Uusimmat

Agatha Christie: The ABC Murders -ennakko (Mac, PC, PS4, Xbox One)

07.01.2016 13:29 Pekka Leinonen

AgathaChristieTheABCMurders_enn_0kansiTekijä: Microïds
Julkaisija: Kalypso Media
Testattu: PC
Tulossa: Mac, PC, PlayStation 4, Xbox One
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.agathachristie.microids.com/
Testaaja: Pekka Leinonen

 

”Bonjour pienet ystäväiseni. Se olla minä tässä, Herkkus Pöröö, mutta te voida sanoa vain Herska.  Mutta nyt on tullut aika ratkaista mysteeri.”

Kuten otsikosta voi jo nokkelimmat Sherlockit päätellä, peli pohjautuu klassiseen Hercule Poirot -tarinaan ABC-murhat. Katsoin kyseisen David Suchetin tähdittämän lyhytelokuvan joskus määrittelemättömän ajan taakse Yleltä, mutta onneksi en muista enää murhaajaa ja suurimpia käännekohtia, mikä luonnollisesti helpottaa seikkailusta nauttimista.

AgathaChristieTheABCMurders_enn_01

Tarina alkaa kun Poirot saa kirjeen salaperäiseltä ABC:lta, joka uhoaa, että nyt ei riitä herran harmaat aivonystyrät ratkaisemaan tapausta. Pian löytyykin murhattuna nais-henkilö, jonka tupakkaliikkeestä löytyy ABC-rautatieopas ja kutkuttavasti uhrin nimet alkavat aalla. Voimme olla varmoja, ettei tapaus jäisi yksittäiseksi.

Kyse on perinteisestä point and click -seikkailu/tutkimuspelistä, joka on kokonaan ohjattavissa hiirellä. En mitenkään voi välttää yhtymäkohtia Frogwaresin erinomaisten Sherlock Holmes -seikkailujen kanssa. Herkko tutkii ympäristöä, havainnoi kohteita, tekee johtopäätöksiä, jututtaa lajitovereita ja ratkoo logiikkapuzzleja. Tietysti suurinta osaa ongelmista ei alkuperäisteoksessa nähty, mutta pitäähän pelille kestoa saada.

Kun maisemasta on saatu tarpeeksi vihjeitä, on aika hieroa harmaat aivosolut toimimaan ja yhdistellä tapahtumat saadakseen vastaukset kutkuttaviin arvoituksiin. Ennakkoversiossa kaikki ongelmat oli hyvin tehty ja deduktioita oli miellyttävä ratkaista. Kun kaikki informaatio rikospaikalta on revitty irti, on aika rakentaa tapahtumaketju murhasta. Tämä selviää valitsemalla elokuvamaisesti etenevän kohtauksen välillä valittavista kahdesta mahdollisuudesta. Yksikin väärä vastaus ja koko prosessi alkaa alusta.

AgathaChristieTheABCMurders_enn_02

AgathaChristieTheABCMurders_enn_03

Graafinen tyyli on hienoa ja muistuttaa jotain Telltalegamesin episodipeliä, noin lähimmäksi arvioituna. Musiikit sopivat Poirot-tunnelmaan. Ainoastaan ääninäyttely saattaa vaatia totuttautumista, mutta ei se kovin huonoa ole.

Vaikka ennakkokoodi oli helppo, nautin siitä koko sen noin tunnin keston ajan. Lopullinen peli julkaistaan joskus helmikuussa. Odotan varauksellisella mielenkiinnolla. Joko Sherlock olisi saanut arvoisensa haastajan?

 

AgathaChristieTheABCMurders_enn_04

 

Lisää aiheesta

Agatha Christien klassinen murhamysteeri muuttuu peliksi

Blues and Bullets Episode 1: The End of Peace (PC, Xbox One)

Broken Sword 5: Serpent’s Curse (Android, iOS, Linux, Mac, PC, PS4, Xbox One)

Contradiction (iOS)

The Detail Episode 2 – From The Ashes (Linux, Mac, PC)