War Thunder – lukijoiden suosikkilentokoneet ja –tankit

29.07.2015 15:00 Jukka O. Kauppinen

Pyöräytimme alkukesästä War Thunder –kilpailun, jonka palkintoina Gaijin Entertainment jakoi viidelle onnekkaalle pelaajalle kasan pelinsisäistä valuuttaa, Golden Eaglesejä. Kilpailussa kysyttiin pelaajien suosikkipanssareita ja –lentokoneita – ja tältähän se Domen nettisotijoiden lista näyttää:

 

Suosikkipanssarivaunut

 

Jenkkien M6A1 – sitä ei vain saa hengiltä. Kerran sytyin tuleen ja palamisen aikana tuhosin vastustajan joukkueelta 3 panssarivaunua (Tiger H1, KV-2 ja PzKpfw III Ausf M) ja matsikin vielä loppui ennen kuin miehistöni kuoli.

KV-2 – mikä voikaan olla tätä pelottavampi taistelukentällä.

 

Pz.Kpfw. IV Ausf. F2 – KwK40 L43 on yllättävän tehokas tier 2 ja yllättävän ketterä

KV-2 – 152mm howaiseri jysäyttää kuin Ron Jeremyn leka pornossa.

T-34-85(D-5T) – koska hyvä tykki ja kohtuu nokkela keskiraskas tankki. Ja koska T-34.

M24 – Nopea, pieni, kevyt, tappava. Nautin suuresti vihollisen selustaan iskemisestä ja tuollahan se käy näppärästi. M18 Hellcat on WoTissa pelatuin vehje ja sitä se varmaan tulee olemaan WT:ssäkin :)

Tiger – Jäykkä mutta jylhä kissa.

Ferdinand – sopii omaan pelityyliini loistavasti.

Pz.IV G – ehkä sen takia koska esteettisesti sakemannien panssarivaunut miellyttävät ja pelissä muutenkin pelailen sakemanneilla enemmän kuin muilla. Läpäisykyky kohtuullinen omaan pelityyliini, T-34 verrattuna pikkuisen hidas mutta ehkä etanapelaajalle sopiva (sniper-tyyliselle).

KV-2 – 152mm tykillä kun osuu ja uppoaa niin on hymy korvissa asti.

 

 

Tällä hetkellä M4A2(76) W Sherman – Ikoninen tankki ja sama vehje mikä oli Fury-leffassa, joka innoitti ylipäätään pelaamaan amerikkalaisilla tankeilla pelissä.

Tiger H1 ( ja muut tigerit) – Tarviiko tätä edes perustella? Lyhyesti: keulapanssari yhdistettynä vahvaan tykkiin :D

Suosikkitankkini on Kliment Voroshilov 2 eli Kv-2. Vaunun 152 mm tykki pitää

huolen ettei kukaan selviä osumistaan.

BT-5 – sillä pöönää nyyppiä

Tiger I – Aika kliseinen vastaus mutta kyllähän se tiikeri on ollut lempitankki siitä lähtien, kun vuosia sitten sain Revellin Tiger I E Late pienoismallisarjan koottavaksi.

BT-5 – koska se on nopea ja siinä on hyvä tykki, sillä on mukava kiertää vihollisen selustaan.

Stug III – I didn’t choose stug lige, stug life chose me.

 

Panther A – nopea, ketterä ja tappava! Rankaisee myös satunnaista IS-2:sta

USA Patton – 90mm on vain niin mahdoton. Muut pelaajat eivät aina tiedä mihin patton aina pystyy ;)

Tiger II 10,5cm kanuunalla on aina ilo ajaa. Tehokkaan moottorinsa ansiosta se on raskaaksi tankiksi varsin ketterä ja tykissä riittää potkua one-shottaamaan useimmat vastustajat. Saksalaisten pitkä 88-millinen tykki tuntuu siihen verrattuna nallipyssyltä. Ikävä kyllä tankki joutuu usein ylivoimaisia BR 8,0 tankkeja vastaan, jolloin erästä on parempi lähteä pois ennen sen alkamistakaan. Toivottavasti suosikkitankkini siirretään joku päivä oikeaan koloon matchmakerissa.

Tiger – koska tykkään itken verta joka kerta kun kuolen siinä.

Suosikkitankkini on yksinkertaisesti M4 Sherman. Yksi ikonisimmista tankeista ehkä mitä maa päällä kantaa. Vaikka ensimmäisessä M4:ssä ei ole kovin hyvä tykki, heikko sivupanssari ja erittäin korkea profiili, rakastan vaunua silti. Oman tasoisissa peleissä Shermanin etupanssari on jopa yllättävän tehokas, ja somalla lyhyellä putkella saa oikein käytettynä suurta tuhoa aikaan. Lisäksi M4 Sherman tuo suuria muistoja mieleen Men of Warista, josta vaunu on hintaansa nähden aikamoinen peli!

