Uusimmat

Xbox 360 Wireless Speed Wheel – näppärä rattiohjain padipelaajille

10.11.2011 17:00 Jani Halme

Ottaen huomioon aiemmat kokemukseni autopelien pelaamisesta ilmassa heiluteltavilla ohjaimilla, eivät odotukseni olleet kovin korkealla kun käteeni iskettiin kokeiltavaksi Microsoftin uusi langaton rattiohjain Xboxille. Ensisilmäyksellä outoa U:n mallista kapulaa ei heti auton ratiksi miellä, mutta kyse kuitenkin on nimenomaisesti ajopeleihin suunnatusta ohjaimesta.

Koska ohjain on julkaistu lähes yhtäaikaa Forza Motorsport 4:n kanssa, oli se luonnollinen valinta testialustaksi. Ensituntuma oli vähintäänkin hämmentävä – auto reagoi ratin liikkeisiin yllättävän tarkasti ja viiveettä, eikä seilaa radan puolelta toiselle. Ajelin muutaman kierrosta Suzukaa ja vaikka en aivan samoihin kierrosaikoihin päässyt kuin tavallisella ratilla, eivät ne silti luokattoman huonoja olleet. Enpä olisi moista odottanut.

Ohjaimen käyttö onnistui niin istuaaltaan kuin seisaaltaankin, eikä sitä tuntunut edes haittaavan vaikka sitä hiukan roikotti alaspäin. Jopa sohvalla selällään maaten ajaminen sujui ongelmitta vaikkakin tuntui vähän hölmöltä. Pikainen testi Forza 3:lla ja F1 2010:llä osoitti sen toimivan mukisematta myös vanhemmissakin peleissä.

Kaasu- ja jarrupolkimet on korvattu ohjaimen sarvien takana olevilla liipaisimilla, joiden liikerata on hieman normaalia pidempi. Ainakin Forza nelosessa ABS ja TCS poiskytkettynä liipaisimilla sai riittävästi tarkkuutta auton radalla pitämiseen. Ratilla ja polkimilla ajamiseen tottuneena jouduin keskittymään tavallista enemmän etusormieni hallitsemiseen, mutta padillä autopelejä pelaaville siirtymä lienee kivuttomampi.

Manuaalivaihteiden käyttö aiheutti hetken aikaa hämmennystä koska ohjaimessa ei ole lainkaan erillisiä vaihtoläpysköjä tai olkanäppäimiä. Satunnaisen rämpyttelyn jälkeen vaihteet kuitenkin löytyivät ristiohjaimen ylä- ja alasuunnista. Vasemmalla peukulla molempiin suuntiin vaihtaminen vaati vähän totuttelua mutta hetken kuluttua sekin luonnistui ilman sen suurempia ponnisteluja.

Sarvien päissä olevien valojen funktio jäi hieman epäselväksi ja ainakin FM4:ssä ne tuntuivat toimivan jonkinlaisina vaihtovaloina vaikka osoittavat pelaajasta poispäin. Oletettavasti niiden olisi tarkoitus tulevaisuudessa toimia yhteen Kinectin kanssa, mutta ainakin toistaiseksi niistä saatava hyöty jää vähäiseksi.

Rattiohjaimille ominaista vastusta Wireless Speed Wheelissä ei luonnollisestikaan ole, koska se ei ole ankkuroituna mihinkään kiinteään. Padiohjaimille tyypillinen värinäefekti tosin löytyy. Tärinä kuitenkin täyttää annetun lupauksen radan jokaisen kuopan tuntemisesta ratin välityksellä vain nimellisesti, koska kahdesta AA-paristosta ei irtoa virtaa kovin voimakkaisiin tärinöihin.

Ehtaa pöytään tai telineeseen kiinnitettävää rattia ei Wireless Speed Wheel korvaa, eikä se liene sen tarkoituskaan. Ajopelifanaatikkojen sijaan ohjaimelle sopivampi kohderyhmä ovat nykyiset padipelaajat jotka haluavat autonsa ohjaamiseen hieman enemmän tarkkuutta kuin mitä peukulla liikuteltava tatti tarjoaa. Wireless Speed Wheel on toistaiseksi paras kokeilemani yritys tehdä ilmassa pideltävä ratti ja yllättäen ihan oikeasti käyttökelpoinen laite autopelien pelaamisen.

 

Xbox 360 Wireless Speed Wheel

Valmistaja: Microsoft

Hinta: noin 40-50 euroa

Lisätietoja: Xbox 360 Wireless Speed Wheel

Jani Halme

 

 

Lue myös

Batman Arkham City -haastattelussa Rocksteady Studios

Battlefield 3 -haastattelussa DICEn ykkösjehu

Creative ZEN Style M300 – edullinen Applen haastaja

Gears of War -kurkkumikrofoni – murise kuin Marcus Fenix

Gioteck HF-2 FPS Controller – tosimiehen FPS-ohjain?

Logitech G13 -pelinäppäimistö – onko mininäppiksestä hyötyä?

Sound Blaster Tactic3D Omega Wireless – langattomien pelikuulokkeiden aatelia

Uncharted 3 – pelin näyttelijät kertovat haastattelussa miten homma hoituu