Uusimmat

World of Warcraft Cataclysm-matkapäiväkirja – osa 3: Orgrimmar sotatilassa

05.07.2010 19:01 Miikka Lehtonen

Matkapäiväkirjamme jatkuu. Edellisissä osissa seikkailimme kokonaan uusilla alueilla, mutta nyt luomme katseemme vanhaan, joka onkin yllättäen taas uutta. Uusittujen perus-Warcraftin alueiden katsauksemme alkaa tänään tutustumisella örkkien maille, sillä vilkaisussa on Orgrimmar ympäröivine seutuineen.

Eräs Cataclysmin kantavista teemoista on se, että Deathwingin herääminen saa aikaan valtavan mullistuksen, joka särkee suuren osan pelin vanhoista ja tutuista vyöhykkeistä. Kuten näemme jo tänään, tämä kuvastuu alueissa monilla eri tavoilla. Orgrimmarin mallit on pistetty kerralla uusiksi ja sen ympäristöön on tullut enemmän tai vähemmän suuria muutoksia.

(Toim. huom.: kaikki kuvat voi taas klikata 1920×1080-resoluutioon)

Jo kaupungin laitamilla on harvinaisen selvää, että kaikki ei ole ennallaan. Valtavat sotakoneet ympäröivät kaupunkia ikään kuin puolustaen sitä ulkopuolisilta hyökkääjiltä. Kuten kohtapuoliin näemme, kyse ei ole pelkkien lohikäärmeiden torjumisesta.

Kaupungin porteilla vaikutelma mullistuksesta sen kuin vahvistuu. Muurit ovat jossain vaiheessa kokeneet tavallista kovempaa elämää ja ovat nyt korjaustöiden alaisina. Kyse ei ole pelkästä vanhan korjauksesta, sillä Orgrimmariin lisätään myös kokonaan uutta sisältöä.

Kun kuljemme Orgrimmarin porteista, yllätys on melkoinen. Eihän tämä ole Orgrimmar! Ammoisista ajoista lähtien pelaajien kotina toiminut pankki on vaihtunut linnakkeeseen ja paikka on muutenkin selvästi eri näköinen kuin ennen.

Entinen pankki on todellakin nyt linnake, jossa Horden Warchief pitää majaansa.

Garrosh Hellscream ei ole vieläkään minun kirjoissani Thrallin veroinen Warchief, vaikka hahmomalli onkin ihan komea.

Se tuttu Auction Housekin löytyy lähettyviltä, joskin radikaalisti muutettuna. Humoristisesti pelin beta-vaihe ei ole hillinnyt innokkaimpia keinottelijoita. Kaikki premade-hahmon valinneet saavat mukanaan 5000 kultarahaa ja pinon pelin parhaita varusteita, mutta eivät valmiita gemejä tai glyphejä. AH:sta niitä saa, joskin hirvittävään hintaan. Harrastus se on tämäkin.

Valley of Strengthin PVP-pelaajille tutuksi tullut PVP-talo on kokenut myös melkoisen muodonmuutoksen. Battlemasterit odottavat eteisessä ja sisuksissa on karttaan erikseen merkitty areena, jota en kuitenkaan onnistunut löytämään. Sisuskalut ovat nimittäin melko sokkeloiset!

Tämä onkin sitten ihan uutta! Zeppeliinitornit on siirretty turvaan muurien ulkopuolelta ja ne löytyvät nyt Garrosh Hellscreamin mahtipontisen tönön katolta. Koska Orgrimmarin yläpuolella voi rauhassa lennellä, pääsy zeppeliineille on helpompaa kuin koskaan.

Orgrimmar on hieman yllättäen myös täynnä evakkoon joutuneita taureneita. Syyt eivät ole vielä selviä, mutta kohta nekin ratkaistaan. Tuloksena kaikki mahdolliset ammatinharjoittajat löytyvät yhdestä ryppäästä, eikä pelaajien tarvitse enää ravata edestakaisin Orgrimmarissa etsimässä oikeaa kouluttajaa.

Valley of Wisdom on kokenut pienen tasonlaskun. Goblinit ovat majoittuneet asumaan sinne, joten pappien ja maagien trainerit, sekä Orgrimmarin first aid -opettaja joutuvat nyt haistelemaan öljyn käryä ja ihailemaan kirkkaan värisiä kelluntaleluja.

Ja siinäpä sitä Orgrimmaria. Kysykää, jos haluatte tietää tarkemmin jotain kaupungin salaisuuksista. Toivottavasti alla oleva videokiertue kuitenkin tyydyttää pahimmat himot.

 

Seuraavaksi käännämme myrskylinnun nokan kohti etelää ja lähdemme ihmettelemään örkkien maiden kohtaloa.

Muutokset ovat nähtävillä jo Orgrimmarin porteilta. Ennen suurten ukkosliskojen täyttämät kanjonit ovat nykyään täynnä vettä ja mullistuksesta selviytyneet skorpionit ja raptorit ovat saaneet vesieläimistä uutta seuraa.

Razormane-sikamiesten asuinmaista on tullut yllättäen huomattavan vesihenkisiä. Kallion kupeet ovat yhä täynnä harvinaisen penseitä castereita ja kovia melee-miehiä, joten karua örkkikokemusta kaipaavat pelaajat löytävät yhä ne klassiset haasteensa. Durotar tuntuu muutenkin olevan sisällöltään kovin lähellä entistä. Tuttuja questeja, tuttuja paikkoja, tuttuja hirviöitä.

Joku kyseli Valley of Trialsin kohtalosta ja siinä se on: ihan entisellään. Jos oikein siristää silmiään, kuvan alakulmassa näkyy klassisia impejä, joten samat warlockit ja demonit myllertävät yhä pelaajien riemuna. Sitten kokka kohti Barrensia!

