Uusimmat

Vuoden 2014 paras ladattava peli: Valiant Hearts: The Great War

20.01.2015 21:00 Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2014 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2014 parhaaksi ladattavat peliksi lukijat valitsivat Ubisoftin Valiant Hearts: The Great Warin.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Voittajan ja muiden hyvin pärjänneiden lisäksi olemme listanneet perusteltuja ja kategoriaan soveltuvia ehdokkaita, vaikka ne eivät yltäneetkään äänimäärällisesti.

Pelikuvaukset ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta.

 

Vuoden 2014 paras ladattava peli: Valiant Hearts: The Great War

Valittu perustelu:

Poikkeuksellinen näkökulma sotaan, joka oli yksi tunteisiin vetoavimmista peleistä tänä vuonna. Peli kertoo myös itse ensimmäisestä maailmansodasta opettavaisesti. On harvinaista, että ylipäätään peleissä kerrotaan faktatietoja oikean elämäntapahtumista, varsinkaan näin laajamittaisesti. Valiant Hearts nousi omiin suosikkipeleihin kautta aikojen, eikä syyttä. Sympaattinen graafinen tyyli, upeasti kerrottu tarina, loistavat musiikit ja poskipäitä pitkin valuneet kyyneleet kertonevat kaiken oleellisen.

– MetazoanCookie

1.Valiant Hearts: The Great War

Valiant Hearts on sellainen peli, jota en olisi uskonut näkeväni. En ainoastaan sen takia, että se uhmaa niin totaalisesti pelimaailman vallitsevia genrejä, vaan koska en oikeastaan edes osannut kuvitella sen mahdollista olemassaoloa. Ettäkö Ubisoft, kylmän laskelmoivana pidetty firma, julkaisee intiimin ja koskettavan tarinan sodasta, joka näyttää ja tuntuu ranskalaiselta piirroselokuvalta? Kuten sanoin, enpä olisi osannut edes aavistella.

Lue juttu:Valiant Hearts (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) 

Lue juttu:Mulkaisu: Valiant Hearts: The Great War 

Lue juttu:Valiant Hearts –ensikosketus – seikkailu ensimmäisen maailmansodan juoksuhaudoissa 

 

Loppusuoralle ylsivät myös mm.: This War of Mine, Gauntlet, Goat Simulator, Hearthstone, Shovel Knight ja The Walking Dead Season 2.

 

Lukijoiden  valikoituja perusteluja ehdotuksilleen:

Gauntlet / RaivokasMagma:

Gauntlet pelisarjana on ollut minulle hieman outo tapaus. En ole koskaan niitä klassisia tekeleitä pelannut, mutta samalla olen tiedostanut, että sarjalla on oma paikkansa pelien historiassa. Kun kuulin, että Arrowhead Studios, Magickan tekijät, olivat kehittelemässä uudelleenlämmittelyä uudelle sukupolvelle, olin kiinnostunut, samalla muistaen Magickan ongelmat. Kun alennuksesta tuli vihdoin hankittua neljän kopion paketti ja kokeiltua kavereiden kanssa, niin olin positiivisesti yllättynyt. Kontrollit olivat sopivat, ei liian tönkköä tai löysää ja olivat suunnilleen tasavertaiset kapulan ja hiiri+näppis-kombon kanssa.

Olin yllättynyt myös nettikoodista. Vaikka yhdellä pelaajalla oli heikompi netti muilla, ei paljoa haitannut. Graafisesti peli ei ole mitenkään huikea, mutta polygonien määrä korvaantuu tyylillä. Hahmojen suunnittelut ovat positiivista vaihtelua nykypäivänä vellovasta fantasia arkkityypeistä. Naishahmot eivät ole mitenkään kauniita tissihirmuja ja pukeutuvat asiallisesti. Mieshahmot eivät ole myöskään mitään adoniksia. Esimerkiksi haltija ei ole mitenkään sirorakenteinen, vaan hieman pölvästi sänkileualla. Gauntletissa riittää haastetta sopivissa määrin. Paikoitellen tukkaharmaantuu, mutta sopivissa sävyvaihteluissa. Toki peli ei ole täydellinen. Hahmojen välinen tasapaino on hieman vinksallaan ja kehitystahti on hieman liian hidas, mutta se ei ole estänyt minua nauttimasta pelistä. Gauntlet, ei täydellinen, mutta yllättävän hyvin tehty ladattava peli.

 

Lisää aiheesta:

Näin valitsitte vuonna 2013: