UUSIMMAT

Wii U:sta kuoriutui erinomainen pelikone!

20.12.2014 00:01 Kalle Lounela

Joululaulut raikaavat ja jopa lunta on maassa. Joulupukilla on jo kiirus hankkia uutta verta pelihyllyä täyttämään. Meillä on tähän äärimmäisen kulutusjuhlan kuumimpaan kysymykseen vastaus: Wii U ja kasa loistokkaita yksinoikeuksia.

Toim. huom. Juttua ei ole sponsoroitu. Näkemykset ovat domelaisten omia mielipiteitä ja huonoa huumoria riittää aika monen poron edestä.

Nintendon 30.11.2014 kaksi vuotta täyttänyt kotikonsoli sai aika karun vastaanoton aikoinaan. Ostajia ei ollut ja kolmannen osapuolen tekijät eivät pitäneet lupauksia tuestaan. 125 vuotias peli- ja leluyritys on kumminkin ollut aina taistelija. Viimeisin riemuvoitto oli käsikonsoli 3DS:n suosion kääntäminen huimaan nousuun ja nyt Wii U yrittää samaa kikkavitosta.

Myyntiluvut eivät vielä ole hirveästi parantuneet, mutta pelivalikoima onkii jatkuvasti uusia ostajia. Loistavia yksinoikeuksia on vaikka muille jakaa, ja vanhat pierut saavat NES- ja SNES-nostalgiapiikkinsä helposti latauskauppa eShopista. Jos menneiden aikojen pelit pelattiin uusiksi jo Wiin latauskaupan kautta, niin Wii U:n aikakaudella katalogia on vahvistettu myös GameBoy Advancen peleillä.

Pikkuhiljaa kauppapaikalle valuu myös DS-pelejä ja sormet syyhyten toivon, että näkisimme tulevaisuudessa myös GameCuben loistoteoksia.

Suurempia jaaritteluita annan hurjien arvostelupisteiden ja suosituspeukkujen puhua konsolin puolesta. Näiden rinnalla muiden konsolivalmistajien nykyiset tarjonnat kalpenevat lumenvalkoiseksi.

 

Nautittava omassa rauhassa:

 

Bayonetta ja Bayonetta 2

1 pelaaja (Bayonetta)

1 pelaaja; 2 internetissä (Bayonetta 2)

Bayonetta 2 demo ladattavissa eShopissa

Nintendon rahoittamana Platinum Games sai vihdoinkin valmiiksi jatko-osan rakastamaansa sarjaan. Firma on tunnettu laadukkaista ja järkeä uhmaavista peleistään, joista hyvänä esimerkkinä toimii tänä vuonna myös PC-julkaisun saanut Metal Gear Rising: Revengeance. 

Osat myydään erikseen tai pakettina. Sarjaan tutustumattoman kannattaa pelata osat peräjälkeen, koska seksiä ja väkivaltaa tihkuvan tonttulakin alta löytyy viihdyttävä tarina. Ensimmäisen Bayonetan käännös on täysin identtinen PS3- ja Xbox 360 -versioiden kanssa.

Lue arvostelu: https://muropaketti.com/pelit/arvostelut/bayonetta

Lue arvostelu: https://muropaketti.com/pelit/arvostelut/bayonetta-2

 

 

Pikmin 3

1, 2 pelaaja(a) samalla koneella

Joskus jopa Nintendon StarCrarftiksi kuvailtu strategiapeli omaa muistettavat ja rakastettavat hahmot – puhun siis niistä Pikmineistä, en isonenäisistä komentajaukoista ja -mammasta. 

Homman nimi on ohjata pikkuruisia kasviheppuleita, kerätä ruokaa, tuottaa lisää Pikminejä, ratkoa parit esteet, kerätä lisää sapuskaa tappamalla örveltäjiä, tuottaa lisää kasvityyppejä ja lopulta hoidella pomovastustaja. Syvemmän analyysin voitte lukea Miikan peukalonsuuresta arvostelusta.

Mukana on myös saman sohvan kisailu tai vaihtoehtoisesti yhteispeli. Kaksinpelinä strategiatouhuilu ei oikein sovellu suuremman illanviettoporukan viihteeksi.

Lue arvostelu: https://muropaketti.com/pelit/arvostelut/pikmin-3

 

 

The Wind Waker HD

1 pelaaja

Nykyään kyselyt tuntuvat olevan suosittuja. Koska olen ajan hermolla, saat vastata tämän pelin kohdalla kysymykseen.

Oletko koskaan pelannut tätä peliä? Kyllä/Ei/En halua vastata ja uskon horoskooppiin

Kyllä: Tässä HD-uudelleenjulkaisussa on tehty parannuksia muun muassa purjehtimisen nopeuteen ja loppupään turhaan ympäriämpäri juoksemiseen. Tietenkin peli näyttää upealta. Jos nämä eivät herättäneet mielenkiintoa, pelaa tätä mieluummin vanhalla kunnon kuutiolla.

Ei: Nappaa kirjastoosi tai ainakin testaa kaverin luona! Jos Zelda ei yleisesti nappaa pelisarjana, Wind Waker ei tarjoa mitään yleisestä kaavasta poikkeavaa, vaikka omaakin jännän graafisen tyylin.

En halua vastata ja uskon horoskooppiin: Lukaise sitten viiden tähden ja peukun arvostelu ja päätä sen pohjalta mitä teet. Horoskooppiennustuksesi on: tulet tapamaan pitkän miehen, joka antaa sinulle jotain tärkeää.

Lue arvostelu:https://muropaketti.com/pelit/arvostelut/legend-of-zelda-the-wind-waker-hd

 

Lego City Undercover

1 pelaaja

En ole tutustunut, mutta sen sijaan kuullut aikuisilta miehiltä paljon hyvää. GTA-tyylinen Legoseikkailu, jossa et hakkaa prostituoituja, vaan sen sijaan olet peitetehtävissä toimiva poliisi.

Juhon peukalo kertoo teille loput:

Lue arvostelu: https://muropaketti.com/pelit/arvostelut/lego-city-undercover

 

Monster Hunter 3 Ultimate

1, 2-4 lähiverkossa tai internetissä

Demo ladattavissa eShopissa

Nimi kertookin jo kaiken. Hirviön Metsästäjä. Ultimaattinen kolmonen.

Japanissa huiman suosion keränneen pelisarjan uusioteos mahdollistaa nyt myös pelaamisen 3DS-hörhöjen kanssa. Vaikka touhu onnistuu yksinkin, on meininki parempi netin yli viilettävän moninpelin hengessä. Samassa huoneessa voi pelata käsikonsoliversion omistavien kanssa, mutta jaettua televisioruutua ei ole tuettuna.

Jos kamojen grindaus on sinun kohtalosi, lähde ”monsun” kelkkaan!

Lue arvostelu: https://muropaketti.com/pelit/arvostelut/monster-hunter-3-ultimate-wii-u

 

Wonderful 101

1-5 pelaajaa samalla koneella

Demo ladattavissa eShopissa

Platinum Gamesin toinen yksinoikeudellinen taideteos Nintendolle. Kymmenien sankarien kerrallaan ohjaaminen on huhujen mukaan hyvää viihdettä. Supersankareista ihottumaa saavana jätän sanani sanomatta ja annan Miikan vakuuttaa sinut suloisillaan sanoillaan:

Lue arvostelu: https://muropaketti.com/pelit/arvostelut/the-wonderful-101

 

Nautittava illanistujaisissa tai muuten vain moninpelinä:

 

Super Smash Bros. for Wii U/Super Smash Bros. 4

1, 2-8 pelaajaa samalla koneella; 2-4 internetissä

Voin milloin vain väittää tämän teoksen olevan sitä parasta viihdettä, kun pelaajia on monta samassa huoneessa. Kontrollit ovat helposti omaksuttavissa, mutta kaksinotteluissa pärjää vain harjoittelemalla pelin mekaniikkoja. Jättimäisestä hahmokatraasta jokainen löytää varmasti oman lellikkinsä, jolla pelata.

Yli kolmen pelaajan pelit ovat naurettavan hauskaa sekasortoa. Jossain pelissä yksi vetäisee pesismailan lyönnillä neljä pelaajaa kentältä kerrallaan, toisessa joku keksii itsemurhaliikkeet ja lopun voittekin arvata. Upouudet ja ennennäkemättömät kahdeksan pelaajan taistelut ovat ultimaattinen pelimuoto. Ohjaimien ja pelaajien keräämisessä on oma hommansa, mutta usko minua, kaikki vaiva on kokemuksen arvoista!

Nintendo lanseerasi pelin ohessa Amiibo-figuurit, jotka oppivat vastustajiensa taitoja ja tapoja saadessaan lisää tasoja. Keräiltäviä hahmot olivat odotettavissa vanhalta lelufirmalta. Huima määrä tunnettuja hahmoja onkin hyvä kääntää fyysiseen muotoon.