Kuten jo kartasta näemme, Barrensin pohjoisosat ovat suhteellisen ennallaan, mitä nyt kartta on piirretty uusiksi. Etelälaidalla näkyy se suurin uusi ominaisuus: jumalattoman suuri laavarailo.

Barrensin keskustassa lukemattomia pelaajia viihdyttänyt Crossroads jököttää paikallaan kuin keppi pas… autiomaassa, aivan kuten ennenkin. Tällä kerralla kuvaan ei kuitenkaan osunut paikalla viihtyviä Alliancen vekkuleita, mutta eiköhän sekin taas julkaisun myötä muutu.

Laavavirta lähestyy. Siltoja tai muita härpäkkeitä ei juuri näkynyt, vaan ainoa ohitusreitti taisi olla rannikolla oleva Northwatch-linnake. Pyh, sanon minä. Druidi lentää yli vaikka mistä.

… mutta ei tästä. Todellisena kakkakepposena Great Divide -laavavirrasta ei noin vain lennetäkään yli. Rejuvenationin avulla olisin voinut killua lätäkössä vaikka maailmanloppuun asti, mutta kun vartissa ei löytynyt tietä ylös, annoin rejuvenationin olla ja lähdin tekemään voileipää.

Iloisena yllätyksenä monttuun kuollut heräsi suoraan railon etelärannalla, jossa näemmekin selvästi, että jos Barrensin pohjoisosa oli aika tutun näköinen, etelässä menee aivan uudella tavalla. Täällähän on vihreämpää kuin Stranglethorn Valessa!

Kartta näyttää, että alueella on tapahtunut paljon kaikenlaista. Uusia paikkoja joka lävessä, rannikolla kutsuvan näköisiä laivoja ja paljon tutkittavaa. Joten ei kun menoksi!

World of Warcraft goes anime.

Entisen Camp Taurajon (kotoisammin Camp Taco) lähettyvillä on kylän entisten asukkaiden pakolaisleiri. Uusia questeja ja muuta tekemistä olisi tarjolla, mutta ei moiseen pysty level 80 enää venymään.

Jos joku muuten pelkäsi, että se perustason Barrens-kokemus, eli villieläinten tappaminen ja sikamiesten kanssa painiminen, olisi historiaa, ei huolta: siellä ne yhä tetsaavat, mutta nyt joukossa on myös Horden sotilaita.

Pienen lentelyn jälkeen Camp Taurajo löytyy… tai ainakin se, mitä Camp Taurajosta on jäljellä. Kuka olisi voinut tehdä jotain tällaista? Deathwing?

Ei, vaan alliancen nestepäät. Kuinkas muuten. Läheisellä kukkulalla on entisen Northwatch-porukan muodostama etäispesäke. Näin Alliance-pelaajatkin näyttävät saavan Barrensissa entistä enemmän tekemistä (lue: yhtään tekemistä).

Siinä teille ja mäellenne. Camp Taurajo, never forget!

Camp Taurajon kohtalosta viisastuneena Taurenit ovat lyöneet Mulgoren portit kiinni.

Syytäkin on, sillä portin ympärillä on reippaasti alliance piirityslaitteita ja sotilaita.

Nopea lennähdys porttien yli ja kartan vilkuilu paljastaa, että Mulgore on yhä entisellään. Trendi alkaa olla selvä: aloitusalueisiin ei ole kauheasti koskettu. Mutta tuleeko myöhemmin muutoksia kun matkaamme muiden rotujen maille? Sehän selviää myöhemmin!

Siirrymme etelään. Fort Triumph on ihan kunnollinen alliancen kaupunki, eli Barrensissa näkyy tosiaan olevan tekemistä alliancen tontuille.

Kartan keskiosassa näkyvän railon vastalaidalta löytyy horden Desolation Hold, jossa kaiken hyvän ja puhtaan puolustajat taistelevat alliancen koiria vastaan. Linnakkeiden välimaastossa on ei-kenenkään maa, jossa rauta ja ruumiit koristavat maata.

Kiertueemme suuntaa seuraavaksi rannikolle, jossa Northwatch Hold on joutunut piirityksen kohteeksi. Örkkilaivue on ankkurissa rannalla, tykit laulavat ja maihinnousuveneet surffaavat edestakaisin.

Jää nähtäväksi, sisältääkö piiritetty Northwatch Hold yhtä ne vanhat, tutut tehtävät. Jos pitäisi veikata, sanoisin ei: alue on täynnä level 40+ sotilaita, eli eihän tuonne ole level 20 nyypällä kauheasti asiaa.

Ja mitä hittoa!? Rannikon klassiset ja legendaariset merirosvot on ajettu kodeistaan! Tilalla lisää alliancea ja heidän maihinnousuveneitään! Jos tämä ei saa jokaisen punaverisen horde-urhon verta kiehumaan, mikä sitten? Ensin Camp Taurajo, sitten tämä!

Näin sotaisiin tunnelmiin päättyy vilkaisumme örkkien alueisiin. Huomenna hyppäämme rintamalinjan yli ja käymme tarkistamassa, onko Stormwindin edustalle pystytetty horden etäislinnake vai saavatko ihmiset elellä yhä metsässään kuin siat lätissään.

Lisää aiheesta

Cataclysm-matkapäiväkirja – osa 2: Gilneaksen tuho

Cataclysm-matkapäiväkirja – osa 1: Pienet vihreät miehet

Lue myös

Monkey Island 2 Very Special Edition eli ensikosketus LeChuck’s Revengeen

Resident Evil 5 Gold (PS3, Xbox 360)

Prince of Persia: The Forgotten Sands (PC, PS3, Xbox 360)