World of Warcraft Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 2

02.08.2008 17:15 | Miikka Lehtonen

eDomen Wrath of the Lich King -hehkutus jatkuu kaikkien World of Warcraft -ystävien riemuksi ja kaikkien pelistä pitämättömien kauhuksi.

Eilen tutustuimme pelin uuteen hahmoluokkaan, tänään otamme selvää, mitä kaikkea kivaa on tarjolle uusille hahmoille. Tai ainakin puolille heistä, sillä katsauksemme alkaa rintamalinjan punaiselta puolelta.

Jos et ole lukenut edellistä osaa, lukaisepa se tähän väliin:

Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 1

Kohti Northrendiä

Northrendiin ei suinkaan kävellä ulottuvuusportin läpi, vaan sinne pitää matkustaa maallisemmin keinoin. Horden veijarit aloittavat matkansa Undercityn edustalta, jonne on kohonnut uusi zeppeliinitolppa. Jo Orgrimmarin päässä pääsemme todistamaan metsästäjien uutta kykyä, jolla Beast Masteryyn erikoistuneet voivat kesyttää todella erikoisia elukoita, kuten kuvan devilsaurin.

Tolpan nokasta komea, sumuvaloin varustettu zeppeliini kuljettaa pelaajat pohjoisnavalle, jossa matkustajia tervehtivät jäävuoret, vedessä killuvat tappajavalaat, sekä ensimmäinen ystävällinen tukikohta: Warsong Hold.

Pelaajille käy heti selväksi, että nyt ollaan rintamalinjalla. Jo kaupungin keskuskukkulalta näkyy pahaenteisiä liekkejä, sekä läheisen taistelukentän yläpuolella kaartelevia haaskalintuja. Kaupungista löytyy toki myös kouluttajat, jotka opettavat uusille sankareille kaikkien ammattien salat 300 kykypisteestä ylöspäin. Hintaa on eeppiset 50 kultarahaa per kyky.

Tätä kautta saavutetaan myös beta-testin ensimmäinen saavutus. Ding, olet suurmestari ensiavussa. Mitä kaikkea muuta onkaan tarjolla? Tässä pieni näyte. Kokonaisen listan perusteella kaikesta mahdollisesta aina repugrindeistä pelaajien tappamiseen ja luolastojen putsaamiseen saa achievement-pisteitä, joilla voi myöhemmin tehdä kuulemma kaikenlaista kivaa. Mitä, sitä Blizzard ei vielä kerro.

Kykyjä ostellessaan voi myös huomata, että eri ammateista on myös hyötyä. Kuvan druidini on mestari nylkemään elukoita ja pelin mukaan on rujoissa puuhissaan oppinut yhtä sun toista vihollisten heikoista kohdista, saaden näin hieman tavallista paremman mahdollisuuden kriittisiin osumiin.

Alkujärkytyksen häivyttyä on aika tutustua tarjolla oleviin tehtäviin. Alun urakat ovat sangen raadollisia, sillä sankarimme pääsevät muun muassa polttamaan kaupunkia ympäröiviä ruumiita, jotta Arthas kumppaneineen ei käytä niitä omiin tarkoituksiinsa.

Ruumiiden tonkimisesta siirrytään hieman jalompiin puuhiin, avustamaan kaupunkia puolustavia sotilaita. Alliance on tehnyt maihinnousun aivan tukikohdan viereen, joten heitähän pistetään päihin. Tavallisten listimisten lisäksi sankarimme pääsevät muun muassa merkitsemään kohteita tykistökeskityksille.

Horden tukikohta sijaitsee pienellä rantakaistaleella, josta tie varsinaiseen Northrendiin käy huikean korkuisen vuorenrinteen kautta. Ylös noustaan toki hissillä, jonka laelta avautuu sangen komea näköala.

Vuoren laella nousijoita odottaa komea näky. Horden toinen rintamalinnake käy sotaansa paikallisia jättiläisiä vastaan. Kullan lailla kimaltavien tehtävähuutomerkkien ohella kuvassa kannattaa huomioida horisontissa siitävä torni, joka sisältää pelin ensimmäisen uuden instanssin.

Taistelu jättiläisten kanssa jäi lyhyeksi, sillä tässä vaiheessa peliin iski se betaserverien klassisin ongelma, alasajo. Serveri kaatui, deadline tuli vastaan ja matka jäi tältä päivältä tähän. Tästä on toisaalta hyvä jatkaa huomenna, kenties Alliancen puolelta. Heillä on nimittäin aivan omat kuvionsa ja haasteensa.

Toiveita, pyyntöjä ja kysymyksiä saa ja kannattaa esittää. Eilen toivotut suuremmat kuvakaappaukset ovat esimerkiksi johtaneet siihen, että kaikki kuvat voi nyt napsauttaa HD-resoluutioisiksi.

Lisää aiheesta

Wrath of Lich King kaupoissa vuoden loppuun mennessä

Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 1

Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 3

Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 4

Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 5

Lue myös

Sonyn läskiprinsessa hermostuttaa feministejä

Perjantaikevennys: onko tässä kaikkien aikojen hirvein roolipeli?