henkilökohtaista merkitystä myös Bookerille, mutta mitä? Ja miksi Elizabeth on hänestä kiinnostunut?

Näin herkullisista asetelmista se vedenalainen seikkailumme sitten pyörähtää käyntiin. Koska Rapture on vielä ainakin DLC:n alussa ihan ihmisten asuttama kaupunki, eikä vedenalainen helvetti (poliittisista näkemyksistään johtuen itse kukin voi olla tästä eri mieltä), mukana on sitä Bioshock Infinitestä tuttua tutkimusmatkailua, ihmettelyä ja tirkistelyä. Ja se on vielä kiehtovampaa kuin viimeksi, sillä niin hieno paikka kuin Columbia olikin, Rapture on vielä hienompi.

 

Muita ehdotettujen lisärien ehdotusperusteluja:

BioShock Infinite : Burial at Sea – Episode 1: Matka takaisin Raptureen oli uskomattoman kaunis ja maailma oli mahtavan elävä. Pientä kauhua tuli myös takaisin peliin. -Karri

Sword of the Stars: The Pit: 5e lisäsisällöstä, joka suunnilleen tuplasi loistavan kantapelin tarjonnan. Alussa oli vähän ongelmia balancen kanssa ja muutama bugi, mutta asiat korjautuivat lukuisilla pathceillä parissa viikossa. Kerberos jopa teki lisää sisältöä Mind Games dlc:hen ja jopa alkuperäiseen Pit! Ei voi muuta kuin ihmetellä että kuinka ihmiset viitsivät maksaa map packeista ja season passeista maltaita kun pienellä rahalla voi saada uskomattoman paljon sisältöä hyvissä indiepeleissä. –Separi

Civilization V – Brave New World: Äärimmäisen mallikas DLC, joka laajentaa emopeliä runsaasti ja erinomaiseen suuntaan. Kyseisen DLC:n jälkeen on tullut hakattua civ 5:sta toista sataa tuntia lisää. –Olli

BioShock Infinite : Burial at Sea – Episode 1: Antaumuksella tehty ja varsinkin yksinpelisisältöä tarjoava DLC. Tälläinen on paljon arvokkaampaa kuin moninpelien lisäkentät. Tämä onnistui lisäksi avartamaan pelisarjan historiaa. Loistotyötä. -Ville

 

Lisää aiheesta

Domen toimituksen valinnat 2013, osa 1: Huolestuttavin trendi, pahin PR-katastrofi, suurin pettymys…

Domen toimituksen valinnat 2013, osa 2: Paras pahis, innostavin Kickstarter, iloisin yllätys…

Vuoden pelit 2013: vuoden kolmanneksi paras peli

Vuoden pelit 2013: toiseksi paras peli

Vuoden pelit 2013: vuoden paras peli