JgdPz38(t) – Matala ja odottamattoman kestävä. Kuin sammakko, joka pomppii kentällä, iskien sieltä mistä vastustajan kirotut T-34 ei odota. Satuttaa myös sopivasti Neuvostoliiton raskaampia panssarivaunuja hyvin. Yllättävän tehokas laite, jonka hidas nopeus & ketteryys ei hidasta sen tuhovoimaa ollenkaan liikaa.

KV-2 – BOOM, tappo, BOOM, tappo, BOOM, tappo

KV-2. Pelaan pääasiassa Saksalaisilla ja KV-2 on muodostunut pienimuotoiseksi painajaiseksi vastapuolella. Suosikkitankiksi sen nimesin, koska mistään muusta ei ole tähän mennessä tullut yhtä hyvä mieli tuhota. Kilometrin päästä kyljestä kun saa losautettua sisään, kotipanssarikuski hihkuu riemusta näyttönsä ääressä.

Vaikea valinta Ostwindin, F2 ja Tiger E väliltä. Ostwind tuhoaa medium-tankit ainakin jos pääsee lähelle T4 asti, F2 pystyy vielä Tigerin tappamaan ja Tiger on vaan jumalattoman isolla tykillä varustettu rautamöhkäle.

Flakpanzer I – mikä on mukavampaa kuin kiusata vaunumiehiä sekä ilmamaaleja.

 

KV-2 – sillä se aiheuttaa vastustajissa mukavan ”crap” reaktion kun tämä möhkäle lyllertää talon takaa näkyviin. Myös tankin koominen design jaksaa naurattaa.

T-44 – Lähellä oman armeijan kalustoa. Samaa sarjaa siis.

 

 

Suosikkilentokoneet

 

Beaufighter Mk 21. Pienet aseet eivät siihen tehoa ja isot eivät osu

P-39Q-5 Airacobralla on vain mukavaa hyökätä vihollisten pilvissä pakoileviin pommikoneisiin.

SpitfireMk. V – Tällä hetkellä paras ja toimivin kone ilmataisteluun, minkä minun levelillä saa.

YAK-9K – 45mm tykillä tiputtaa muut yhellä laakilla.

Realismiautistina hyväksyn vain SB-2:n jonka opetteluun ei valitettavasti ole tällä hetkellä aikaa joten suosikkikonetta ei ole päässyt syntymään.

FW 190 A-4 – Kyseisen lentomallinnus paras ja tuliteho perskeleen kova.

BF 109 G-2 tietysti. Sillähän puolustettiin Suomeakin.

Japanilainen torpedovenetyyppinen H6K4 koska pidän asioiden pommittelusta + paljon turretteja.

DO 217 E-2 pommikuorman ja lento-ominaisuuksien takia. Miellyttävä kone minun pelityylille.

Ju 87 B-2  – Eka Stuka sireeniensä kanssa aiheuttaa pelkoa ja sekasortoa vihollisten tankeille ja pommit avaa alkutason peltipurkkitankit nätisti.

Spitfiret, koska luin junnuna Korkeajännityksiä ja niistä jäi ilmataistelupätkät mieleen joissa Spitfiret näytti mahtavilta.

 

A6M3 – Koska ylivoimaisen ketteryyden ansiosta takaahyökkäävä vihollinen on nopean kaarron jälkeen tähtäimessä ja yrittää epätoivoisesti päästä karkuun siinä onnistumatta :P

Bf 109-K4 – Lähes nopein propelli kone ja ampuu todella kovaa.

Il-2 Sturmovik – Raskas ku paska ja yhtä tappava.

Bf-109 F-4 – Siinäpä kone jossa on vain kaikki kohdallaan. Löytyy niin vauhtia kuin ketteryyttäkin. Ja se nokan 20 millinen tekee mukavaa jälkeä, se vaan vaatii tarkkaa tähtäämistä :)

IL-2 – sillä tuhoaa ilma- ja maakohteet todella mukavasti tykeillä ja pommeilla.

FW-190 A1 – Ketterä, tulivoimainen ja aliarvostettu rating.

P-51D – koska legendaarista.

Japanin G8N1 – se on vaan niin uskomaton taistelutähti realistic battleissä.

 

Valinta on vaikea, mutta Tempest II kiilaa tällä hetkellä mielessäni kärkeen. Sulavalinjainen kone on kaunis katsella kolmannesta persoonasta lentäessä ja se sopii erinomaisesti pelityyliini. Se kiipeää hyvin ja syöksyy suihkukonekuskitkin yllättäen jakamaan ennenaikaisia lyijymyrkytyksiä neljällä 20-millisellä automaattikanuunallaan.

Bf-110, koska se yllättää. Vaihtoehtoisesti P-47-28 realistic ground battleissa, koska siinä on hyvät aseistukset, vaikka se ei olekaan ketterä.

