Uusimmat

Xbox 360 Elite – Microsoft haastattelussa uuden Xbox-mallin tiimoilta

12.04.2007 11:50 Jukka O. Kauppinen

eDome haastattelee Xbox Europen markkinointipäällikköä Michael Neweytä Xbox 360 Elite -version tiimoilta. Mitä uudella Xbox 360 –mallilla on tarjottavanaan käyttäjille, miksi laite julkaistaan ensin Yhdysvalloissa, mitä tulevaisuudessa on odotettavissa ja kannattaako Core- tai Premium-mallin omistajan päivittää Eliteen?

Mitä pelaajat tarkalleen saavat, kun he ostavat Xbox 360 Elite -pelikonsolin?

Laitteeseen sisältyy 120 gigatavun kiintolevy, sisäänrakennettu HDMI-liitin, siihen sopiva näyttökaapeli ja laitteen mustan kuoren mukaan tyylitellyn langattoman ohjaimen ja Live-kuulokkeet. Eli pelaajat saavat todella makean konsolin, isomman kiintolevyn ja HDMI-liitännän.

Voiko uusia Elite-lisälaitteista ostaa myös erikseen?

Toki. Kaikki Elite-lisukkeet voi ostaa myös erillisinä, halusit sitten 120 gigaisen kiintolevyn, mustan ohjaimen tai HDMI-kaapelin.  Julkaisemme myös mustan Play & Charge -latausjohdon ja mustan akun, joten saat halutessasi täysin yhteensopivan näköisen laitesetin.

Milloin Elite tulee myyntiin?

Yhdysvalloissa huhtikuun 29. päivänä. Emme ole vielä päättäneet Euroopan julkaisupäivästä. Teemme koko ajan valmisteluja laitteen julkaisemiseksi myös täällä, mutta päivämäärää emme pysty vielä vannomaan.

Miksi Elite julkaistaan ensin Yhdysvalloissa?

Yhdysvalloissa on runsaasti Xbox Live -asiakkaita, jotka lataavat verkosta HD-tason pelejä ja viihdettä. Niinpä meille on järkevämpää julkaista Elite ensin siellä Euroopan sijaan.

360 Elite on tähänastisista kallein 360-painos. Siihen verrattuna Nintendon Wii on erittäin halpa ja myy erittäin hyvin. Miksi tuotte markkinoille entistä kalliimman konsolin, halvemman sijaan?

Wii on todella hauska laite, mutta se on vain pelkkä pelikonsoli. Xbox 360:een verrattuna siinä ei ole juuri mitään toiminnallisuutta. Me sen sijaan tarjoamme Xbox 360 Core -laitteella HD-tasoisen pelaamisen elämykset, vain hieman Wiitä kalliimmalla hinnalla. Ja voit päivittää Coreen kiintolevyn ja muita lisälaitteita milloin vain haluat.

Toisaalta, Xbox Elite tarjoaa käyttäjille tuplasti enemmän tallennuskapasiteettia kuin mikään muu pelikonsoli. Voit tallentaa laitteeseen enemmän pelejä, kuvia, musiikkia ja videoviihdettä kuin mihinkään muuhun konsoliin.

PlayStation 3:sta on kritisoitu hintansa takia. Ja nyt Elite Xbox on entistä hinnakkaampi Xbox. Onko Sonyn hinnoittelu siis sittenkin ihan okei?

Älä unohda että eurooppalaispelaajilla on pian kolme laitevaihtoehtoa: Xbox 360 Core, Premium ja Elite. Sony sen sijaan tarjoaa vain yhden mallin. Jos ostat Core-mallin, niin voit päivittää siihen myöhemmin 120 gigan levyn ja olet silti maksanut paljon vähemmän kuin mitä PS3 maksaa.

Entäpä miten vanhojen pelieni ja datani käy? Voinko siirtää matskuni vanhalta 20 gigan levyltä 120 gigan levylle?

120 gigan aseman mukana tulee kaapelit, joiden avulla voit siirtää vaivattomasti datasi vanhalta kiintolevyltä uudelle.

Tulevatko nämä kaapelit myös Elite-konsolin mukana?

Emme usko että niin moni nykyisen Xboxin omistajista aikoo päivittää Elite-konsoliin, että meidän kannattaisi sisällyttää datansiirtokaapeli jokaiseen Eliteen. Mutta jotkut haluavat tehdä niin ja he voivat ottaa meihin yhteyttä, jolloin toimitamme heille ilmaisen kaapelin.

Miksi Elite-malliin lisättiin HDMI-liitäntä?

Halusimme tarjota Xbox-käyttäjille entistä enemmän vaihtoehtoja. Jos sinulla on HD-televisio, jossa on HDMI-liitäntä, niin saat nyt telkkaasi HD-kuvan yhden ainoan kaapelin kautta. Mutta HDMI ei ole suinkaan välttämätön Xbox 360 -pelien ja viihteen nauttimiseksi HD-muodossa – HDMI vain tuo lisää vaihtoehtoja.

Lisätäänkö 360 Core- ja Premium-laitteisiin HDMI jossain vaiheessa?

Emme ole tehneet asiasta vielä päätöksiä.

Huhujen mukaan musta 360 tulisi myös sisäänrakennetun HD-aseman kera. Miksi ette lähteneet tälle linjalle, vaikka PS3 sisältää sisäänrakennetun Blu-Ray-aseman?

Olemme kuunnelleet tarkoin käyttäjiemme toiveita eikä Xboxiin valmiiksi rakennettu HD-asema kiinnosta suurinta osaa käyttäjistä. Meille on tärkeintä tarjota käyttäjille paljon vaihtoehtoja, sen sijaan että pakottaisimme asiakkaat maksamaan sellaisista asioista mitä he eivät halua. Jos haluat HD-DVD-aseman, voit ostaa ulkoisen Xbox 360 HD-DVD-aseman  – mutta me emme pakota ketään tekemään niin.

Yli 10 miljoonaa ihmistä on ostanut Xbox 360:n, jossa on pienempi kiintolevy eikä lainkaan HDMI-liitintä. Millaisen viestin haluaisit lähettää heille?

Uskomme että suurin osa nykyisistä 360-omistajista on tyytyväisiä laitteeseensa ja että se tekee mitä he tarvitsevat. Elite-konsolissa ei ole ominaisuuksia, joita nykyisessä 360:ssä ei olisi. Saat nykyisenkin konsolisi kiinni HDTV-televisioon ja voit päivittää laitteeseesi isomman kiintolevyn, jos siltä tuntuu. Mutta jos ostat ensimmäistä Xbox 360:stäsi, niin Elite-malli on erittäin varteenotettava vaihtoehto jos tunnet tarvitsevasi sen tarjoamia ominaisuuksia.

Korvaako Elite-malli Premium tai Coren?

Ei. Sekä Premium- että Core-mallit ovat meille tärkeitä. Elite ei korvaa kumpaakaan näistä, vaan laajentaa vain mallistoa.

eDome kiittää Michael Neweytä sekä XCN-verkostoa yhteistyöstä haastattelun tekemisessä.

Lue lisää eDomesta

Uusittu Xbox 360 on nyt virallista faktaa

Jos ostaisin nyt Xbox 360:n, haluaisin mieluiten...

Katso tilanne vastaamatta