World of Warcraft Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 3

03.08.2008 16:00 | Miikka Lehtonen

eDomen eeppinen Wrath of the Lich King -ennakkosarja saa jatkoa. Uusi hahmoluokka ja horden alkuvaiheet on jo nähty, mutta miten on alliancen laita? Se selviää nyt.

Tarjolla on alkeellisiä hävittäjiä, vihaisia luonnonsuojelijoita ja paljon muuta mukavaa. Tutustumme lisäksi myös Stormwindille tehtyihin kaupunkiuudistuksiin.

Horden matka uusille temmellysmaille alkaa vaatimattoman zeppeliinitolpan juuresta, kun taas alliance matkustaa tyylillä. Stormwindin länsipuolelle on avattu kokonaan uusi satama-alue, jossa laivat pyörivät tiheään.

Pohjolaan matkustetaan aivan uudenlaisella laivalla, joka todella näyttää siltä kuin se kestäisi jäisiä meriä ja kylmiä olosuhteita.

Laivamatkan päässä odottaa alliancen ensimmäinen tukikohta, joka horden tavoin on piirityksen kohteena. Aivan porttien ulkopuolella pyörii jättimäisiä nerubianeja, jotka kaivavat tunneleitaan ja pyrkivät tätä kautta tunkeutumaan tukikohdan muurien sisäpuolelle. Moiselle pistetään stoppi räjähteiden avulla.

Läheltä löytyy myös paikallisten jättiläisten kalastussatama, joka on oudon sumuverhon peittämänä. Paikalta löytyy myös aiheeseen liittyviä poppamiehiä, joten kenties huumehöyryjä pitäisi poistaa tehtävän avulla.

Kokonaisuutena ensimmäinen alue tarjoaa jos jonkinlaista. Burning Crusaden virheistä on opittu, eivätkä eri osapuolet enää joudu aloittamaan lisäosaansa aivan vihollistensa nenien alla. Sen sijaan molemmilla on käytännössä omat, yksilölliset aloitusvyöhykkeensä.

Yhteisiin tehtäviin kuuluvat kuitenkin paikallisille mursumiehille – luitte oikein – tehtävät keikat. Paikalliset aarteenetsijät ovat louhimassa heidän pyhiä hautausmaitaan ja muuttamassa heidän kuolleiden sankariensa luurangot kauppatavaraksi. Moiseen pistetään stoppi, vaikka sitten tulipallojen avulla.

Samalle alueelle oli eksynyt myös miekkonen, joka todistaa, että meitä on moneen junaan. Betatili oli kuulemma auennut aiemmin tällä viikolla, mutta uusi kuolonritari oli jo ehtinyt Northrendiin asti. Mikäs siinä jos aikaa riittää.

Alliancen tukikohdan läheltä löytyy myös ensimmäinen kunnon naurut irroittanut viittaus. Pienoisena piikkinä PETAa ja muita militanttiryhmiä kohtaan tundralta löytyy Cenarion Expeditionin ääriryhmä, joka käy omaa taisteluaan kaikkien luonnonystävien perivihollista vastaan.

Kuka on tämä yhteiskunnan vihollinen numero yksi? Luonnollisesti Hemet Nesingwary, joka yhdessä seuraajiensa kanssa on päättänyt puhdistaa maailman sen luontokappaleista. Hauskana yksityiskohtana villieläinten tappajien kannattaa kiertää ääriryhmän tukikohdat kaukaa, ainakin kunnes elukoiden veri on kuivunut heidän käsillään.

Nesingwaryn kavereilta pitäisi kerätä korvia, mutta kaikki iskut eivät ole yhtä väkivaltaisia. Välillä pitää myös pelastaa suloisia pieneläimiä, kuten kuvassa näkyviä pikkunorsuja.

Eläinsuojelun jälkeen arktisen tutkimusmatkailijan tie vie lentokentälle. Yrittelijäät tontut ovat rakentaneet oman tukikohtansa, jossa kuullaan yllin kyllin huonoja lentäjävitsejä ja Top Gun -viittauksia.

Lentokentältä pääsee takaisin alkukaupunkiin tyylillä, joskin Cenarion Expeditionin viherpiiperöt luultavasti itkevät saasteiden määrää katkerasti.

Tonttujen lentokentän naapurissa sijaitseva öljykenttä on joutunut robottien hyökkäyksen kohteeksi. Paikan pomo on seonnut täysin ja muuttanut työntekijänsä ja koneensa pahoiksi sotakoneiksi. Hänen pysäyttämisensä vaatii muun muassa neljän luutnantin eliminointia näyttävissä matseissa.

Koska peliaika on Assemblyn vuoksi sangen rajallinen, tarinamme päättyy tältä erää tähän. Seuraavalla kerralla pääsemme jo kenties tutustumaan alueen instansseihin tai vähintään näkemään lisää sisältöä horden perspektiivistä.

Kysymyksiä ja toiveita saa edelleen esittää.

Lisää aiheesta

Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 5

Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 4

Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 2

Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 1

Lue myös

Perjantaikevennys: onko tässä kaikkien aikojen hirvein roolipeli?

Fallout 3 – nähty ja ihastuttu

PS3:n myynti kaksinkertaistui