Focke Wulf – koska butcher bird on lempinimensä veroinen.

Valinta on tiukka Me-163 ja Fw-190 A5/U2 välillä. Rakastan Me-163(lentävä muna) ihan silkan rakettimoottorin tuoman nopeuden takia. Juurikaan mikään muu kone ei pysty munaa voittamaan kiipeämisessä. Toisaalta Fw-190 A5/U2 on taas hieman perinteisempi potkurikone, jolla pääsee kunnon verisiin koiratappeluihin. Rakastan konetta yksinkertaisesti sen ylivoimaisten ominaisuuksien takia: Yksi parhaimmista aseistuksista koko pelissä(varsinkin kun lisää 4 x 20mm gunpodia siipien alle), erittäin tehokas moottori muihin saman tason koneisiin ja zoom-n-boom koneeksi erittäin ketterä. Voisin siis sanoa, että suosikkilentokoneeni on FW-190 A5/U2.

 

Bf-109 G-2 – Ei ole Mersua voittanutta. Jos haluaa pelata easymodella valitsee puukseen neukut tai britit mutta saksan puuta on osattava pelata. Tästä tuli itselle luottokampe brittien ja neukkujen pudottamiseen.

P-47D-28 Thunderbolt(Saksan lipun alla). – Loistava ”Zoom & Boom” hävittäjä. Kantaa hyvän määrän ammuksia ja tulivoimaa, samoin kestävyyttä, häviten käännöksissä muille. Mutta auta armias jos pääset ylhäältä lentämään ja yllättämään minkä tahansa lentokoneen… Se repii kaiken B-17 lähtien aina liittoutuneiden sotakoneisiin kaiken kappaleiksi. – Mersu tekee periaatteessa kaiken paremmin, mutta se syöksynopeus… Se syöksynopeus!

Boomerang Mk 1, koska kohtalaisen ketterä ja omaa tarpeeksi tulivoimaa pudottamaan oikeastaan minkä tahansa koneen kunhan oikein osuu. T1 yksilöistä mukavin tosin on G.50 series 2 koska on myös ketterä ja omaa sentään 12.7mm jolla saa jotain aikaiseksi.

Bf 109 F-4 – K/D +20/1. Korkealta ja kovaa, kiipeä ja karkuun, rope a dope -> kill.

Spitfire Mk. Vc – 4 tykkiä tekee rumaa jälkeä niin maakohteisiin kuin lentovekottimiin

Tempest MK.V – kallis kone ja pitkän aikaa kestää kehittää mutta kun uudet offensive beltit saa niin alkaa koneet putoileen!

Kikka! Koska on aika ottaa käyttöön Kikka Kolmonen.

 

War Thunder

Tekijä: Gaijin Entertainment

Julkaisija: Gaijin Entertainment

Saatavilla: Linux, Mac, PlayStation 4, PC

Pelin kotisivu: http://warthunder.com

Jukka O. Kauppinen

 

 

 

Istun kotoisan Bf 109:n hytissä, syöksyen kohti alempana lentävää brittipommittajaa. Siirrän sormeni liipaisimelle ja otan hieman ennakkoa. Ennen kuin ennätän lähettää brittisiat kadotukseen, tunnen miten koneeni ottaa osumaa. Valojuovat lentävät ohitseni. Reaktioni ovat liian hitaat ja näen miten siipeni repeää irti Hispano-tykkien voimasta. Takana lentänyt Spitfire veti pidemmän korren.

Maan tasalla ohjastan uljasta T-34-panssarivaunuani metsän läpi. 600 metrin päässä on yksinäinen Panzer, joka saa kylkeensä tuntuvan pusun panssarikranaatistani. Hymähtelen iloisesti katsellessani miten Panzer leviää kuin ankanpaska ympäri metsää. Iloni jää lyhyeksi, kun näen vasemmalla toisen vihollistankin vyörymässä minua kohti. Ammun sitä kerran mutta kranaatti kimpoaa Tiikerin paksusta etupanssarista. Yksi Tiikerin 88-millinen karjaisu riittää ammusvarastoni räjäyttämiseen. Sotaretketkeni päättyi tähän.

Tämä on War Thunder.

War Thunder (Linux, Mac, PS4, PC) 

Free-to-play on tämän päivän suuri muotisana pelirintamalla. Ja se ujuttautuu hiljalleen yllättäviinkin suuntiin. Pelit, joita olisi myyty vielä viisi vuotta sitten boksina kaupan hyllyltä 49 euron hintaan voi nyt ladata ilmaiseksi netistä. F2p leviää hämmentävällä vauhdilla roolipeleihin, räiskintöihin, strategioihin ja jopa sukellusvenesimulaattoreihin! Ja lentosimuihin.

War Thunder vs World of Warplanes – f2p-lentosimujen sota