TOP 10: Nämä ovat parhaat vuoden 2018 aikana julkaistut pelit

08.07.2018 12:05 | Muropaketin toimitus

Vuonna 2018 on ilmestynyt valtava määrä hyvää pelattavaa. Kokosimme yhteen Muropaketin arvioissa parhaimmin pärjänneet pelit.

Heinäkuu on alkanut, ja vuoden 2018 ensimmäinen puolisko on takana. Tämä onkin erinomainen aika luoda katsaus parhaisiin tänä vuonna ilmestyneisiin peleihin. Kymmenen loistavimman pelin lista on koottu Muropaketin arvioista, ja kunkin arvion pääset lukemaan otsikkoa klikkaamalla.

1) God of War on kaiken hehkutuksen arvoinen – upea seikkailu ansaitsee täydet pisteet

”God of War -sarja saapuu nykyiselle konsolisukupolvelle viimeiseen asti hiottuna toimintapelinä, joka tekee vaikutuksen joka ikisellä osa-alueella. Näyttävä seikkailu tarjoaa erinomaisen tarinan, upeat grafiikat ja kylliksi viihdyttävää pelattavaa.”

2) Street Fighter 30th Anniversary Collection – viiden tähden toimintaa ja herkullista nostalgiaa

”Sisältönsä puolesta Street Fighter 30th Anniversary Collectionia on hyvin vaikea lähteä moittimaan. Kaiken kaikkiaan sitä voisikin pitää onnistuneena, sarjan kaksiulotteisen kulta-ajan yksiin kansiin nitovana pakettina, jota voisi pitää melkeinpä pakko-ostoksena jokaiselle sarjan parissa varttuneelle.”

3) Myös vuoden 2018 Shadow of the Colossus on viiden tähden mestariteos

”Moderni klassikkopeli Shadow of the Colossus on myös PlayStation 4:llä vertaansa vailla oleva taideteos. Valitettavasti myös pelin muutamat tekniset kömpelyydet ovat säilyneet uudelle sukupolvelle. Ne eivät kuitenkaan anna syytä olla myöntämättä pelille täyttä arvosanaa.”

4) Nintendo Switchille julkaistut Bayonetta-pelit ovat täydellistä Hack And Slash -viihdettä

”Toiminta hipoo täydellisyyttä, hahmot ovat kiinnostavia, eikä ajan hammas ole purrut pahasti varsinkaan Bayonetta 2: n graafiseen ilmeeseen. Erityiskiitosta saa myös pelin erinomainen äänimaailma. Pelin tyyliin sopivaksi sovitettu jazzklassikko ”Fly Me to the Moon” jää soimaan vielä kuukausiksi päähän lopputekstien rullattua. Pelejä voi melko varauksetta suositella myös kaikille niille Switchin omistajille, joille genre ei ole entuudestaan tuttu.”

5) Hellblade: Senua’s Sacrifice on PlayStation 4:lla mestariteos – Xbox One -versio jättää toivomisen varaa

”Ensikosketus Hellbladeen on järisyttävä. Sen maailma on armoton, tarinankerronta intensiivistä ja taistelut hengästyttäviä. Tarina ei myöskään tarjoa paljon helpotuksen hetkiä ja positiivisia sävyjä annostellaan erittäin säästeliäästi.”

6) Sega Mega Drive Classics on lähes täydellinen kokoelma klassikkopelejä – vain yksi asia jäi harmittamaan

”Kokonaisuus antaa kuitenkin paljon anteeksi, sillä muutamasta puuttuvasta palasestaan huolimatta Sega Mega Drive Classics on kuitenkin erinomaisesti hiottu, vanhan koulukunnan pelaajat mielessä toteutettu paketti, joka tarjoaa helpon ja ainutlaatuisen tavan kokea monet konsolin klassikoista nykyajan mukavuuksilla.”

7) Dark Souls Remastered on silkkaa herkkua – selvästi nykykonsoleiden nautinnollisin Dark Souls -peli

”Remasterointien alati kasvavaan kerhoon saapuu From Softwaren kulttiklassikko Dark Souls. Kuoleminen konsoleilla ei olekaan ollut koskaan näin nautinnollista, sillä nyt ruudulle lävähtävää You Died -tekstiä voi tapittaa sulavan 60 ruudun kuvataajuudella. Ah, yksi tekosyy vähemmän.”

8) Street Fighter V: Arcade Edition nostaa tappelupelin aivan uudelle tasolle

”Alkujaan helmikuussa 2016 ilmestynyt Street Fighter V ei ollut kokonaisuutena aivan sitä, mitä loistavan Street Fighter IV:n jälkeen saattoi odottaa, sillä tekele kärsi julkaisussaan erityisesti lukuisista verkkopuolta vaivanneista ongelmista sekä yksinpelattavan sisällön puutteesta. Street Fighter V: Arcade Edition paikkailee mätkintäkokemusta sieltä sun täältä ja pyrkii lisäämään jotain jokaiselle.”

9) Yakuza 6: Song of Life on melkein viiden tähden jatko-osa

”Yakuza 6 tarjoaa varmasti vastinetta rahalle todella runsaalla sisällöllään. Lisäksi se on erittäin pätevä jatko-osa sarjan vanhoille ystäville. Jos pitkät välianimaatiot ja kerrontapainotteinen pelaaminen eivät vetoa, ei tämäkään sarjan osa tule muuttamaan kenenkään mieltä tässä suhteessa. Täydellisestä viidestä tähdestä Yakuza 6:n erottaa taisteluiden yksitoikkoisuus ja grafiikan paikoin hieman heikko taso.”

10) Into the Breach on hauskaa mechamäiskettä, jota voi pelata läppärilläkin ilman ongelmia

”Kokonaisuudessaan hyvin koukuttavasta ja vain 12,69 euroa maksavasta Into the Breachista on vaikea löytää pahaa sanottavaa. Roguelite-genre ei välttämättä miellytä kaikkia, mutta varsinkin sen sekä strategiapelien ystäville ihmiskunnan ja Vekien välinen taistelu on täysi napakymppi.”