Lue arvostelu: https://muropaketti.com/pelit/arvostelut/super-smash-bros-for-wiiu

 

Mario Kart 8

1, 2-4 pelaajaa samalla koneella; 2-12 internetissä

Oletko pitänyt taukoa pelisarjasta GameCube tai Wii –pelien jälkeen? Nyt on taas hyvä aika lähteä pöristelemään, koska uusiutumista on tapahtunut roppakaupalla.

Ihan ensimmäisenä: peli näyttää upealta. Jos saat tämän pojan laulamaan suloista lauluaan tykiltä neljällä pelaajalla, on illan hupi taattu. Vaikka et osaisikaan väistää niitä sinisiä kuoria.  

Toiseksi: kaaroja ja mopoja voi kustomoida valitsemalla eri paloja. Testattavaa riittää roppakaupalla lempihahmolla pelatessakin, koska esimerkiksi hitaasta hahmosta saa nopeahkon oikeat osat valitsemalla.

Kolmanneksi: tulleiden ja tulevien maksullisten lataussisällön ansiosta Mario Kart muuttuu Nintendo Kartiksi. Nyt Linkkiä ja muita rakastettuja hahmoja pääsee ajeluttamaan ralliradalla vanhojen kaverusten lisäksi. Amiiboilla saa avattua Mii-hahmoille asusteita, joka tarkoittaa minun tapauksessani Captain Falconin kypärää (ja toivottavasti myös vatsalihaksia).

Lue arvostelu: https://muropaketti.com/pelit/arvostelut/mario-kart-8

 

Super Mario 3D World

1, 2-4 pelaajaa samalla koneella

Tositesti kaveriporukan yhteistyön mittaamiseksi; kaiken kaikkiaan neljä pelaajaa voi rellestää tasoja läpi puhaltaen yhteen hiileen. En ole vielä saanut hommattua omiin kokoelmiini, joten perustan suositukseni kokonaan korviini kantautuneeseen positiivisten mielipiteiden tulvaan.

Monille Mariot ovat täysin yksinpelejä, eikä tämä sarjan osa ole niin halutessa poikkeus. Pistin tämän moninpeliosioon, koska minulla on siihen valta jouluisen rahantuhlauksen sanansaattajana.

Ainiin, kissapuku. Nyt voit myös leikkiä kissaa! Suurimmat pahoitteluni koiraihmiset, tällä kertaa tarjolla ei ole mitään teille. Tosin Mikaelin mukaan kissapelleily ei ole pelin ainoa hupi:

Lue arvostelu: https://muropaketti.com/pelit/arvostelut/super-mario-3d-world

 

Latauspelit:

Pienempään hintaan usein jopa yhtä iso hupi. Jo aiemmin mainitun eShopin tarjonta rupeaa isomahaisen joulupukin kävelyvauhdin hitaasti olemaan konsolinsa arvoinen. Tässäpä osa kermasta nätisti listattuna. Lyhyesti jouluvirsi kaunis, ja siksi esittelytekstit ovat huomattavasti pienempiä.

Pullblox World (9,99€)

Pieniä aivopähkinöitä, joista monet osaavat olla haastavia. Pelaaminen ei lopu kesken, kiitos kenttäeditorin ja teosten jaon.

Fire Emblem (6,99€)

Srateginen JRPG. Gamepadi ja sänky on aika bueno yhdistelmä tätä pelatessa.

The Legend of Zelda: The Minish Cap (6,99€)

Alun perin GBA:lle julkaistu peli on ainakin minun yksi suurimmista suosikeista, kun puhutaan ylhäältä kuvatuista peleistä.

Mario & Luigi: Superstar Saga (6,99€)

Vuoropohjaista roolipelaamista Marion ja sen tyypin, joka sai oman vuotensa, kanssa.

WarioWare, Inc.: Minigame Mania (6,99€)

Bisarri minipelikokoelma. Mitä muutakaan sitä olisi voinut Wariolta odottaa?

EarthBound (9,99€)

Pikkupoika Ness ja kumppanit seikkailevat japanilaistyylisen WTF-tunteen aiheuttavassa roolipelissä.

Golden Sun (6,99€)

JRPG, joka on kerännyt kehuja aikanaan. Tarina kallionjyrkänteelle roikkumaan.

Golden Sun: The Lost Age (6,99€)

Pelastaa tarinan kalliolta roikkumasta. Jatko-osa siis.

Punch Out (7,99€) 

Oletko ikinä kuullut tätä biisiä tai sen variaatioita?

 

Unohdimmeko jotain tärkeää? Tiedät mitä tehdä; anna kommenttiosion laulaa!

Kalle ”HCJorma” Lounela