World of Warcraft The Burning Crusade -matkapäiväkirja – matkalla verihaltioiden mailla – osa 7

20.10.2006 16:26 | Miikka Lehtonen

Areenalle mars!Ensimmäinen viikkomme Outlandsissa päättyy juhlavasti. World of Warcraft: The Burning Crusade -matkapäiväkirjamme seitsemäs osa sisältää lisää instanssipuuhastelua ja lisäksi ensimmäisen vierailumme PVP-areenoille.

Viime kerralla kävimme ajamassa pelin ensimmäisen instanssin, Hellfire Citadelin muureille sijoitetun vartiokeskuksen. Toinen matkamme suuntautuu huomattavasti alemmas, nimittäin linnoituksen kellareihin. Viime kerralla varastamamme asiakirjat kertovat siellä tapahtuvan jotain sanoinkuvaamattoman kauheaa, joten asiasta pitänee ottaa selvää.

Uutena, erittäin tervetulleena ominaisuutena seikkailijaryhmät pystyvät kutsumaan puuttuvia ryhmänjäseniä paikalle tapaamiskivien avulla, aivan kuin Warlockin kutsuntaloitsulla.

Hellfire Blood Furnace on, kuten nimestäkin voinee päätellä, synkeä paikka. Huhut kertovat laboratorioista ja saatanallisista menoista, joiden tarkoituksena on saada aikaan superörkkien rotu.

Rappuset, demoneita ja vartijoita. Näin alkaa matkamme laboratorion syvyyksiin.

Rappusissa ryhmä joutuu örkkivarkaiden väijytykseen ja joku jäynäveikko muuttaa minut valopalloksi.

Kahden maagin tulivoima tekee örkeistä selvää ja saavumme pian ensimmäisen pomon huoneeseen. Luojana tunnettu jättiörkki kanniskelee mukanaan henkilökohtaisia kirurgivälineitään, joten huhut laboratorioista tuntuvat pitävän paikkansa.

Pomo ei ole kummoinenkaan, mitä nyt ottaa ryhmän jäseniä haltuunsa. Teg tutustuu lampaan sielunelämään ja havaitsee sen sekavaksi, mutta oudon rauhoittavaksi kokemukseksi.

Pomo on pian entinen ja on aika jakaa saalis. Tämä nuija kelpaa varmasti useille shamaaneille, paladineille ja papeille. Aurastone Hammer Deluxe!

Kun puhuin superörkeistä, en tarkoittantu aivan tätä. Uusin päivitys rikkoi monen vihollisen animaatiot ja nämäkin örkit suhaavat kolmen metrin korkeudessa tiukassa takakenossa.

Pian pomon huoneen jälkeen löydämme laboratorion, jossa örkeistä tehdään kemikaalien avulla todellisia tappokoneita.

Satunnainen örkkikelmi pudottaa olkasuojat, jotka kelpaavat varmasti varkaille. Lisäosa lisää peliin jumalattoman pinon uusia ominaisuusyhdistelmiä.

Toinen pomo tuo etäisesti mieleen Dungeons & Dragonsin beholderit. Ennen pomotaistelua on kuitenkin selvittävä örkkirynnäköstä, sillä huonetta ympäröivistä selleistä säntäilee örkkiryhmiä tapettavaksi.

Koska huoneeseen rynnäköivät örkit bugaavat, tilanne karkaa nopeasti käsistä. Elävää vihollista on vaikea erottaa kuolleesta ja tuloksena on kaaosta.

Kun ryhmän toinen Paladin vielä onnistuu katkaisemaan nettiyhteytensä kesken ottelun, tulos on selvä.

Paladin korvataan metsästäjällä ja yritämme uudelleen. Sekava vihollistilanne yllättää jälleen maagin ja hetkeä aikaisemmin lampaana ollut örkki lopettaa seikkailun.

Muu ryhmä tekee kuitenkin pomosta selvää. Parannustavara ei ainakaan heti lopu pelistä kesken…

Linnoituksen kellarissa odottaa saatanallinen loitsuympyrä ja paikan viimeinen pomo.

Kun urheat seikkailijat tappavat pomon kavereita, pomo anelee armoa ja herjaa, että emme ymmärrä, mitä olemme tekemässä. Liittyyköhän tämä mitenkään instanssissa kaikuviin Magtheridonin huutoihin?

Kätyrit on kellistetty ja itse pomo säntää taisteluun.

Pomo on kaadettu ja on aika jakaa saalis. Yllätys, lisää parantajaloottia!

Siellähän se pääpiru kököttää. Magtheridon on Onyxian kaltainen, lyhyt raid-tason kohtaaminen. Tuskin kannattaa kuitenkaan aivan heti lähteä avautumaan kaverille.

Areenataistelua! Ensimmäinen satunnaisareena heittää minut ja ”DPS-paladinin” shamaania ja metsästäjää vastaan. Ensimmäinen areena sisältää sillan ja pari monttua, joiden reunat antavat suojaa tulitukselta.

Ensimmäinen matsi päättyy huonosti. Paladin ei tietenkään alennu heittämään parannusloitsuja, edes itseensä. Raivoava pantteri ja shamaani tekevät selvää minusta samalla kun Paladin jahtaa karkuun juoksevaa metsästäjää.

Kuoleman jälkeen voi ihailla matsia katsojana. Tässä paladin ottaa kekoonsa kolmen miehen tiimiltä.

Tulos on masentava. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota paladinin parannuslukuihin…

Uusi yritys, samat pelaajat. Areenalla ei voi käyttää mitään pulloja tai muitakaan hyödykkeitä. Kaikki buffit nollautuvat sisään tullessa, kuten manatut esineetkin. Valmistautumisen aikana loitsut ovat kuitenkin ilmaisia, joten parivaljakko voi buffata toisiaan. Näin kuitenkin varmistetaan, ettei kukaan saa ulkopuolista apua.

Tulosta syntyy! Paladinin tehokkaat ja nopeat parannustaiat pitävät meidät hengissä kun metsästäjä yrittää Bestial Wrathia uudestaan. Tämän jälkeen kissa on helppo jäädyttää ja muutaa lampaaksi.

Eristettynä ja hallittuna örkit kaatuvat helposti ja nopeasti. Tässä on myös avain onnistuneeseen areenataisteluun. Kummankin pitää tehdä omaa työtään, eikä sooloiluun ole varaa.

Örkkitiimi ei enää ilmoittautunut kolmanteen matsiin, joten lisäareenat jäivät näkemättä. Lyhyt maistiainenkin kelpasi, sillä areena tuntuu olevan juuri sitä, mitä World of Warcraftin PVP kaipaakin. Uusi rankkaussysteemi huolehtii suunnilleen samantasoisten vastustajien parittamisesta ja voin kuvitella, että viiden miehen järjestäytyneessä tiimissä pelaaminen on ratkiriemukasta.

Lisää seikkailuja Burning Crusaden maailmoissa:

Matkalla verihaltioiden mailla – osa 1

The Burning Crusade -matkapäiväkirja – osa 2

Matkalla verihaltioiden mailla – osa 3

The Burning Crusade -matkapäiväkirja – osa 4

The Burning Crusade -matkapäiväkirja – osa 5

The Burning Crusade -matkapäiväkirja – osa 6

Lue myös:

Warcraftia myös sarjakuvana

World of Warcraft -korttipeli alkaa hahmottua

Nettiroolipeli World of Warcraft kääntyy elokuvaksi